Meny
Sverige / Västerbotten

Ett vintermagiskt Umeå

Jul i Umeå

Knarrande snö under skorna. Röda, frostnupna kinder. Oljepastellskimrande himlar. En soluppgång som går över till solnedgång innan man har hunnit blinka. Umeå bjöd verkligen på sin vackraste vinterskrud när vi julpromenerade i år. Varenda träd var täckt av ett tjockt lager med snö som regnade ner över stigen som gnistrande kristaller när småfåglarna studsade mellan grenarna ovanför oss. Älven var fortfarande för varm för att frysa och bildade svävande älvdans i de lugnaste vattnen. En riktig Narnia-vinter, komplett med lyktstolparna vid Backens kyrka.

I kylan och det utmanande svaga dagsljuset fick jag dessutom gott om chanser att sätta min nya mobils kamera på prov. Och vet ni vad? Jag är kär. Jag orkade faktiskt inte ens dra med min systemkamera ut på promenad en enda dag. Alla bilder nedan är tagen med min IPhone XS, med bara en lätt redigering i Lightroom. Så, här kommer en kavalkad av magiska snölandskap vid Umeälven, blandat med lite Baggböle herrgård och västerbottensgårdar. (Och faktiskt även en och annan bild på min syster och på mig. Lägg speciellt märke till “dubbelbollmössan” som jag lånat av dottern. Inköpt i Krakow om någon önskar haka på trenden 🙂 )

Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Jul i Umeå
Vill du läsa mer från Norrland?
Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.