Bloggportalen
Meny
Skåne / Sverige

Weekend i Kristianstad – Skåne

Besöket i Åhus gjordes i samband med en pressresa med Visit Kristianstad, men alla tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Även om min svärmor är från Kristianstad, kan jag inte säga att jag varit i Kristianstad speciellt ofta. Jag kan inte heller säga att jag visste vad som fanns att se och göra i kommunen. Ni vet hur det är när man hälsar på någon. Man träffas. Man umgås. Man åker hem. Tiden att utforska stadens natur, restauranger och vackra byggnader finns aldrig. Jag tror mitt sista besök i Kristianstad var vid min mans mormors begravning. Nu bor ingen släkt kvar i staden och jag har inte längre vägarna förbi. Kanske var det därför som jag blev lite extra glad att bli inbjuden till en pressresa till Kristianstad, för att få se vad regionen kan erbjuda.

Jag kommer att skriva mer om alla härliga platser vi besökte snart, men tills dess så kommer här en liten bildkavalkad från några av guldkornen. Ravinen Forsakar med Skånes högsta vattenfall, mysigt boende på Cocoon meetings (som har Sveriges största julgransodling!), sju sorters underbara kakor på eget mjöl vid Blåherremölla, sprithistoria och drinkblandning på Absolut Home Experience, brunch på härliga korvcaféet Sotnosarna, fiskehistorier från ålafiskarna vid Tvillingaboden och glaskonst från vackra Sankta Maria kyrka i Åhus. Sverige är ganska så fantastiskt, eller hur?

Forsakar
Forsakar
Absolut Home
Absolut Home
Cocoon Meetings
Frukost på Cocoon Meetings
Hos ålafiskarna vid Tvillingaboden
Hos ålafiskarna vid Tvillingaboden
Absolut Home
Lunch på Absolut Home
Forsakar
Forsakar
Åhus
Åhus
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé
Äppelodlingar i Skåne
Äppelodlingar i Skåne
Sankta Maria kyrka i Åhus
Sankta Maria kyrka i Åhus
Rapsfält
Fika på Blåherremölla
Fika på Blåherremölla
Fika på Blåherremölla
Cocoon Meetings
Cocoon Meetings
Forsakar
Forsakars vattenfall
Vill du läsa mer från Skåne?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

3 Kommentarer

 • Ann-Louise Paulsson
  13 maj, 2019 at 21:51

  Ser ut som en riktigt härlig helg! Kristianstad är fint men jag är väldigt förtjust i Åhus som är så mysigt. Har en släkting som bor där, samt goda vänner, så därför har jag haft orsak att åka dit lite då och då. Nu är det nog 13 år sedan jag var där senast och jag blev så sugen på att åka dit och köpa glass på glassbåten när jag såg på Instagram att ni var där. 🙂

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   14 maj, 2019 at 12:40

   Vi har haft en mycket inspirerande helg. Känner att jag kommer att vilja åka tillbaka hit fler gånger, så många fantastiska ställen med underbara människor. Glassen i Åhus var både stor och god – tycker definitivt att du ska bege dig till Åhus igen 🙂

 • […] Weekend i Kristianstad | Rucksack […]

  Svara

Skriv en kommentar