Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Ett vintermagiskt Umeå – Västerbotten

Ett vintermagiskt Umeå – Västerbotten

Jul i Umeå

Knarrande snö under skorna. Röda, frostnupna kinder. Oljepastellskimrande himlar. En soluppgång som går över till solnedgång innan man har hunnit blinka. Umeå bjöd verkligen på sin vackraste vinterskrud när vi julpromenerade i år. Varenda träd var täckt av ett tjockt lager med snö som regnade ner över stigen som gnistrande kristaller när småfåglarna studsade mellan grenarna ovanför oss. Älven var fortfarande för varm för att frysa och bildade svävande älvdans i de lugnaste vattnen. En riktig Narnia-vinter, komplett med lyktstolparna vid Backens kyrka.

I kylan och det utmanande svaga dagsljuset fick jag dessutom gott om chanser att sätta min nya mobils kamera på prov. Och vet ni vad? Jag är kär. Jag orkade faktiskt inte ens dra med min systemkamera ut på promenad en enda dag. Alla bilder nedan är tagen med min IPhone XS, med bara en lätt redigering i Lightroom. Så, här kommer en kavalkad av magiska snölandskap vid Umeälven, blandat med lite Baggböle herrgård och västerbottensgårdar. (Och faktiskt även en och annan bild på min syster och på mig. Lägg speciellt märke till ”dubbelbollmössan” som jag lånat av dottern. Inköpt i Krakow om någon önskar haka på trenden :) )

Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (8)
    • Tack snälla du Eva! Jag känner nog att det var en lagom dos med snö som jag fick i jul, nu kan det bli vår! :D

    • Tack snälla! Ja, det blev faktiskt riktigt grymma bilder. Är nästan lite sur på mig själv att jag inte bytt mobil tidigare, det är ett riktigt lyft! :)

  • Helt fantastiska bilder. Jag kanske också skulle köpa ny iPhone… :-) Jag är ju verkligen inte någon vintermänniska men när jag ser sådana här bilder så känns vintern som en helt OK årstid ändå.

    • Tack snälla du! Det blev verkligen otroligt mycket bättre bilder än den gamla mobilen! Jag är lite imponerad över hur det faktiskt kunde bli så bra! Jag är inte någon vinterfantast jag heller, men några dagar snömagi är alltid trevligt :)

    • Tusen tack! Vinter kan vara så otroligt vackert, synd bara att det måste vara så kallt för att det ska bli så vackert! :D

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.