Meny
NORDAMERIKA

Kanada

Fakta om Kanada

befolkning

35,1 miljoner (2016)

VALUTA

Kanadensisk dollar (CAD)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC −2,5 till −7

Kanada är USAs vänliga granne, med oändliga avstånd med vildmark, skog och berg. Kanada har faktiskt bjudit på några av de vackraste vyerna i världen som jag någonsin har sett. Kan man något annat än älska Kanada? Vi har bilat runt i Kanada två gånger. Tre veckor i bergen i British Columbia och Alberta och fyra veckor i Québec och Ontario.

SENASTE INLÄGGEN

Québec

Québec – planer för 12 dagars bilsemester

En road trip i Québec bjuder inte bara på storslagen natur och historia, utan även en och annan kulturkrock. Välkommen till delstaten som är ibland känns mer fransk än självaste Frankrike.

British Columbia

Road trip i British Columbia del 1: Vancouver -> Jasper

Häng med på vår 3 veckor långa road trip i British Columbia, Kanada. En riktig vildmarksresa genom nationalparker, branta berg, vilda vattenfall, vingårdar och nyfikna björnar. Här kommer etapp 1 – Vancouver till Valemount.

Montréal
Québec

Fotoalbum från Montréal

(17 bilder) Fotoalbum från franskspråkiga Montréal, delstaten Québecs största stad.

Blogg

Världens bästa valskådning – här finns valarna!

Något av det bästa vi vet när vi reser är att få möjligheten att möta vilda djur och speciellt så älskar vi att se valar! Knölvalar, kaskelotter, vitvalar, späckhuggare, sillvalar, delfiner – nu är det snart bara blåvalar kvar att se på vår lista! För att se valar behöver du både pricka rätt säsong, rätt väder och ha en stor gnutta tur. Här är våra 4 favoritplatser för att träffa på havets jättar.

Kanada

Fotoalbum från British Columbia

(46 bilder) Ingen naturupplevelse som vi har upplevt hittills har slagit British Columbia i Kanada på fingrarna. Det går inte att säga något annat än att allt här är grandiost.

Fakta om Kanada

befolkning

35,1 miljoner (2016)

VALUTA

Kanadensisk dollar (CAD)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC −2,5 till −7