Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Helsingborg – 7 sköna restauranger, caféer och barer – Skåne

Helsingborg – 7 sköna restauranger, caféer och barer – Skåne

  • Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer och staden har gott om riktigt bra ställen för hela familjen! Här är mina sju favoriter för skönt häng - allt från mikrobryggerier till franska bistron och kaffehak.

Helsingborg är inte bara porten till Danmark, utan Helsingborg kan även stoltsera med att vara en av Sveriges krogtätaste städer. När man promenerar runt kring Helsingborgs kärna vid Kärnan (den gamla borgen i mitten av staden) snubblar man in i caféer och restauranger i varje hörn. Vi hänger ganska ofta i Helsingborg och har hittat några favoriter (2022) som vi gärna kommer tillbaka till. Allt från mikrobryggerier till finkrogar, franska bistros och kaffehak. Häng med!

Barski

Brewski är ett litet bryggeri som brygger hantverksöl i Helsingborg och Barski är deras taproom. Här bland Star Wars-lego och brädspel hittar du 20 öl på tapp och en riktigt bra meny med ramen. Beställ in en provbricka med öl och en stor skål med autentisk ramen. Kocken är från Osaka, så jag kan lova att du kommer att serveras en av de bästa ramen du slurpat i dig i Sverige. Ölen? Den går inte av för hackor den heller! Vad sägs om en Strawberry Pie Sour eller en Southern Passion IPA? Skön stämning får du på köpet.

Hundar är välkomna.

Barski
Norra Storgatan 16
252 20 Helsingborg
Karta

Barski
Barski

Ebbas fik

För en tidsresa tillbaka till det färgglada 50-talet behöver du bara kliva innanför dörrarna till Ebbas fik. Här bland tonerna till Elvis och Lill-Babs kan du sätta dig ner i galonsofforna och beställa in en rejäl burgare serverad i en retrobil i papper. Till efterrätt ska du inte missa de fantastiska stora chokladbollarna med olika smaker. Ett otroligt mysigt fik för alla åldrar!

Det finns gott om bord både inomhus och utomhus på den fina innergården. På innergården får du dessutom ta med dig hunden, så du har någon att dela den stora hamburgaren med.

Ebbas fik
Bruksgatan 20
252 23 Helsingborg
Karta

Ebbas fik
Ebbas fik

Pålsjö krog

Med utsikt över den vita stranden och kallbadhuset Pålsjöbaden ligger New England-charmiga Pålsjö krog. Har serveras klassiska rätter med finess och restaurangen är populär året om – även om jag tror att sommarens uteservering med boule och utsikt över Danmark kan vara lite extra populär.

Vi käkade en helglunch här och jag åt råbiff till förrätt och pocherad torsk till huvudrätt. Vällagat, snyggt och relativt plånboksvänligt. Rekommenderas för en romantisk middag eller bara en lugn söndagslunch!

Skötsamma hundar är välkomna, men säg till när ni bokar!

Pålsjö krog
Drottninggatan 151
254 33 Helsingborg
Karta

Pålsjö krog
Pålsjö krog
Råbiff på Pålsjö krog

Bruket kaffebar

Om det är någonstans du ska ta fram ditt trevligaste jag när du beställer kaffe, så är det på Bruket. Annars kan kaffet bli dyrare än planerat… (se nedan).

Bruket är ett litet café mitt i Helsingborg, med mycket humor och med grymt gott kaffe. Här serveras en säsongsanpassad meny med ekologiskt och närproducerat och kaffet kommer från Balck coffee som rostar sitt kaffe i Kalmar. För dig som älskar frukost, så serveras det hela dagen här. Jag menar, vem kan säga nej till en overnight oats eller en smoothiebowl som mellis på eftermiddagen? Inte jag i alla fall.

Hundar är välkomna.

Bruket
Bruksgatan 9
252 23 Helsingborg
Karta

Bruket kaffebar
Bruket kaffebar

Benchwarmers taproom

Nere vid kajen i Helsingborg ligger Benchwarmers Taproom och serverar underbart ostdrypande pizza ackompanjerat med deras egenbryggda öl och graffitimålningar. Med 16 öl på fat och skön musik bjuds här på en helkväll med en publik av både turister och lokalbor. Här lärde jag mig att en dansk Vesterhavsost med senap med fördel ätes som tillbehör till öl. Har du inte provat det redan, så rekommenderas det starkt! Missa inte ett besök hos flamingon på toaletten. Ni som vet, ni vet.

Hundar är välkomna.

Läs mer
Inte det bästa vädret i Orsa Grönklitt

Benchwarmers taproom
Helsingörskajen 2
252 66 Helsingborg
Karta

Benchwarmers taproom
Benchwarmers taproom

AnJo Wine & Dine

När man ska gå på finmiddag i Helsingborg, är AnJo ett säkert kort. Här hittar du en meny som doftar både hav av ostron och kaviar och vilt av hjort och kantareller. Vi firade familjens jubilar här och slog på stort med allt från japansk wagyu till ostron och carpaccio med trattkantareller och havtorn. Allt var magiskt gott och deras wine pairing var perfekt. Ett ställe att gå till för att firas eller bli firad!

Hundar är välkomna.

Anjo Wine & Dine
Bruksgatan 19
252 23 Helsingborg
Karta

Anjo

Madame Moustache

Med ena foten i det gamla 1700-talshusets historia och den andra foten i en fransk kvartersbistro serverar Madame Moustache klassiska rätter som alla älskar. Fina råvaror och kärlek till kokkonsten tar dig med till allt från Beuf bourguignon till en hemmagjord pasta med kantareller och salvia. Här kan du lätt slinka in på en prisvärd AW eller varför inte en lång helglunch? Snygg inredning och kunnig personal ökar på trevlighetsfaktorn.

Hundar är välkomna.

Madame Moustache
Norra Storgatan 9
252 20 Helsingborg
Karta

Madame Moustache

Har jag missat någon av dina favoritrestauranger eller caféer i Helsingborg? Kommentera gärna med dina allra bästa tips!

Vill du läsa mer tips från Skåne? Titta in på min Skåne-sida!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
1
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.