Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Evolutee Royal Óbidos Hotel – Portugal

Evolutee Royal Óbidos Hotel – Portugal

  • Vårt andra hotell i Portugal visade sig vara ett riktigt bra val, med en otroligt vacker mosaikpool och en frukost som jag önskade aldrig skulle ta slut...
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Andra natten i Portugal. Med tanke på allt vi upplevt sedan vi landade, kändes det snarare som att det var dag sju. Då vi planerat att åka till Óbidos, var vår första plan att hitta boende i staden. Det visade sig inte vara helt lätt, då Óbidos snarare är en by än en stad. Så valet föll på ett hotell i närheten – det relativt nybyggda femstjärniga golf- och spahotellet Evolutee Royal Óbidos Hotel -som ligger vid havet 15 kilometer utanför Óbidos centrum.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Hotellet ligger på en kulle mitt i ett stort område av golfbanor, med utsikt över både de gräsbeklädda banorna och havet. Det ligger inga restauranger eller byar i närheten, så en hyrbil är ett måste om du inte enbart bor på hotellet för att spela golf. Parkering finns inomhus och är kostnadsfri.

Receptionen var inredd i en stor och öppen sal, med möbler i guld och sammet, stora tunga trädörrar och en stor oljemålning med guldram. Hotellets stil kändes lite ”Versaille möter Vitt-och-fräscht” med allt guld som möter de stora glasfönstren som vetter mot golfbanorna och poolen. Trevlig personal och en snabb incheckning senare ligger nyckelkortet till en av deras familjesviter i vår hand.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Hotellet har bara 39 rum och alla rummen ligger i två låga glasbyggnader. Vitt-och-fräscht-temat fortsatte även på rummet. En av de få färgklickarna var sänghuvudet av äkta mattor och en stor garderobsvägg med renässansmotiv av en kvinna och en svan, resten gick i vitt eller beige. Det fanns en kapselkaffemaskin och ett stort kassaskåp. Hela rummet hade en intressant vävt matta över golvet som även sträckte sig över toalettgolvet. Jag undrar vad det är för matta som tål så mycket vatten, för det blev riktigt blött på golvet när vi duschade.

En härlig detalj på hotellrummet var den stora balkongen med solstolar och utsikt över golfbanorna. Tyvärr var utsikten under renovering när vi bodde här (augusti 2018) och hela golflandskapet utanför hotellet var snarare en leråker. Som tur är var havsutsikten inte under renovering :)

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Sömnen som rummet bjöd på har vi inget alls att klaga på. Sängarna var sköna med lyxiga sängkläder och det var väldigt lugnt och tyst på hotellet. Temperaturen på rummet var jämn, även om temperaturen utomhus skiftade ganska så mycket mellan dag och natt.

Läs mer
Conimbriga - Portugal

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Det absolut bästa med hotellet var den vackra poolen, med poolmosaik i blått och vitt och utsikt över golfbanorna och havet. Poolen är inte någon familjepool, utan snarare en smal simpool med en grund sida och en väldigt djup sida. Det finns gott om solstolar och poolhanddukar tillhandahålls för alla som önskar. Här skulle jag kunna tillbringa en stund innan middagen med en god bok varje kväll!

Frukosten som serverades i restaurangen var riktigt riktigt bra. Enligt dottern var detta den bästa frukosten vi käkade i Portugal och jag är beredd att hålla med. Servicen vid frukosten var en av de bättre jag mött någonsin, så uppmärksam och trevlig. Utbudet på buffén var fullständigt med allt från nypressad juice, pinfärskt bröd, yoghurt/flingor, pålägg med många goda ostar, frukt, mousserande vin, äggröra, ugnsbakade tomater, stekt svamp och bacon. Våfflor, pannkakor och ägg (stekta/pocherade/kokta) tillagades på beställning. På det söta bakelsebordet fanns mina favoriter alldeles nybakta – Pasteis de Nata – de vaniljkrämsfyllda wienerbröden som ser ut som mazariner. Jag kan inte komma på att jag saknade något.

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Ett riktigt snyggt hotell med en sådan där frukost som jag gärna suttit hela förmiddagen och njutit av. (Ge mig ett bord fyllt med Pasteis de Nata och jag är en lycklig kvinna!) Jag kan inte komma på något att anmärka på, förutom renoveringen av golfbanan som jag inte hade läst någonstans om vid bokningen. Men då mina golfklubbor står orörda i förrådet här hemma, så kan jag inte säga att jag led så mycket över att inte kunna spela golf utanför hotellknuten. Betyget på restaurangen nedan gäller frukosten.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
1
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.