Close sidebar
Meny
EUROPA

Tyskland

Fakta om Tyskland

befolkning

82,2 miljoner (2016)

VALUTA

Euro (EUR)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1

Tyskland är ett land som vi brinner lite extra för. Inte bara för att vi har släktingar som bor här, utan även för att har rest mycket här. Mest har vi varit i Bayern, men vi har även skrivit reseguider från andra delar delar av landet, exempelvis Berlin, och Rhen/Mosel.

SENASTE INLÄGGEN

Neuschwanstein
Bayern

Fotoalbum från Romantische Strasse

Romantische strasse i bilder – Från det perfekta Rothenburg ob der Tauber till galne kung Ludvig II’s skrytbygge Neuschwanstein.

Berlinmuren
Berlin

Fotoalbum från Berlin

Ingen stad i Europa har fått så mycket stryk och förstörelse i modern tid som Berlin. Någonstans där i det slitna hittar jag charmen i Berlin.

Tyskland 8
Tyskland

Mina fem favoritplatser i Tyskland

Mitt i Europas hjärta ligger stora Tyskland. För vissa är Tyskland enbart en vägsträcka på vägen ner till Sydeuropa. För andra är Tyskland en oändligt stor källa för hippa nattklubbar. Vi har hittat några pärlor som passar att besöka oavsett om du gillar kultur, natur, ädla drycker, shopping eller historia.

Tyskland 10
Tyskland

Tips när du ska åka till Tyskland

Som svensk turist är det lätt att pipa ner på bilsemester till Tyskland, men hur enkelt är det egentligen att vara turist i Tyskland? Här kommer 5 saker du behöver tänka på innan du svänger ut på de tyska vägarna.

Tyskland 12
Baden-Württemberg

Europa park – Besök Tysklands (och Europas) bästa nöjespark!

Utanför Rust i sydvästra Tyskland, ligger Europas bästa och största nöjespark – Europa-Park. Med över 100 åkattraktioner och shower och 13 kick-ass berg-och-dalbanor besöker du 14 sagolika områden med teman från hela Europa. Varför du aldrig har hört talas om Europa park? Ingen aning! Europa park borde ligga på alla familjers TODO-lista!

Fakta om Tyskland

befolkning

82,2 miljoner (2016)

VALUTA

Euro (EUR)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1