EUROPA

Frankrike

Fakta om Frankrike

befolkning

67,3 miljoner (2017)

VALUTA

Euro (EUR)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1

Provence, Paris, Normandie, Korsika, Franska Alperna och Colmar – vi fullkomligt älskar Frankrike! Maten, kulturen, språket och naturen. Kanske är det snart dags för en bilsemester i Frankrike igen?

SENASTE INLÄGGEN

Slottet i Chantilly från utanför vallgraven

Slottet i Chantilly – Konst, hästar och historia

Slottet i Chantilly strax norr om Paris är ett av Frankrikes mest storslagna slott. Här finner du inte bara en av landets finaste konstsamlingar utan även gyllene våningar, ett stort stall och en imponerande slottsträdgård.

Korsika - Bonifacio

Reseguide till Korsika – Min favoritö i Medelhavet

Det finns så många härliga öar i Medelhavet, men den ö som hittills har haft störst intryck hos mig är Korsika. Jag hade tänkt mig att Medelhavets fjärde största ö skulle vara en förlängning av södra Frankrike. Men så fel jag hade. Korsika är Korsika.

Normandie-Frankrike

Vår i Normandie

Vi kör västerut från Paris, genom Normandies blommande äppelodlingar och böljade kullar. Vi är på väg mot konstnären Monets bildsköna trädgård i Giverny,

Mysiga favoriter i sydvästra Provence

Vi flög till Marseille i sydvästra Provence och fann en supercharmig region fylld av små kuststäder, historiska byar, olivlundar och vingårdar.

Frankrike med barn – tips på vägen!

Att resa med barn till Frankrike är sällan några problem, men här kommer några tips att tänka på oavsett om du bilar eller åker på storstadsweekend

Paris: våra favoritkvarter

Vartenda sinne i kroppen påverkas av Paris atmosfär: de vackra vykortsvyerna, sorlet från de många gatumusikanterna, vinet som långsamt rullar runt tungan eller hundskiten som biter sig fast under din skosula.

Fakta om Frankrike

befolkning

67,3 miljoner (2017)

VALUTA

Euro (EUR)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1