Bloggportalen
Nu läser du artikeln
John Bauer Hotel i Jönköping – Med hund – Småland

John Bauer Hotel i Jönköping – Med hund – Småland

  • Behöver du ett hotell halvvägs mellan Stockholm och Skåne? Då är John Bauer Hotel i Jönköping är ett riktigt trevligt hotell - för både familj och hund!
John Bauer Hotel - Jönköping

Att köra till Skåne från Stockholm efter jobbet en höstkväll är både ganska så långt, mörkt och tröttsamt. Speciellt när man reser med en liten valp. När vi åkte till Österlen förra veckan bokade vi därför in oss på hotell i Jönköping för att börja semestern lite mer stillsamt och trevligt. Jag har tidigare bara bott en gång tidigare i Jönköping och det var en av mina värsta hotellupplevelser någonsin (ett slitet hotell vid ett badhus, där vi till och med kunde höra hur badgästerna sjöng i duschen…), men John Bauer Hotel visade sig vara betydligt trevligare – för både familj och hund!

John Bauer Hotel - Jönköping

Läge och byggnad

Betyg: 3.5 av 5.

Best Western Plus John Bauer Hotel ligger centralt i Jönköping, precis bredvid Munksjön och stadens shoppingkvarter. Det finns gott om restauranger och barer på gångavstånd och det är lätt att bara svänga av E4:an och parkera bilen i hotellets garage (se till att förboka bara!).

Hotellet har 105 rum som känns nyrenoverade och fräscha med en mysig lobby och restaurang/bar. På flera ställen i lobbyn och i receptionen fanns handsprit.

John Bauer Hotel - Jönköping

Rum

Betyg: 3.5 av 5.

Vi hade bokat ett kombinerat familje/hundrum med ett skrivbord, en dubbelsäng, en enkelsäng och (skulle det visa sig) en hundsäng. Vi fick ett rum på första våningen (samma våning som baren), längst inne i en lång korridor med tavlor av John Bauer på väggarna.

John Bauer kallar sig för ett ”personligt boutiquehotell”, vilket jag delvis kan förstå. Inredningen var modern och genomtänkt (även om dottern inte alls gillade de Missoni-inspirerade textilierna) och glastavlorna av John Bauer smälte bra in i rummen. Dock är hotellet i mina ögon lite för stort och opersonligt för att kalla sig för ett boutiquehotell. Lite mer ”stadshotell” än ”boutiquehotell”. Ett boutiquehotell är för mig ett ställe som i sig själv är ett resmål – det är inte John Bauer. Även om det är ett trevligt hotell!

Rummet var litet, men kändes väldigt välstädat och fint med fräscha textilier och trägolv. Sängarna var oväntat sköna och dottern var glad över att få en riktig säng istället för en gnisslande extrasäng. Ett plus för chokladen på kudden. Ett minus för att det var ett kombinerat schampo/balsam/kroppstvål i duschen.

John Bauer Hotel - Jönköping
John Bauer Hotel - Jönköping

Att vara hund på John Bauer

Betyg: 5 av 5.

Att vara hund på John Bauer Hotel är att bli bortskämd till max! Lilibet var så klar en V.I.D – Very Important Dog. Som V.I.D får man en påse hundgodis på rummet (fattas bara annat när husse och matte får choklad på kudden!), en skön liten hundsäng och två matskålar på toaletten. Matskålarna var dock så stora att Lilibet råkade bada tassarna i dem, men hon tyckte att det var otroligt trevligt.

För hundar som inte vill vara själva på rummet finns möjligheten att äta frukost tillsammans med hunden på restaurangens ovanvåning. Det är bara i själva frukostmatsalen som inte hundar är tillåtna, så det var bara att hämta frukost vid buffén och sitta utanför med hunden. Väldigt trevligt!

John Bauer Hotel - Jönköping
John Bauer Hotel - Jönköping

Frukost

Hotellet har en välsorterad frukost som följer alla coronariktlinjer. Gästerna delas upp i olika sittningar, det finns handsprit och väl utmärkta rutor på golvet för att hålla avstånd. Osten var uppskivad och smöret var i portionsförpackningar, allt för att minska smittan.

Det fanns allt du kan tänkas behöva på buffén, inklusive våfflor. Väl påfyllt, fräscht och gott! Speciella plus var att många saker på buffén var lokalproducerade! Andra saker som är värda att nämna är den goda smoothien och äggröran som smakade lika bra som min egen.

(Jag har tyvärr inga bilder på frukosten, jag var för hungrig och glömde fotografera :) )

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Mycket bra! Ett mysigt ställe att stanna på för en natt på genomresa mellan Skåne och Stockholm! Vi kommer definitivt att bo över här fler gånger på vägen söderut.

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
  • Vilken lyx för söta Lilibet! Intressant att läsa om John Bauer, har gått förbi hotellet många gånger när jag fortfarande bodde i Vetlanda och åkte till Jönköping ganska ofta. Har dock aldrig haft orsak att bo där.

    • Det var inte alls dumt att ta en natt halvvägs, rätt skönt att kunna komma ner till Skåne utvilade. Känns som att det är ganska så nyrenoverat, kanske inte var ett hotell som stack ut på den tiden du bodde i Vetlanda?

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.