EUROPA

Danmark

Fakta om Danmark

befolkning

5,8 miljoner (2018)

VALUTA

Dansk krone (DKK)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC +1

Reseguide till Danmark

Danmark var ett av de första länderna som jag reste till i mitt liv. Jag var nog bara en 6-7 år och vi tillbringade några veckor vid Jyllands västkust. Jag minns inte jättemycket av den resan, annat än att det var väldigt mycket sand, kallt i havet och att vi fick in en svart orm på vår uteplats. Sedan dess har livet kommit emellan och det har mest blivit besök till Köpenhamnsregionen och till Legoland, så trots att Danmark ligger så nära kan jag inte säga att jag sett det mest ännu. Men det ska ändras nu!

 

 

Vår första familjeresa utomlands efter pandemin blev en biltur med hund längs norra Själland och jag planerar redan in nästa resa! För Danmark är riktigt dejligt som resmål, speciellt om du gillar slott, god mat, snygg design och vackra stränder.

Alla inlägg från Danmark

Danmark

Kronborg slott – Hamlet, tullar och bränder

Vid Öresunds smalaste del av sundet ligger det vackra renässansslottet Kronborg. En gång i tiden en plats för kungligheternas pompa och ståt, men även för en prins vid namn Hamlet.

Gilleleje
Danmark

Gilleleje – Fiskebyn vid Själlands nordligaste punkt

Fiskebyn Gilleleje på Själlands nordligaste kust bjuder på idyll och semesterkänslor med sina dramatiska stränder, fiskrestauranger och charm. Men bakom den perfekta ytan döljer sig en dramatisk historia.

Resa till Danmark med hund
Danmark

Resa till Danmark med hund – Hur funkar det?

Vad behöver du göra för att kunna semestra med din hund i Danmark? Och vad behöver du göra för att kunna ta med hunden tillbaka till Sverige igen? Vi har rest med mopsen Lilibet till Danmark och det var betydligt enklare än vi trodde!