Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Skåne Sverige

Weekend i Kristianstad

Pressresa i samarbete med Kristianstads kommun

Även om min svärmor är från Kristianstad, kan jag inte säga att jag varit i Kristianstad speciellt ofta. Jag kan inte heller säga att jag visste vad som fanns att se och göra i kommunen. Ni vet hur det är när man hälsar på någon. Man träffas. Man umgås. Man åker hem. Tiden att utforska stadens natur, restauranger och vackra byggnader finns aldrig. Jag tror mitt sista besök i Kristianstad var vid min mans mormors begravning. Nu bor ingen släkt kvar i staden och jag har inte längre vägarna förbi. Kanske var det därför som jag blev lite extra glad att bli inbjuden till en pressresa till Kristianstad, för att få se vad regionen kan erbjuda.

Jag kommer att skriva mer om alla härliga platser vi besökte snart, men tills dess så kommer här en liten bildkavalkad från några av guldkornen. Ravinen Forsakar med Skånes högsta vattenfall, mysigt boende på Cocoon meetings (som har Sveriges största julgransodling!), sju sorters underbara kakor på eget mjöl vid Blåherremölla, sprithistoria och drinkblandning på Absolut Home Experience, brunch på härliga korvcaféet Sotnosarna, fiskehistorier från ålafiskarna vid Tvillingaboden och glaskonst från vackra Sankta Maria kyrka i Åhus. Sverige är ganska så fantastiskt, eller hur?

Du kanske också gillar...

3 Kommentarer

 • Profilbild
  Reply
  Ann-Louise Paulsson
  13 maj, 2019 at 21:51

  Ser ut som en riktigt härlig helg! Kristianstad är fint men jag är väldigt förtjust i Åhus som är så mysigt. Har en släkting som bor där, samt goda vänner, så därför har jag haft orsak att åka dit lite då och då. Nu är det nog 13 år sedan jag var där senast och jag blev så sugen på att åka dit och köpa glass på glassbåten när jag såg på Instagram att ni var där. 🙂

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   14 maj, 2019 at 12:40

   Vi har haft en mycket inspirerande helg. Känner att jag kommer att vilja åka tillbaka hit fler gånger, så många fantastiska ställen med underbara människor. Glassen i Åhus var både stor och god – tycker definitivt att du ska bege dig till Åhus igen 🙂

 • Reply
  Tio resebloggare möter min hemstad Kristianstad i Skåne - discovering the planet
  31 maj, 2019 at 11:34

  […] Weekend i Kristianstad | Rucksack […]

Gör mig glad och skriv en kommentar

%d bloggare gillar detta: