Bloggportalen

Fika i Plzen (Pilsen) – 4 härliga caféer – Tjeckien

  • Tjeckien har en lång tradition av kaffedrickande och även om Plzen är en ölstad finns här massor av bra caféer. Häng med till fyra av stadens skönaste caféer - ett rosa, ett mingelvänligt, ett hälsosamt och ett pyttelitet!
Café med mysiga fåtöljer

Caféer har en speciell plats i tjeckernas hjärtan. Här har man genom åren samlats för att diskutera litteratur, politik, musik, jobb eller kärlek. Ett café i Tjeckien är inte bara ett ställe att slänga i sig en snabb kaffe, utan här kan du ofta även beställa in ett glas vin, en cocktail eller en öl och göra besöket till en helkväll.

I Tjeckien står det stora espressomaskiner överallt där det serveras kaffe och på menyn hittar du internationella favoriter som espresso, flat white och cappuccino. Om du vill prova något mer lokalt ska du beställa in en Turecká káva – ”turkiskt kaffe” som inte har något med Turkiet att göra, utan mer påminner om klassiskt kokkaffe.

Under min långhelg i Plzen i juletid passade jag på att ta en paus och värma mig med en kaffe på fyra härliga caféer. Ett litet, ett pastellfärgat, ett klassiskt och ett hälsosamt!

Le Frenchie

Rosa, mintgrönt och fyllt med blommor. Le Frenchie är en oas i pastell precis vid stadstorget (Náměstí Republiky). Här är det alltid mycket folk och kaffemaskinens ånga pyser konstant. Bakverken är stora och har alltid ett överflöd av kräm, fluff och godsaker. Cocktails, öl och vin serveras också.

Le Frenchie Náměstí
Pražská 2
301 00 Plzeň
Karta

Rosa och torkost café med runda lampor i taket

Café Regner

I fåtöljer som andas tidigt 1900-tal, poeter och rökrum bjuder klassiska Café Regner på en helkväll. Publiken är rätt ung och trendig och priserna är relativt låga. Låna en bok, beställ in en stor kanna te och slå dig ner i den livliga lokalen. På sommaren kan du sitta ute på deras balkong, men nu på vintern är myset maximalt inomhus. Vin, öl och drinkar serveras också. Här skulle jag lätt kunna sitta en hel kväll med en spännande bok och trevligt sällskap!

Café Regner
Bezručova 152
301 00 Plzeň 3
Karta

Café med mysiga fåtöljer
En öl, en meny och en sockerskål på ett bord

The Fresh Bar

Vid stadstorget ligger även The Fresh Bar, enda stället på listan som ”bara” serverar kaffe, kakor, smörgåsar och smoothies. Slå dig ner bland stora gröna växter och mängder av frukt och känn dig som att du är på Bali. Det som serveras här ska vara lite mer hälsosamt och passar dig som är ute efter ett härligt mellanmål eller lätt lunch. På sommaren finns gott om bord utomhus där du har utsikt över torget.

Läs mer
Purkmistr ölspa

The Fresh Bar
nám. Republiky 202/28
301 00 Plzeň 3-Vnitřní Město
Karta

Café i Plzen sett från gatan genom fönstret
Cafébord och stolar utanför café i Plzen
Jordgubbstartelletter i kaksdisk

Pappa Coffee

Sist och faktiskt också minst – Pappa Coffee är en fantastiskt litet kaffehak med en separat lounge för den som inte bara vill ta en snabb kaffe. Caféet ägs av far och son och allt kaffe rostar de själva. Här finns inte så mycket kakor, men däremot drinkar och vin. Om du gillar kaffet (vilket du kommer att göra) kan du köpa hem påsar med deras egna kaffebönor.

Pappa Coffee
Veleslavínova 8
301 00 Plzeň 3
Karta

En kaffe i handen
Barista i liten kaffeaffär
Disk med kakor i ett café

Har du varit i Plzen? Hann du testa några av caféerna?

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.