Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Stradonia Serviced Apartments – Trevligt lägenhetshotell i Krakow – Polen

Stradonia Serviced Apartments – Trevligt lägenhetshotell i Krakow – Polen

Stradonia Serviced Apartments - Krakow

Lägenhetshotell? För en weekendresa i Polen? Kan det verkligen vara något? Jag sökte och sökte för att försöka hitta ”rätt” hotell för oss i Krakow, men det var alltid något som inte stämde. Valet för våra fem dagar i Krakow föll till slut på Stradonia Serviced Apartments, ett designhotell i lägenhetsformat i ett nyrenoverat 500 år gammalt hus med ett perfekt läge alldeles vid foten av Wawel slott.

Stradonia Serviced Apartments - Krakow

Läge

Stradonia Serviced Apartments ligger strax söder om gamla staden, med gångavstånd till alla sevärdheter. Den enda gången vi åkte spårvagn i Krakow, var när vi skulle till Schindlers fabrik eller snabbt behövde ta oss från shoppingcentrumet Galeria Krakowska till hotellet. Spårvagnarna går bara några kvarter från hotellet och det tar inte mer än 5-10 minuter att gå till mitten av gamla stan eller till det restaurangtäta gamla judiska kvarteret Kazimierz.

Hotellet ligger på en vältrafikerad gata, men vi blev aldrig störda av oljud trots att vi hade alla våra fönster mot gatan. De 25 lägenheterna ligger alla med access från innergården och det går inte att komma in på hotellet utan att passera förbi receptionen (som har 24 timmars service). Från innergården kommer man in till gemensamhetslokalen med ett bibliotek med dvd-filmer, en dator med printer och några soffor. Här stod även en stor skål med godis som var populär att svänga förbi efter middagen :)

Utanför på gatan finns flera små supermarkets inom någon minuts promenad, så det är lätt att springa över och köpa mer dricksvatten och frukost om du behöver. Receptionisten informerade förresten om att kranvattnet i lägenheten var fullt drickbart, då de hade speciellt filter installerade i huset för att rena vattnet. Vi använde dock bara vattnet för kaffe och tandborstning.

Stradonia Serviced Apartments - Krakow

Rummet

Rummet var verkligen precis så fint som bilderna på hotellets sida. Vi hade ett stort rum med en dubbelsäng i ena änden, en bäddsoffa, bord och fåtölj framför TVn i mitten och en köksdel med ett köksbord med tre stolar. Köksdelen var välutrustad med både diskmaskin, tvättmaskin (!), spis, micro, ugn, kaffebryggare, vattenkokare och brödrost. Det fanns gott om porslin och i köket ingick bryggkaffe/te/mjölk och mineralvatten. Badrummet hade golvvärme och dusch (som för en gångs skull var helt perfekt byggd), toalett och ett litet handfat. En fast installerad hårtork fanns även, men den var inte speciellt bra. Vid ytterdörren fanns en kamera för att kunna se vem som ringt på dörren.

Allt i hela lägenheten var otroligt fint renoverat och snyggt, ingenting kändes slitet. Dessutom var städningen riktigt bra gjord. Trapphuset utanför var så rent och totalrenoverat och snyggt, att det inte kändes som att man lämnade lägenheten.

Bäddsoffan var lätt att bädda upp och bädda ner och madrassen var helt ok enligt dottern.

Service

Receptionen på hotellet har öppet 24/7 och fanns alltid där när man ringde efter hjälp. Vi bokade transporten till och från flygplatsen via hotellet (Transferservice från Krakow Direct) och den funkade klockrent. Städning och byte av lakan/handdukar ingick var tredje dag, man behöver inte städa själv innan man checkade ut.

Läs mer
Krakow-cafe

Stradonia Serviced Apartments - Krakow

Frukost

Hotellet har ingen frukostmatsal, utan den frukost som ingår levereras direkt till rummet. Du bestämmer vilken frukost du önskar från en meny av 8 olika frukostpaket och säger en leveranstid, så får du leverans av frukosten till rummet på önskad tid. Riktigt mysigt att kunna sitta i pyjamas och äta frukost precis som hemma. Jag tog alltid en ”ostfrukost” (med en stor mängd olika ostar, grönsaker och keso), mannen tog alltid en ”polsk” frukost (med ostar, korvar och pastejer) och dottern tog alltid en ”söt” frukost (med yoghurt, granola och färska hallon/jordgubbar). Till dessa stora lådor med mat levererades även en stor påse med nybakt bröd (mer än vi orkade äta upp), marmelad, smör och äpplen.

Stradonia Serviced Apartments - Krakow

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Vi var otroligt nöjda med vår vistelse på Stradonia Serviced Apartments! Rummet och läget kunde inte ha varit bättre och priset var väldigt bra (strax under 1000 kronor natten för tre personer inklusive frukost).

En sak att notera: Vi råkade ut för lite strul med vår bokning angående frukosten. Vi hade bokat rum med frukost för oss tre personer hos Hotels.com, men när vi checkade in så informerar receptionisten oss om att det bara ingick frukost för två personer, inte för vår dotter. Så just nu har vi en reklamation hos Hotels.com kring detta. Jag skulle gissa på att det blivit någon information som missats i integrationen mellan bokningssystemen, men det slutade med att vi fick betala 100 kronor extra per natt för dotterns frukost. Det ska bli intressant att se om vi kommer att få stå för denna kostnad själva, eller om vi får tillbaka de 400 kronorna. Fortsättning följer :)

Stradonia Services Apartments
Stradomska
31-068 Kraków
Polen
Karta

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.