Sushi Oi – Dagens japanska Stockholmstips

Även om vi verkligen älskar att gå ut och äta med dottern, finns det fortfarande restauranger som vi vet att hon inte skulle uppskatta. Så när vi för en gångs skull får en kväll ute på stan för en date night, gäller det att passa på. Både jag och mannen älskar vällagad mat och föredrar asiatiskt alla dagar. Efter ett tips från goda vänner om Sushi Oi på Karlavägen, kändes det som ett bra ställe för en vuxenmiddag. Och förresten, du behöver inte läsa hela mitt kåseri nedan för att få höra vad jag tyckte, för detta ställe var helt fantastiskt!

Det finns bara en sak på menyn på Sushi Oi – en odefinierad avsmakningsmeny med 8 rätter. Menyn uppdateras varje säsong och är både innovativ och klassisk på samma gång. Och vilken smakresa vi bjöds på! Vi blev bjudna på en middag som tog oss tillbaka till vår tågluff i Japan, med extra allt och plusmeny.

Det finns två sittningar att välja mellan, 18-20 och 20-22. Vi lyckades norpa 2 platser till den tidiga sittningen. Det kanske inte låter som en bedrift, men med tanke på att restaurangen har 6 platser så kändes det som att vi hade en ren och skär tur. Inredningen är som en traditionell sushibar, med en trädisk som alla matgäster sitter runt. I mitten lagas sushin framför dig med stor precision.

Det fanns flera spännande japanska öl att välja mellan, men tyngdpunkten låg utan tvekan på sake. Det gick även att ta ett saképaket till avsmakningsmenyn, men det får vi testa nästa gång vi äter här.

Jag lyckades tyvärr inte skriva ner alla härliga kryddor, såser och dressingar och inläggningar, så det kommer definitivt att låta lite mer torftigt när jag beskriver rätterna än när vår grymme kock John gjorde det. Men ni får kanske en känsla för smaksensationerna när ni tittar på bilderna nedan.
– Frästa bondbönor i sesamolja
– (Inlagd?) isländsk valthornssnäcka på saltbädd
– Marulksleverpuck med riven rättika
– Bläckfisk skuren som nudlar med rått vaktelägg
– Ostron i chilidressing
– Sashimi på bonito, halstrad makrill, dansk king fish, glasräka och pilgrimsmusslor
– 5 bitar sushi – serverade en och en bit – Havsgös (magisk!), inlagd makrill, big eye tuna (smälter i munnen), räka och bukfett av hälleflundra
– Mochi ice med yuzu

Hela sittningen tog 2 timmar från start till slut och det var inte mycket paus mellan rätterna. John (den ena ägaren) jobbade oavbrutet framför oss och halstrade, penslade, knäckte, skar och serverade och Per (den andra ägaren) gjorde allt annat och tog mycket väl hand om oss. Det var helt enkelt så där mysigt och trevligt som det ska vara på en liten sushibar.

Så, vad blev vårt samlade betyg?

Fem stjärnor! Heeeeeeeeelt magiskt! Boka omedelbart och gå hit om ni gillar råa skaldjur och fisk och inte är rädda för nya smaker och kombinationer! Glöm avokadosushi, det hittar du inte här!
Tack John och Per för en riktigt grym japansk middag – vi är snart tillbaka igen!

Hur hittar du hit?

Sushi Oi
Karlavägen 36
Stockholm

Sushi Oi

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Tips inför din resa till Nya Zeeland

Nyss hemkommen efter en roadtrip på Nya Zeelands sydö, tänkte jag summera mina tankar i en klassisk hiss-diss-lista. Finns det verkligen något att dissa...

Tyresta nationalpark – Höst i urskogen – Stockholm

Tyresta nationalpark är lättillgänglig svensk urskog alldeles söder om Stockholm. Hit åker vi minst en gång om året med kaffetermos och kamera i högsta hugg!

John Bauer Hotel i Jönköping – Med hund – Småland

Behöver du ett hotell halvvägs mellan Stockholm och Skåne? Då är John Bauer Hotel i Jönköping är ett riktigt trevligt hotell - för både familj och hund!

Ulvön – Besök Höga kustens pärla – Ångermanland

Ulvön i Höga Kustens skärgård är så mycket svensk härlighet som går att få. En nyans av idyll och ren och skär sommarlycka.

Helsingborg – 7 sköna restauranger, caféer och barer – Skåne

Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer och staden har gott om riktigt bra ställen för hela familjen! Här är mina sju favoriter för skönt häng - allt från mikrobryggerier till franska bistron och kaffehak.

En väntad, men sorglig, resa till Malmö

Ofta kommer frågan upp i olika resforum. "Varför reser du?". Svaren kretsar inte alltför sällan kring "sol och värme". Man glömmer lätt bort att ibland reser man inte för resandets skull, utan för att något har hänt med nära och kära.

Ännu mer reseinspiration

Cykla på Ven – En skånsk klassiker på gula stålhästar

Med hundkorg på hyrcykeln och matsäck i ryggsäcken cyklar vi runt vackra Ven i sommarsolen. En ljuvlig dagsutflykt med stopp på bland annat flertalet gårdsbutiker och ett destilleri.

Danska fall naturreservat – Vattenfall och Skånska kriget – Halland

Naturreservatet Danska Falls största sevärdhet är dess vilda vattenfall som brusar genom den halländska bokskogen. En lättillgänglig plats för en stunds avkoppling.

Vandra Kullaleden SL5 – Familjevandring längs Kullabergs branta klippor

En av de vackraste sträckorna längs Kullaleden går att uppleva på en kortare rundvandring för hela familjen, med gott om stopp för både fika, bad, lunch och glass.