Meny
Nordamerika

USA

USA – landet med de stora äventyren, de stora städerna, de stora tallrikarna, de stora bilarna, de stora avstånden och de stora nationalparkerna. Finns det något som är litet i USA? Tja, det finns antagligen en liten chans att du inte kommer att vilja åka hem igen.


Vi har rest runt i nästan 6 månader i Nordamerika och tillbringat stora delar av tiden i västra USA, Hawaii och östra USA. Allt från nationalparker i New Mexico till ranchliv i Arizona, storstadsliv i New York och vulkaner i Washington state har vi upplevt.

 

Om jag har några tips efter alla dessa bilsemestrar? Hawaii är vackert men lite överskattat (och onödigt dyrt), men Washington state är extremt underskattat och vackert som en dag!

USA Placeholder
USA

Kalifornien har några av USAs trevligaste städer, några av de största träden i världen, den mest kända bilvägen och en natur som får mig att återvända om och om igen.

Läs mer

Snöklädda vulkaner, glaciärer, tempererade regnskogar, dimmiga stränder och späckhuggare. Washington är fyllt av naturupplevelser. Konstigt nog har inte så många turister hittat hit ännu, vildmarken känns fortfarande väldigt vild.

Läs mer

Grand Canyon, cowboyliv till häst på ranch och historiska vibbar i westernstaden Tombstone. Arizona har massor för en aktiv semester – både till fots och till häst!

Läs mer

Florida är mångas favorit, med nöjesparker i Orlando och vita stränder på västkusten. Vi bilade runt här mellan alligatorer i Everglades, snäckplockning på Sanibel Island och kryssningsturister i Key West.

Läs mer

Hawaii är amerikanernas Mallorca. Hit åker lågprisbolagen i parti och minut från fastlandet och varenda snabbmatkedja har restauranger på ön. Men se bortom detta och du kan hitta guldkorn!

Läs mer

Nevada är inte bara glitter och party i Las Vegas, utan även en väldans massa öken och en och annan spökstad.

Läs mer

New Mexico har grym mat och några av USAs mest unika naturupplevelser. Det här är i mina ögon en av USAs skönaste delstater!

Läs mer

New York har alltid något nytt och spännande på lur. Oavsett om du är 5 år eller 75 år går det inte annat än älska New York. Om du har tröttnat på denna pärla, hör av dig till mig! Jag kan behöva alla tips i världen för att längta hit lite mindre!

Läs mer

Utah är den delstat som har flest nationalparker och som vi har bilat i flest gånger. Vi bara älskar att upptäcka den karga, dramatiska naturen här till fots och bila långa sträckor på tillsynes oändliga vägar.

 

Läs mer

Inlägg per Delstat

GENERELLT

KALIFORNIEN

Arizona

New Mexico

Hawaii

Washington

Utah

New York

Nevada

Florida

Fakta om USA

befolkning

322 miljoner (2015)

HUVUDSTAD

Washington DC

Valuta

Amerikansk dollar (USD)

Mendocino-Kalifornien-USA

STADSSKICK

Förbundsrepublik

FLYGTID

Strax över 8 timmar (NY)

TIDSSKILLNAD

-6 h till -11 h