Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Grandezza Palace – Trevligt hotell i Brno – Tjeckien

Grandezza Palace – Trevligt hotell i Brno – Tjeckien

  • Söker du efter ett hotell i Brno, Tjeckien? Grandezza Palace är ett trevligt hotell som både ligger centralt och har en skön atmosfär!
Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace

Besöket i Brno gjordes i samband med en pressresa tillsammans med Visit Czech Republic, men alla tankar och åsikter är (som vanligt) mina egna.

Mitt i centrala Brno i södra Tjeckien på det livliga kåltorget, ligger hotellet Grandezza Palace. I en byggnad som ser ut som ett ståtligt palats från 1700-talet bjuds på sköna rum och ett perfekt läge i Tjeckiens gastronomistad.

Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace

Läge *****

Grandezza Palace kan nog inte ha ett bättre läge i Brno. Hotellet ligger mitt i gamla stan på Kåltorget med sina grönsaks- och blomsterförsäljare. St. Peter and Paul-kyrkan ligger på 5 minuters promenadavstånd och slottet Spilberk på cirka 10 minuter. Restauranger och caféer kantar varenda gatuhörn, så bor du här har du allt du behöver inom gångavstånd.

Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace

Rum ****

Jag checkar in på ett stort dubbelrum med utsikt över Kåltorget. Stilen är klassisk, med en väldigt skön och bred dubbelsäng, två fåtöljer med ett litet bord och ett skrivbord. Ett litet säkerhetsskåp finns också, där du kan låsa in passet när du är ute på stan.

Badrummet är i beige marmor, med ett badkar med dusch, handfat och toalett. Badrummet är välutrustat och det finns allt du behöver vad gäller schampo, balsam, duschtvål och hudkräm. Det finns även tops och badmössa och en hårfön (som fungerar oväntat bra).

Rummet är väldigt välstädat och allt känns fräscht och välkomnande. Det enda som kan vara lite jobbigt är badkaret och duschen. Det är ett väldigt högt steg för att komma in i duschen och sedan är duschglaset ganska lågt. Det finns inte heller någon regndusch, utan du måste hålla i duschmunstycket i handen om du inte vill sitta ner i badkaret och duscha.

Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace
Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace

Service ***

Jag använde varken rumservice eller någon annan typ av service på hotellet, men personalen jag mötte var väldigt trevlig och hjälpsam! När jag frågade i receptionen efter en butik för att köpa en souvenir så följde receptionisten med mig hela vägen ut på gatan för att visa vägen. Inte så ofta man stöter på sån hjälp!

På hotellet finns även en relaxavdelning med jacuzzi och gym, som jag dock inte provade.

För dig som har hund, så står det i informationen att hotellet är hundvänligt.

Frukost ****

Klassisk hotellfrukost i fina lokaler med lugn musik och utsikt mot Kåltorget. Här fanns det mesta du önskar, allt från kallskuret till varma rätter, frukt, juicer och ett stort utbud av söta bakverk. Kaffet serverades vid bordet och personalen var snabba på att plocka bort tallrikarna. Det enda jag saknade var en äggstation och nygräddade våfflor eller pannkakor.

Om jag ska rekommendera att du ska prova något tjeckiskt, så skulle jag säga att du ska prova den krämiga äggsalladen – den var riktigt god.

Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace
Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace
Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace
Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace

Summan av kardemumman

En trevlig vistelse på ett skönt hotell med bra läge mitt i Tjeckiens näst största stad. Här skulle jag kunna bo igen!

Läs mer
Purkmistr ölspa

Tjeckien-Brno-Grandezza-Palace

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.