OCEANIEN

Nya Zeeland

Fakta om Nya Zeeland

befolkning

4,4 miljoner (2017)

VALUTA

Nya Zeeländsk dollar (NZD)

KÖR PÅ

Vänster sida

TID

UTC +12

Nya Zeelands sydö är otillgänglig, bergig och oändligt vacker. Här bland glaciärer, pingviner och fjordar hittar du landets största berg - Aoraki (Mount Cook). Vi har rest runt i 2 veckor med bil på sydön. Det blev ett riktigt härligt äventyr, med många naturupplevelser och god mat. Men internet - det kan du glömma!

10 saker du inte ska missa

1. Ta en båttur i Milford Sound
2. Besök en vingård i Marlborough
3. Titta på valar i Kaikoura
4.Vandra vid glaciären i Fox Glacier
5. Besök de små pingvinerna i Oamaru
6. Vandra i vackra Mount Aspiring National Park
7. Besök en fårfarm
8. Fånga lupinblomningen vid Mount Cook
9. Glid fram i en kajak i Abel Tasman
10. Förundras över nattens föreställning av lysmaskarna i skogen kring Fox Glacier

Fem restips

01.

Vägarna

Vägarna på Sydön är smala och krokiga. Räkna inte med att du kommer att kunna köra fortare än 70km/h. Dessutom kommer du att vilja stanna och beundra utsikten väldigt ofta. Det tar helt enkelt tid att bila runt på Nya Zeeland.

02.

Klimat

Nya Zeeland har motsatta årstider mot Sverige och klimatet på Sydön under sommaren är lite som en svensk sommar. När vi var där i december gick dottern med mössa hela tiden. Så räkna inte med alltför mycket badväder.

03.

Internet

Internet är varken lika tillgängligt eller snabbt som i Sverige. Jag hade problem under hela resan att ladda upp mina bilder till min molnbackup. Det gick helt enkelt för långsamt.

04.

Jordbävningar

Jordbävningar sker relativt ofta på Nya Zeeland. Ha koll på nödutgångarna och se till att du vet vad du ska göra om det börjar skaka.

05.

Vulkaner

På Nya Zeeland finns gott om varma källor och vulkaner. Se till att du är påläst om de senaste resevarningarna innan du beger dig ut på vandringstur.

Karta med alla inlägg

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.