Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotel Eurostars Heroismo – Porto – Portugal

Hotel Eurostars Heroismo – Porto – Portugal

Hotel Eurostars Heroismo Porto

Porto är den stad i Portugal som har flest läckra boutiquehotell, men som en familj på tre är alternativen väldigt begränsade. Väldigt få av de bra hotellen tillåter nämligen extrasängar. Efter mycket fram och tillbaka så bokade vi tillslut Hotel Eurostars Heroismo, ett relativt nybyggt fyrstjärnigt hotell med parkering – och vi blev inte besvikna!

Jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt till hotellet på grund av namnet. För mig låter Eurostars som en billig tysk motellkedja. Men Eurostars visade sig vara en hotellkedja med unika, top-of-the-line hotell som oftast ligger i centralt i stora städer. Fokus är definitivt Spanien, men det går att hitta Eurostars i 13 andra länder också.

Hotellet har ett superfräsch parkeringshus i källarvåningen och det var otroligt smidigt att köra direkt dit med bilen och slippa jaga parkering på gatan i centrala Porto.

Hotel Eurostars Heroismo Porto

Vi hade bokat ett standardrum med frukost och extrasäng och fick ett välstädat, modernt rum med utsikt mot innergården. Det fanns en regndusch i badrummet och rummet var utrustat med hårtork, schampo, duschkräm och hudkräm. I sovrummet fanns gott om eluttag, ett värdeskåp, skrivbord och mörkläggningsgardiner. Luftkonditioneringen var både tyst och effektiv.

Hotel Eurostars Heroismo Porto

Lobbyn var öppen och trevlig, med högt i tak och glasfönster. En pianist spelade jazz på en flygel på kvällen och receptionen var öppen 24-7.

Receptionisterna var väldigt tillmötesgående och hjälpsamma, med allt från kartor till att boka taxi. Det ligger en tunnelbanestation alldeles utanför hotellet, men det kostade bara 5 euro att ta en taxi in till city för oss tre, så det var billigare än att åka tunnelbana. I receptionen finns även en taxiautomat, där man snabbt kan boka en taxi själv. Mycket smidigt.

Frukosten var en historia för sig själv. När vi kom ner vid 8-snåret var den stora frukostmatsalen helt full. Inte ett enda bord fanns ledigt. Det visade sig att alla resenärer från två asiatiska bussresor bodde på hotellet och åt frukost samtidigt. Man kan säga att det var lätt hysteriskt. Vi fick dock tag i ett bord efter bara några minuter, så även om det var lite köer till att plocka mat, så gick det snabbt. Efter en kvart så lämnade det stora sällskapet frukosten och vi blev nästan själva.

Hotel Eurostars Heroismo Porto

Utbudet var omfattande av både varma och kalla rätter och trots det stora trycket av frukostbesökare, så lyckades personalen fylla på snabbt. Det fanns ingen äggstation, så vi fick vänta lite på ägg, men det var det enda som drog ut på tiden. Berget av lufttorkad skinka övervägde dock väntan på ägg.

Hotel Eurostars Heroismo Porto

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Väldigt bra! Bra läge, bra service, rent och fräscht rum, välfungerande aircon och god frukost. Det praktiska parkeringshuset var ett stort plus! Parkering i Porto kan annars vara en utmaning.

Läs mer
Conimbriga - Portugal

Läs mer om hotellet på Eurostars Heroismos officiella hemsida.

Pris? Vi betalade 1400 kronor för en natt med frukost i augusti 2018.

Vill du läsa mer om Porto?

Titta in på mina sidor om Porto och Portugal

Hotel Eurostars Heroismo Porto

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.