Meny
Europa

PORTUGAL

Portugal var verkligen en överraskning. Ett av de sista västeuropeiska länderna som vi hade kvar att besöka. Kanske hade jag trott att det skulle vara lite som Spanien och därför inte riktigt känt ett sug att åka hit. Men Portugal var så mycket bättre än allt vi tänkt oss.  Vi åkte från Lissabon till Porto utefter kusten och sedan körde vi inlandet tillbaka till Lissabon. Slott, historiska hotell, vingårdar, romerska lämningar, surfing, storstäder och berg. Vår bilsemester i norra Portugal blev en av de bästa bilsemestrar vi gjort. Någonsin.

 

Sedan dess har vi även besökt Madeira, vilket också blev en favorit. Om jag skulle välja ett ställe att pensionera mig på? Utan tvekan Portugal!

 

Ska du resa till Portugal? Här har jag samlat mina bästa tips!

Portugal Placeholder
Portugal

Planerar du att åka på bilsemester i Portugal? Här kommer dagsplaner för en 10 dagar lång bilsemester i norra Portugal – komplett med hotelltips, karta och restauranger!

Portugal är ett perfekt land för en bilsemester, med många sevärdheter på en liten yta. Men vad kan vara bra att veta innan man ger sig ut på vägarna i Portugal? Här kommer mina bästa tips!

 

Igår kom vi hem från Madeira, efter en fantastisk vecka fylld med vandringar utefter levador, på bergstoppar och på karga halvöar. Vad tyckte vi om ön? Här kommer våra snabba tankar!

Alla inlägg från Portugal

GENERELLT

MADERIA

KRING LISSABON

CENTRALA PORTUGAL

NORRA PORTUGAL

Fakta om Portugal

befolkning

10,3 miljoner (2017)

HUVUDSTAD

Lissabon

Valuta

Euro (EUR)

Costa Nova - Portugal

STADSSKICK

Republik

FLYGTID

Lissabon: 4 timmar Madeira: 5,5 timmar

TIDSSKILLNAD

-1 timme