Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotellrecension: CDH Hotel Radda, Toscana – Italien

Hotellrecension: CDH Hotel Radda, Toscana – Italien

  • Det är inte helt lätt att hitta rätt boende i Toscana, byarna är många och hotellen små. Vi bodde på CDH Hotel Radda, ett förvånansvärt prisvärt hotell mitt i Toscana!
CDH Radda in Chianti

I det kända italienska vindistriktet Chianti – omgivet av små byar, gamla vingårdar och kurviga vägar – hittar du hotellet CDH Hotel Radda. Ett hotell med bra läge och dessutom riktigt prisvärt.

CDH Radda in Chianti

Hotellområde ***

CDH Hotel Radda har den där typiska Toscanska arkitekturen som jag älskar. Byggt i Siena-sten i varma färger och inrett med vackra och moderna möbler. Ett ställe som verkligen får dig att känna dig som att du är i Italien. Mysigt, fast modernt och stiligt på en och samma gång.

Hotellet har en fin liten innergård där det tänds eldar på kvällen och ett förstklassigt poolområde med solstolar och utsikt över landskapet.

CDH Radda in Chianti
CDH Radda in Chianti

Läge ****

Hotellet ligger mitt i Toscana, 50 km söder om Florens och 40 km norr om Siena. Härifrån kan du lätt ta dig med hyrbil på dagsutflykter till hela Toscana.

En sak som kan vara bra att veta, är att hotellet ligger mitt i landsbygden bland bondgårdarna och det är ungefär 1 km till byn Radda in Chianti. Det går att promenera till byn, men bilvägen du promenerar på är smal, obelyst och slingrig. Helst tar du bilen till kvällens restaurang.

Det finns (inte helt oväntat kanske) gott om gratis parkeringar.

CDH Radda in Chianti
CDH Radda in Chianti

Hotellrum ***

Hotellet har 60 rum och känns mer som ett boutiquehotell än en kedja, även om hotellet tillhör kedjan CDH.

Vårt rum var välstädat och minimalistiskt, med röda terrakottagolv och mörka möbler. Det finns rum med balkong, men vårt rum hade fönster mot innergården och saknade balkong. Det finns även air condition, gratis wifi, säkerhetsskåp och TV.

Badrummet i beige sten hade en lite annan stil än resten av rummet, men det var välskött och rent.

Vi hade bokat ett trippelrum med frukost i två nätter, den ena natten betalade vi 886 kr för och den andra natten 1100 kr. Klart prisvärt för tre personer med frukost! (Priser från april 2019).

CDH Radda in Chianti
CDH Radda in Chianti

Service **+

Hotellet har en spaavdelning med bubbelbad, behandlingar och pool inomhus. Vi testade inte att gå på deras spaavdelning alls, då de har en åldersgräns på 14 år. Antagligen för att slippa att det blir stökigt i poolen, men för en lugn och skötsam familj som gillar att ta det lugnt (som vi), känns åldersgränser som dessa lite förlegade.

Utomhuspoolen var stängd för säsongen när vi var där, men den såg verkligen fantastisk ut. Som jag förstår det gällde inte åldersgränsen i utomhuspoolen. Här kan du ligga och njuta i solen med en härlig utsikt över Toscanas kullar. Inte helt fel.

Läs mer
Sestri Levante utsikt

Hotellet har en restaurang som vi åt på en av kvällarna. Fina lokaler, genomtänkt meny, men lite snålt kryddad mat. Dock är det ett bra alternativ när du trött kommer tillbaka sent på kvällen efter en heldag bland Toscanas sevärdheter.

CDH Radda in Chianti
CDH Radda in Chianti
CDH Radda in Chianti

Frukost ***+

Frukosten var helt OK ur ett italienskt perspektiv. Som vanligt fanns ett stort utbud av kakor, pajer och muffins, men det fanns även äggröra och bacon, ricottaost, mozzarella och tomater, yoghurt, färsk frukt, pålägg och smörgåsar. Kaffet serverades vid bordet. Ett irriterande moment var dock att de spelade samma låt om och om i frukostmatsalen, alla dagar. Det var OK i en kvart, sedan började det gå mig på nerverna.

CDH Radda in Chianti
CDH Radda in Chianti

Så vad blev det samlade familjebetyget?

Ett bra hotell till ett riktigt bra pris! Hotellen i Italien kan snabbt dra iväg i pris, men detta levererade mycket för slanten. Vi fick det vi förväntade oss och mer därtill och hade några riktigt fina dagar i Toscana. Här skulle jag definitivt kunna bo igen!

CDH Hotel Radda
Località La Calvana
53017 Radda in Chianti
Italien

Karta

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
0

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.