Meny
OCEANIEN

AUSTRALIEN

Från den röda jorden i Australiens outback, till de vita stränderna och klara vattnet på Stora Barriärrevet, de stora regnskogarna i norr och till de ljumma vindarna i söder. Australien är ett land och en kontinent, med äventyr i alla dess riktningar. 

 

Ska du resa till Australien? Vi har rest runt i QueenslandVictoria, Western Australia och New South Wales, här hittar du alla våra tips.

Det finns inget ställe jag längtar till så mycket och så ofta som Cairns och Queensland. Vandra i världens äldsta regnskog, snorkla på Stora barriärrevet, drick te på en teodling i Atherton Tablelands och se saltvattenkrokodiler glida nerför Daintree river.

Läs mer

Sydney, Australiens största stad, ligger i New South Wales i södra Australien. Här hittar du underbara stränder och coola museum, och några av världens bästa zoon.

 

Läs mer

Om Western Australia vore ett eget land, skulle det vara världens 10:e största land. Vi har åkt på en road trip norrut genom fantastisk natur och obebyggda trakter, med start och slut i Perth.

Läs mer

Delstaten Victoria i det sydöstligaste hörnet har tydligare årstider än Queensland, men vad gör väl det? Melbourne är lika härligt året om och The Great Ocean Road med de tolv apostlarna är magnifika oavsett årstid!

Läs mer

Inlägg per Delstat

Fakta om Australien

befolkning

25,4 miljoner (2018)

HUVUDSTAD

Canberra

Valuta

Australisk dollar (AUD)

STADSSKICK

Konstitutionell monarki

FLYGTID

Strax över 20 timmar

TIDSSKILLNAD

-10 h (-8 h svensk vinter)