Close sidebar
ASIEN

Förenade Arabemiraten

Fakta om Förenade Arabemiraten

befolkning

5,6 miljoner (2014)

VALUTA

Emiratisk Dirham (AED)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +4

Det är verkligen inte svårt att aktivera sig i Förenade Arabemiraten! Dubai är både ett emirat och en pulserande stad, med massor av sevärdheter i världsklass. Här möts gammalt och nytt i en magisk blandning av kultur och innovation. Här finns allt för både familjer, soldyrkare, shoppingfantaster och adrenalinjunkies. Vill du ha ett lite lugnare resmål beger du dig istället till Ras Al-Khaimah och njuter av de vackra stränderna och prisvärda boendet.

SENASTE INLÄGGEN

Jumeirah Zabeel Saray

Jumeirah Zabeel Saray, Dubai

Vi har bott på Jumeirah Zabeel Saray med clubrum och halvpension och blivit bortskämda bland guld, marmor och vackra miljöer. Om vi vill bo här igen? Ja tack!

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Har du aldrig hört talas om Ras Al Khaimah? Här är Persiska vikens stränder fortfarande relativt orörda, skyskraporna få och priserna lägre än i den glittriga grannen Dubai. Vi har haft en härlig semester på Hilton Ras Al Khaimah!

The Ritz-Carlton, Dubai

Dubai måste vara den stad i världen som har flest femstjärniga hotell. Att hitta lyxigt boende här är inte svårt, det svåra är att hitta ett prisvärt lyxigt och familjevänligt boende. Vi valde efter mycket research att boka in oss på 5 dagar på Ritz-Carlton Dubai på Jumeriah beach i juni 2014 och i juli 2016.

Bab Al Shams Desert Resort, Dubai

När ni har tröttnat på shopping och höga hus i Dubai, finns en lite mer unik känsla att hitta i öknen. Bab Al Shams Desert Resort and Spa ligger 45 minuter med bil från Dubais internationella flygplats, men trots det korta avståndet till staden, syns inte ett spår av skyskrapor på Bab Al Shams.

Fakta om Förenade Arabemiraten

befolkning

5,6 miljoner (2014)

VALUTA

Emiratisk Dirham (AED)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +4