Evolutee Royal Óbidos Hotel – Portugal

Andra natten i Portugal. Med tanke på allt vi upplevt sedan vi landade, kändes det snarare som att det var dag sju. Då vi planerat att åka till Óbidos, var vår första plan att hitta boende i staden. Det visade sig inte vara helt lätt, då Óbidos snarare är en by än en stad. Så valet föll på ett hotell i närheten – det relativt nybyggda femstjärniga golf- och spahotellet Evolutee Royal Óbidos Hotel -som ligger vid havet 15 kilometer utanför Óbidos centrum.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Hotellet ligger på en kulle mitt i ett stort område av golfbanor, med utsikt över både de gräsbeklädda banorna och havet. Det ligger inga restauranger eller byar i närheten, så en hyrbil är ett måste om du inte enbart bor på hotellet för att spela golf. Parkering finns inomhus och är kostnadsfri.

Receptionen var inredd i en stor och öppen sal, med möbler i guld och sammet, stora tunga trädörrar och en stor oljemålning med guldram. Hotellets stil kändes lite ”Versaille möter Vitt-och-fräscht” med allt guld som möter de stora glasfönstren som vetter mot golfbanorna och poolen. Trevlig personal och en snabb incheckning senare ligger nyckelkortet till en av deras familjesviter i vår hand.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Hotellet har bara 39 rum och alla rummen ligger i två låga glasbyggnader. Vitt-och-fräscht-temat fortsatte även på rummet. En av de få färgklickarna var sänghuvudet av äkta mattor och en stor garderobsvägg med renässansmotiv av en kvinna och en svan, resten gick i vitt eller beige. Det fanns en kapselkaffemaskin och ett stort kassaskåp. Hela rummet hade en intressant vävt matta över golvet som även sträckte sig över toalettgolvet. Jag undrar vad det är för matta som tål så mycket vatten, för det blev riktigt blött på golvet när vi duschade.

En härlig detalj på hotellrummet var den stora balkongen med solstolar och utsikt över golfbanorna. Tyvärr var utsikten under renovering när vi bodde här (augusti 2018) och hela golflandskapet utanför hotellet var snarare en leråker. Som tur är var havsutsikten inte under renovering :)

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Sömnen som rummet bjöd på har vi inget alls att klaga på. Sängarna var sköna med lyxiga sängkläder och det var väldigt lugnt och tyst på hotellet. Temperaturen på rummet var jämn, även om temperaturen utomhus skiftade ganska så mycket mellan dag och natt.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

Det absolut bästa med hotellet var den vackra poolen, med poolmosaik i blått och vitt och utsikt över golfbanorna och havet. Poolen är inte någon familjepool, utan snarare en smal simpool med en grund sida och en väldigt djup sida. Det finns gott om solstolar och poolhanddukar tillhandahålls för alla som önskar. Här skulle jag kunna tillbringa en stund innan middagen med en god bok varje kväll!

Frukosten som serverades i restaurangen var riktigt riktigt bra. Enligt dottern var detta den bästa frukosten vi käkade i Portugal och jag är beredd att hålla med. Servicen vid frukosten var en av de bättre jag mött någonsin, så uppmärksam och trevlig. Utbudet på buffén var fullständigt med allt från nypressad juice, pinfärskt bröd, yoghurt/flingor, pålägg med många goda ostar, frukt, mousserande vin, äggröra, ugnsbakade tomater, stekt svamp och bacon. Våfflor, pannkakor och ägg (stekta/pocherade/kokta) tillagades på beställning. På det söta bakelsebordet fanns mina favoriter alldeles nybakta – Pasteis de Nata – de vaniljkrämsfyllda wienerbröden som ser ut som mazariner. Jag kan inte komma på att jag saknade något.

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Ett riktigt snyggt hotell med en sådan där frukost som jag gärna suttit hela förmiddagen och njutit av. (Ge mig ett bord fyllt med Pasteis de Nata och jag är en lycklig kvinna!) Jag kan inte komma på något att anmärka på, förutom renoveringen av golfbanan som jag inte hade läst någonstans om vid bokningen. Men då mina golfklubbor står orörda i förrådet här hemma, så kan jag inte säga att jag led så mycket över att inte kunna spela golf utanför hotellknuten. Betyget på restaurangen nedan gäller frukosten.

Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal
Evolutee Royal Óbidos Hotel - Portugal

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Fajã dos Padres – Där Madeira blir än mer exotiskt – Portugal

I en helt egen klimatzon på Madeira, enbart nåbar från havet eller med kabinbana, ligger Faja dos Padres. Helt unikt, lite konstigt och ganska häftigt.

De randiga husen i Costa Nova – Portugal

Den lilla fiskebyn Costa Nova utanför Aveiro bjuder på en Portugals riktiga pärlor - de polkagrisrandiga husen i regnbågens alla färger.

Glasplattformen vid Cabo Girão på Madeira – Portugal

Strax utanför Funchal på Madeira, ligger en av Europas högsta klippor - Cabo Girao. Det är kanske inte så förvånande att man här på toppen av klippan, har byggt en utsiktsplattform av glas.

Sevärdheter på Madeira – Mina 10 favoriter – Portugal

Madeira har mycket att erbjuda för en aktiv semester. Här kommer mina topp tio sevärdheter och upplevelser - allt från vandringsleder till lavagrottor och fiskebyar.

Vandra på Madeira – Ponta de Sao Lourenco – Portugal

En av de mest populära vandringarna på Madeira går till den trädlösa och karga halvön Ponta de Sao Lourenco. En riktigt härlig vandring för hela familjen!

Norra Portugal – Tips och tankar från en riktigt bra bilsemester!

Igår kom vi hem från en riktigt bra road trip i norra Portugal! En sådan där road trip som man önskar inte tar slut, utan som gärna hade kunnat fortsätta några veckor till.

Ännu mer reseinspiration

Sao Vicente – Lavagrottorna på Madeira – Portugal

I lavagrottorna i Sao Vicente möter du inte bara Madeiras heta historia - utan får även promenera rakt in i underjorden.

Fajã dos Padres – Där Madeira blir än mer exotiskt – Portugal

I en helt egen klimatzon på Madeira, enbart nåbar från havet eller med kabinbana, ligger Faja dos Padres. Helt unikt, lite konstigt och ganska häftigt.

Câmara de Lobos – Fiskebåtar och grillade skålsnäckor på Madeira – Portugal

Inte ens Churchill kunde motstå Câmara de Lobos charm. Här hittade vi en färgsprakande fiskeby, perfekt grillad fisk och en fruktmarknad med överraskningar.