Meny
EUROPA

Malta

Fakta om Malta

befolkning

0,5 miljoner (2017)

VALUTA

Euro (EUR)

KÖR PÅ

Vänster sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1

Malta är det lilla landet mellan Sicilien och Nordafrika, som är så litet att du behöver zooma på kartan för att hitta det. Trots sin lilla storlek har landet en stor mängd historia. Allt från tempel från 3500 år före Kristus till storslagna medeltida fort och korsriddare. Mixa historian med världsarvet Valletta, Gozos vackra natur och ett lockande Medelhav. Malta har mycket att upptäcka på en liten yta helt enkelt.

SENASTE INLÄGGEN

Gozo-klippor

Gozo – 8 sevärdheter du inte ska missa på Maltas näst största ö

Malta är inte bara ett land och en ö, utan landet består av flertalet öar. På den näst största ön Gozo är vyerna lite mer storslagna, naturen lite grönare, stränderna lite sandigare och havet lite mer turkost. Häng med till mina åtta favoriter bland upplevelser, historia och natur!

Gozo salt

Saltbönderna på Gozo

I Xwejni på Gozos norra kust skördar saltbönderna fortfarande havssalt på traditionellt sätt i saliner. Salinerna ärvs i familjen genom generationerna, men yrket är hårt och slitigt. Idag finns bara en handfull saltbönder kvar.

Mdina-Malta

Mdina – Staden med muren mitt på Malta

Mitt på Malta ligger den muromgärdade staden Mdina på en kulle. Med utsikt över hela ön finner du här lämningar av de flesta av öns historiska invånare och folkslag, även om de arabiska vindarna viner lite extra i de små gränderna.

Fakta om Malta

befolkning

0,5 miljoner (2017)

VALUTA

Euro (EUR)

KÖR PÅ

Vänster sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1