Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Hornuddens trädgård
Restauranger Stockholm Sverige

Åtta mysiga caféer utanför Stockholm

Vi älskar att åka på bilutflykter strax utanför Stockholm. Finns det något härligare än att bara sätta sig i bilen och dra iväg från stadens ljud och stress och njuta av en kopp kaffe på landet? Det finns väldigt många mysiga caféer att besöka på en dagsutflykt från Stockholm, men vi har några ställen som vi gärna återkommer till. Ställen som inte bara serverar gott fika, utan även bjuder på lite extra mysiga miljöer.

Kom ihåg att läsa på om öppettider innan du åker ut till dessa caféer, då flera av dem bara är öppna under sommarsäsongen.


Hornuddens trädgård

Hornuddens trädgård

Hornuddens eko-café utanför Strängnäs brukar vi besöka åtminstone en gång per sommar. Här följer menyn vad som kan skördas i trädgården och det finns både mat och fika. Att sitta här i solskenet och se solen glittra i sjön – det är sommar! Passa även på att köpa med dig grönsaker från gården innan du åker hem!

Hornuddens trädgård
Aspö Hornudden 1
645 93 Strängnäs
Karta


Stavsnäs Hembageri

Stavsnäs hembageri

Längst ut öster om Stockholm ligger Stavsnäs hembageri. Här hittar du ett mysigt café som är öppet året om och som serverar både härliga bakverk och lättare luncher. Det finns en stor parkering utanför, så det är lätt att åka hit.

Stavsnäs Hembageri
Allévägen 36
139 71 Stavsnäs
Karta


The Nut House

The Nut House

The Nut House i Upplands Väsby är ett kombinerat café och trädgårdsbutik, i ett lantligt läge med fina vyer. Här hittar du både bakverk, våfflor, mackor och lunchbuffé. Sist jag var här så fikade jag en mäktig chokladtårta med en stor presskaffe och köpte med mig en liten cementgroda till balkongen. Shopping och fika = bästa kombon!

The Nut House
Almungevägen
194 92 Upplands Väsby
Karta


Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Güntherska Hovkonditori

Mitt i Uppsala ligger ett av de mest klassiska caféerna jag känner till. Güntherska serverar de mest perfekta bakelserna och tårtorna och man känner sig nästan som att man sitter på ett anrikt café i Wien. Sååå gott och vackert!

Güntherska Hovkonditori & Schweizeri
Östra Ågatan 31
753 22 Uppsala
Karta


Printz Bageri

Printz bageri

Om du frågar mig vilket bageri som bakar bäst bröd i hela Mälardalen, så svarar jag utan tvekan Printz Bageri i Stallarholmen! Alla bröd som jag hittills har handlat här har varit helt magiska och deras kardemummabullar får inte missas! Värd en omväg!

Printz Bageri
Brogatan 21
645 61 Stallarholmen
Karta


Taxinge slott

Taxinge slott

Taxinge slott kallas även för tårtslottet. Deras webbplats lovar att det alltid finns minst 65 sorters tårtor och kakor att välja mellan och jag tror inte att jag någonsin blivit besviken över utbudet. Vacker miljö och ofantligt goda bakverk! Mysigt att besöka även under vintern, då det hålls en populär julmarknad här.

Taxinge slott
Näsby 52
155 93 Nykvarn
Karta


Rosenhills Trädgård och Musteri

Rosenhill

Bohemiskt, charmigt och väldigt opretentiöst. Rosenhill ligger i en oas av äppelträd och bjuder på hembakta kakor och råvaror från trakten. Vi brukar ofta åka hit under hösten och plocka äpplen och avslutar med en rykande het kaffe. Ett härligt söndagsnöje!

Rosenhills trädgård och musteri
Nyckelbyvägen 22
178 90 Ekerö
Karta


Café Hovgården

Hovgården

I somras upptäckte vi Café Hovgården på Adelsö, ett litet och mysigt lantcafé i en gammal hembygdsgård. Caféet ligger alldeles bredvid världsarvet Hovgården, som är Birkas kungsgård. Tänk på att du måste åka bilfärja från Ekerö/Munsö för att komma hit, så du behöver hålla koll på tiden.

Café Hovgården
Hembygdsgård
178 92 Adelsö
Karta

Du kanske också gillar...

3 Kommentarer

 • Profilbild
  Reply
  Fantasy Dining
  22 juni, 2019 at 22:44

  Vilka trevliga ställen!

 • Profilbild
  Reply
  Ann-Louise Paulsson
  5 juli, 2019 at 22:14

  Det här är ju verkligen ett inlägg helt i min smak. Min första tanke när jag läste det var att vi måste skaffa bil så att jag enkelt kan ta mig till alla dessa ställen… Taxinge slott alltså… vilken dröm med så många kakor. 🙂

 • Profilbild
  Reply
  Palle
  15 juli, 2019 at 19:10

  Härliga tips.

  Olika avstånd.
  Olika teman.

  Tack.

Gör mig glad och skriv en kommentar

%d bloggare gillar detta: