Hornsgatan i Stockholm – Lite roligare shopping

Jag gjorde för ett tag sedan ett inlägg om mina favoritställen i SoFo på Södermalm. Nu är det dags att shoppa oss igenom ett annat område på Söder – Hornsgatan! Lite mer bortglömd, lite mer trafiktung, lite stökigare och långt ifrån mysig. Hornsgatan är inte vacker, men den är definitivt Södermalms aorta. Här finns många bulkbutiker, men faktiskt också några av Stockholms mer unika små guldkorn till butiker. Häng med på “Mina Stockholmsfavoriter” del 2!


GODISBUTIK

Lakritsroten

Jag erkänner. Jag är en lakritsälskare. När jag plockar lösviktsgodis så blir det alltid bara lakrits i olika former. Lakrits med surt, lakrits med choklad eller bara riktigt jävla supersalt lakrits. Det finns en lakrits för alla tillfällen! Bästa butiken för mig är Lakritsroten på Hornsgatan. Ett himmelrike bara med lakrits – allt från finska tjärtabletter till lakritste och lakritsketchup.

Lakritsroten
Hornsgatan 45

Karta

Lakritsroten - Hornsgatan
Lakritsroten - Hornsgatan

TÉBUTIK

The Tea Center of Stockholm

Den finaste lilla tebutiken The Tea Center of Stockholm har det mesta som behövs för att du ska kunna njuta av en perfekt kopp te där hemma i soffan. I över 40 år har butiken funnits här och om du någon gång har druckit en kopp ”Söderblandning”, så uppfanns den blandningen här. Stanna till här och köp originalet – det är så mycket bättre än stormarknadens kopior!

The Tea Center of Stockholm
Hornsgatan 46

Karta

The tea center of Stockholm

OSTBUTIK

Gamla Amsterdam

Om du gillar ost så är Gamla Amsterdam butiken för dig. Här finns lockande beskrivningar av ostarna (med vintips!) och det finns oftast smakprover som hjälper dig att hitta rätt. Varenda gång jag är här hittar jag en ny favoritost att köpa med hem.

Gamla Amsterdam
Hornsgatan 39 B

Karta

Gamla Amsterdam - Hornsgatan
Gamla Amsterdam - Hornsgatan

BLOMMOR

Ginkgo Blommor

Även om jag inte har gröna fingrar, så gillar jag lättskötta, gröna växter. Inte blommor i alla möjliga färger – utan stora, gröna, feta och härliga blad. På Ginkgo finns hur mycket gröna växter som helst och ett stort utbud av vackra kaktusar och snygga krukor. Ett bra ställe för alla oss som behöver växter som klarar sig utan vatten i några dagar.

Ginkgo Blommor
Hornsgatan 60

Karta

Ginko - Hornsgatan
Ginko - Hornsgatan

CAFÉ

Mahalo

Ett vegansk café med mycket färg och smaker – och riktigt gott kaffe. Det här är ett bra ställe att ta en paus från shoppingen, även om du inte är vegan.

Mahalo
Hornsgatan 61

Karta

Mahalo - Hornsgatan
Mahalo - Hornsgatan
Mahalo - Hornsgatan

INREDNING

Afroart

I över 50 år har Afroart sålt hantverk från tredje världen. I början var det mest afrikanskt hantverk, men nu säljs saker här från hela världen. Här finns många fina saker och unika saker till barnrummet, men även textilier, porslin och träsaker. Afroart köper direkt från hantverkarna eller via organisationer anslutna till World Fair Trade Organization.

Afroart
Hornsgatan 58

Karta

Afroart - Hornsgatan
Afroart - Hornsgatan

PENNOR

Pen Store

Kommer du ihåg i hur du varje år innan skolstart köpte nya pennor, pennskrin och suddgummin? Jag hade önskat att denna butik funnits när jag var i skolåldern. Den penna som inte finns här – den finns inte! Ett bra ställe även om du söker fina skrivböcker och papper.

Pen Store
Hornsgatan 98

Karta

Pen store - Hornsgatan

ACCESSOARER

WOS

På WOS hittar du alla de där accessoarerna som du önskar att du hade hemma i byrålådan. Scarfs, örhängen, halsband, solglasögon, hårklämmor, plånböcker – allt väldigt trendigt och läckert.

WOS
Hornsgatan 98

Karta

WOS - Hornsgatan
WOS - Hornsgatan

RESTAURANG

Barobao

Stället som dottern ofta undrar över om vi inte ska åka in och äta middag på. Barobao serverar trendig kinesisk/asiatisk plockmat, där deras porkbelly bao* med jordnötter och koriander är något av det godaste vi vet. Beställ in minst två på en gång – för du kommer att vilja ha fler! Populärt ställe, försök hänga på låset när de öppnar.

Barobao
Hornsgatan 66

Karta

* Bao = Ångkokt kinesisk bulle som är vit, fluffig och supermjuk. Den vita drömmen fylls med alla möjliga goda smaker, konsistenser och såser.

Barobao - Hornsgatan
Barobao - Hornsgatan

JAPANSKA PRYLAR

Sway Gallery

All möjlig japansk design, prylar och konst hittar du på Sway Gallery. En liten butik med inte bara saker, utan även workshops och utställningar. Titta förbi här och njut av vackra ting och köp en snygg kökshandduk eller kanske några fina trädgårdsprylar.

Sway Gallery
Hornsgatan 73

Karta

Sway Gallery - Hornsgatan

GALLERI

Galleri Kontrast

Ett galleri med bara fotokonst = ett galleri för mig. Speciellt brukar jag passa på att besöka galleriet när utställningen ”Årets bild” visas, men det är intressanta utställningar året om. Vid ingången kan du även köpa fotoböcker, fotokonst och fina vykort.

Galleri Kontrast
Hornsgatan 8

Karta

Galleri Konrast - Hornsgatan

ANTIK OCH KURIOSA

Brandstationen

Åh vad jag älskar gamla och unika saker! Brandstationen har en väl utvald blandning av gammalt och nytt, allt för att du ska kunna göra ditt hem så där härligt personligt som du vill ha det. Ett underbart ställe att gå runt och botanisera bland vackra ting.

Brandstationen
Hornsgatan 64

Karta

Brandstationen - Hornsgatan
Brandstationen - Hornsgatan

Second hand kläder

Hornsgatan har utan tvekan Stockholms bästa second hand-butiker. Här hittar du allt från vintage Dior till knappt använda Filippa K-klänningar. Unikt, fräscht och spännande.

JUDITS SECOND HAND
Hornsgatan 75
Karta

FILIPPA K SECOND HAND
Hornsgatan 77
Karta

HERR JUDIT
Hornsgatan 65
Karta

Har jag glömt någon av dina favoriter på Hornsgatan? Berätta!

2 KOMMENTARER

    • Hornsgatan glömmer man ofta bort – lite för lång och lite för stökig för en mysig promenad. Men mellan Götgatan och Zinken är en rätt intressant sträcka med många spännande butiker! För att inte tala om glasställen – men det får nog bli ett eget inlägg till våren :)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Skanör – Sveriges svar på Florida – Skåne

Skanör - dessa vita, långgrunda stränder med de små pastellfärgade badhytterna! Det är nästan som en strand i Florida, komplett med livräddarhus!

Fika i Kullabygden – 8 mysiga caféer du inte ska missa – Skåne

Kullahalvön bjuder på härligt klassiska bagerier och konditorier. Stora hallongrottor, toscatårta och spettekaka - det hittar du här i Kullabygden! Häng med till mina 9 favoriter!

Waldemarsudde, en oväntad kram och några vilsna franska turister – Stockholm

En lördagspromenad vid Waldemarsudde, en oväntad kram och några vilsna franska turister.

Forsakarsravinen – Bland jättar och vattenfall – Skåne

Vattenfall i Skåne? Jajamensan! I Forsakar naturreservat finns inte bara en trolsk ravin, utan även två av Skånes högsta vattenfall.

Orsa Grönklitt – Skidåkning för en weekend – Dalarna

I helgen var vi i Orsa Grönklitt och åkte slalom. Vad tyckte vi om backarna, maten och servicen? Här kommer vår familjerecension!

Norrvikens trädgårdar i Båstad – Den hemliga trädgården – Skåne

På Bjärehalvön utanför Båstad ligger Norrvikens trädgårdar. En mans dröm som blev en exotisk och trolsk park med milsvida utsikt över Laholmsbukten.

Ännu mer reseinspiration

Danska fall naturreservat – Vattenfall och Skånska kriget – Halland

Naturreservatet Danska Falls största sevärdhet är dess vilda vattenfall som brusar genom den halländska bokskogen. En lättillgänglig plats för en stunds avkoppling.

Vandra Kullaleden SL5 – Familjevandring längs Kullabergs branta klippor

En av de vackraste sträckorna längs Kullaleden går att uppleva på en kortare rundvandring för hela familjen, med gott om stopp för både fika, bad, lunch och glass.

Hovs hallar – Hällar och hav på Bjärehalvön – Skåne

Vid Hovs hallar i Bjärekustens naturreservat möter höga klippor och spruckna hällar Laholmsbukten.