Meny
Europa

ISLAND

Island är storslaget, unikt och otroligt vackert. Vi besökte ön under påsken 2018 och möttes av ett land som snarare kändes som en annan planet. Tack vare att vi hade detaljplanerat vår resa med hyrbil, lägenhetshotell och delvis tagit med oss mat från Sverige, blev inte resan speciellt dyr. Så låt dig inte avskräckas av alla artiklar som skriver om hur mycket allting kostar! Läs istället våra bästa tips på hur det är att köra bil på Island, sevärdheter på dagsavstånd från Reykjavik, restauranger och boende och kostnader i inläggen nedan.

Island Placeholder
Island

Vad behöver du veta innan du åker iväg på ditt livs resa till Island? Här kommer mina topp 8 Islandstips som är bra att veta innan du hunnit packa klart.

En av Islands klassiska dagsutflykter från Reykjavik är att köra Ringvägen till Vik. Men vad ska man se efter vägen och hur lång tid tar det? Här kommer min reseguide!

Den allra mest kända dagsutflykten från Reykjavik – Golden Circle – är ett måste för alla förstagångsbesökare på Island. Stora vattenfall, geysrar och dramatisk natur – denna dagsutflykt har helt enkelt allt på lagom långt avstånd från Reykjavik!

Alla inlägg från island

FAKTA OM ISLAND

befolkning

0,35 miljoner (2017)

HUVUDSTAD

Reykjavik

Valuta

Króna (ISK)

Island (23)

STADSSKICK

Parlamentarisk republik

FLYGTID

Strax över 3 timmar

TIDSSKILLNAD

-2 h (-1 h på vintern)