OCEANIEN

Australien

Fakta Australien

befolkning

25,4 miljoner

HUVUDSTAD

Canberra

KÖR PÅ

Vänster sida

VALUTA

Australisk dollar (AUD)

Australien – men det är ju så långt borta! Eller? Att resa till Perth är att jämföra med en resa till Los Angeles med en mellanlandning. Definitivt en lång resa, men i mina ögon är det värt varenda minut på flyget. Efter våra fem resor till Australien har jag bara skrapat på ytan till detta gigantiska land.

Fem restips

01.

Köra bil

I Australien kör man på vänster sida. Om det är första gången du kör på vänster sida så plocka inte upp hyrbilen direkt på flygplatsen när du landar. Du behöver vara pigg och fräsch i huvudet för att bege dig ut på vägarna!

02.

Man badar inte på stränderna

Hur vackra stränderna än är i norra Queensland, så badar de flesta australiensare helst i en pool. På somrarna (oktober till april) finns både dödliga maneter och saltvattenkrokodiler i havet. Så vill du slippa dessa odjur när du ska snorkla på Stora Barriärrevet bör du åka dit under vintern (juni till augusti)

03.

Vinter i Australien

Under de australiensiska somrarna sträcker sig temperaturerna ofta över 40-gradersstrecket. Vi åkte till Western Australia under deras vinter, när medeltemperaturerna motsvarar svensk sommar. Ett klart bättre val - även om det kan regna några dagar.

04.

Tullen

Jag säger det här bara en gång. Ta inte med dig någonting ätbart eller någonting som lever (eller någon gång har levt)! Läs på ordentligt och gå på rött om du är det minsta osäker! Jag går alltid mot rött när jag är osäker, så kan jag bekräfta att IKEAs pennor i trä och skor med träklackar är OK.

05.

Skaka dina skor

Det finns väldigt många småkryp i Australien och en hel del spindlar. Om du vill vara säker på att inte bli biten av något kryp - skaka alltid ur skorna innan du tar på dig dem.

Populära städer och områden

10 saker du inte ska missa

1. Snorkla på Stora Barriärrevet
2. Bila rakt ut i den röda outbacken
3. Ta en Quokka-selfie på Rottnest Island
4. Ta en kaffe vid Sydneys Operahus
5. Besök en vingård i Yarra Valley eller Margaret River
6. Besök världens största sandö - Fraser Island
7. Besök Sydneys stränder i Manley eller Bondi
8. Besök Monkey Mias vilda delfiner
9. Bila utefter Great Ocean Road
10. Njut av strandlivet i Cairns Northern Beaches

Alla inlägg från Australien

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.