Meny

Europa

En lång historia har givit massor av kultur och arkitektur som inte går att hitta någon annanstans i världen. Från Tysklands slott till Frankrikes vingårdar, från Islands karga natur till Italiens bördiga vingårdar. Europa är verkligen fantastiskt!

Här på bloggen hittar du inlägg från ett tjugotal länder, men vi har genom åren rest till ännu fler. Cypern, Andorra, Slovakien, Grekland, Montenegro, Danmark, Norge, Belgien och Irland är bara några av de länder i Europa som vi rest till men ännu inte skrivit om. Men man vet aldrig, vi kanske reser tillbaka dit snart igen.

Europa Placeholder
Europa

FAVORITER

Slott, historiska hotell, vingårdar, romerska lämningar, surfning, storstäder och berg. Portugals norra delar och Madeira är riktiga favoriter.

Läs mer

Island är storslaget, unikt och otroligt vackert. Här är våra bästa tips på sevärdheter, restauranger, boende och kostnader.

Läs mer

Slovenien är det lilla landet med den storslagna naturen. Vi har rest från bergen i nordväst till Medelhavet och till lilla Ljubljana.

Läs mer

Tyskland är ett land som vi brinner lite extra för. Mest har vi varit i Bayern, men vi har även rest i andra delar av landet, exempelvis Berlin, och Rhen/Mosel.

Läs mer

Maten, de ljumma vindarna, de galna bilisterna och alla världsarv. Vandra i Dolomiterna, kanaler i Venedig eller rullande kullar i Toscana – vi älskar allt!

Läs mer

Polen är ett av mina favoritländer i Europa och jag funderar redan över när jag kan åka tillbaka.  

Läs mer

Provence, Paris, Normandie, Korsika, Franska Alperna och Colmar – vi fullkomligt älskar Frankrike! 

Läs mer

Tallinn är ett perfekt weekendresmål på lagom avstånd från Stockholm. Här hittar du mina bästa resetips på sevärdheter, restauranger, hotell och caféer. 

Läs mer

Västkustens klippor, Stockholms skärgård, Höga kustens öar och Skånes bokskogar. Vi har fortfarande mycket kvar att se av vårt avlånga land!

Läs mer

Vi har åkt skidor i Jungfrau, vandrat i Adelboden och Zermatt, ätit ost i Gruyère och hängt i internationella Genève. Schweiz är ett otroligt land!

Läs mer

Wien i julskrud är bedårande vackert, alperna är alltid undersköna (om inte molnen ligger lågt) och Hallstatt och Salzburg är riktiga pärlor.

Läs mer

Bara en timme med flyg från Stockholm och långt ifrån alla turisthorder. Vilnius är den lilla huvudstaden med den vackra stadskärnan och de många restaurangerna. 

Läs mer

Länder med enstaka inlägg

Så nära, men ändå så långt borta! Helsingfors är som bäst i juletid, med mysiga julmarknader och spännande julshopping.

 

Läs mer

Liechtenstein. Det lilla landet mitt i Europa.

 

Läs mer

Vi har varit här många gånger och har hittat en mängd sevärdheter och kultur för en upptäcktslysten familj med barn i alla åldrar!  

 

Läs mer

Vi har varit på Mallorca, Lanzarote och Fuerteventura och njutit av storstadsregionen kring Barcelona.

 

Läs mer

London är de allra flesta resenärers första val i England och vi återkommer hit om och om igen.

Läs mer

Prag är en av Europas mest välbevarade gamla städer. Här bland historiska astronomiska ur, slott och vackra broar är det svårt att inte trivas.

 

Läs mer

Budapest har inte några sevärdheter som man bara måste se, utan bjuder helt enkelt på en perfekt mängd upplevelser för en härlig weekend! .

 

Läs mer