Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Sushi Oi – Dagens japanska Stockholmstips

Sushi Oi – Dagens japanska Stockholmstips

Även om vi verkligen älskar att gå ut och äta med dottern, finns det fortfarande restauranger som vi vet att hon inte skulle uppskatta. Så när vi för en gångs skull får en kväll ute på stan för en date night, gäller det att passa på. Både jag och mannen älskar vällagad mat och föredrar asiatiskt alla dagar. Efter ett tips från goda vänner om Sushi Oi på Karlavägen, kändes det som ett bra ställe för en vuxenmiddag. Och förresten, du behöver inte läsa hela mitt kåseri nedan för att få höra vad jag tyckte, för detta ställe var helt fantastiskt!

Det finns bara en sak på menyn på Sushi Oi – en odefinierad avsmakningsmeny med 8 rätter. Menyn uppdateras varje säsong och är både innovativ och klassisk på samma gång. Och vilken smakresa vi bjöds på! Vi blev bjudna på en middag som tog oss tillbaka till vår tågluff i Japan, med extra allt och plusmeny.

Det finns två sittningar att välja mellan, 18-20 och 20-22. Vi lyckades norpa 2 platser till den tidiga sittningen. Det kanske inte låter som en bedrift, men med tanke på att restaurangen har 6 platser så kändes det som att vi hade en ren och skär tur. Inredningen är som en traditionell sushibar, med en trädisk som alla matgäster sitter runt. I mitten lagas sushin framför dig med stor precision.

Det fanns flera spännande japanska öl att välja mellan, men tyngdpunkten låg utan tvekan på sake. Det gick även att ta ett saképaket till avsmakningsmenyn, men det får vi testa nästa gång vi äter här.

Jag lyckades tyvärr inte skriva ner alla härliga kryddor, såser och dressingar och inläggningar, så det kommer definitivt att låta lite mer torftigt när jag beskriver rätterna än när vår grymme kock John gjorde det. Men ni får kanske en känsla för smaksensationerna när ni tittar på bilderna nedan.
– Frästa bondbönor i sesamolja
– (Inlagd?) isländsk valthornssnäcka på saltbädd
– Marulksleverpuck med riven rättika
– Bläckfisk skuren som nudlar med rått vaktelägg
– Ostron i chilidressing
– Sashimi på bonito, halstrad makrill, dansk king fish, glasräka och pilgrimsmusslor
– 5 bitar sushi – serverade en och en bit – Havsgös (magisk!), inlagd makrill, big eye tuna (smälter i munnen), räka och bukfett av hälleflundra
– Mochi ice med yuzu

Hela sittningen tog 2 timmar från start till slut och det var inte mycket paus mellan rätterna. John (den ena ägaren) jobbade oavbrutet framför oss och halstrade, penslade, knäckte, skar och serverade och Per (den andra ägaren) gjorde allt annat och tog mycket väl hand om oss. Det var helt enkelt så där mysigt och trevligt som det ska vara på en liten sushibar.

Läs mer
Ivögården

Så, vad blev vårt samlade betyg?

Fem stjärnor! Heeeeeeeeelt magiskt! Boka omedelbart och gå hit om ni gillar råa skaldjur och fisk och inte är rädda för nya smaker och kombinationer! Glöm avokadosushi, det hittar du inte här!
Tack John och Per för en riktigt grym japansk middag – vi är snart tillbaka igen!

Hur hittar du hit?

Sushi Oi
Karlavägen 36
Stockholm

Sushi Oi
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.