Welcome to Rucksack

Let's start exploring!

Rucksack is a travel magazine and blog by Eva Gyllenberg from Stockholm, Sweden. Through stunning photos and high quality texts, Eva brings you on her journeys to her favourite places. Together with her family, she has traveled to more than 60 countries – mainly in Europe, Asia, North America and Oceania. On Rucksack you can expect to find colorful posts about breathtaking nature, gorgeous hotels, exciting hikes, amazing restaurants and lifechanging historic places.

Where you’ll find her right now? Probably somewhere hiking the mountains, inhaling the salty air of an exhaling whale or eating hearty meals in a local favourite restaurant.

E-mail

info@rucksack.se

Selected Awards

Top 10 SWEDISH TRAVEL PROFILE 2019

One of the proud top ten Swedish travel profiles of the year in the yearly list by Svenska Nomader - Sweden's biggest meeting place for digital nomads.

Top 10 APOLLO TRAVEL BLOGGER COMPETITION 2019

Among the top ten travel blogs in the category "Explorer" in a travel blogger competition held by travel agency Apollo 2019.

WinnerBEST TRAVEL BLOG 2020

When the Swedish travel bloggers voted for their favourite blogs of 2020, I proudly shared the "collected work"-award.

Top 2323 BEST TRAVEL BLOGS OF 2021

Rucksack was among the blogs that Produktexperter.se summarized as their favourite travel blogs of 2021.

WinnerREFUNDER INFLUENCER WINNER 2018

Winner in the blog category "Travel", among over more than 1000 contestants. Currently working together with Refunder on their channel "Inspired by Refunder"

2nd RES MAGAZINE PHOTO COMPETITION 2018

Second place in the photo competition held by the Swedish travel magazine RES.

310 000
ACTIVE USERS LAST 12 MONTHS (MAY 2024)
48 000
UNIQUE BLOG VISITORS (JULY 2022)
2 100
INSTAGRAM FOLLOWERS

My readers

Gender

62% women, 38% men

Location

92% Sweden
2% Norway
1% Finland

Age

22% 45-54 years
20% 55-64 years
19% 35-44 years
18% 65+ years
17% 25-34 years

Top travel interests

Food & Dining
Travel / Travel Buffs
Outdoor Enthusiasts

Travel is more than just a beach

1

NATURE

HIKING
OUTDOOR ACTIVITIES
WILDLIFE ENCOUNTERS

2

FOOD

FINE DINING
CONTEMPORARY CASUAL DINING
LOCAL DISHES

3

BIG CITIES

SIGHTS AND SOUNDS
MUSEUMS
PEOPLE

4

HISTORY

PLACES AND ARCHITECTURE
CASTLES AND TEMPLES
Archaeological sites

5

HOTELS

SMALL UNIQUE HOTELS
INTERNATIONAL LUXURY CHAINS
HOMELY APARTMENTS

6

DESTINATIONS

OFF SEASON
OFF THE BEATEN PATH
CULTURE AND WORLD HERITAGE

Want to work with me?

Tjeckien har en lång tradition av kaffedrickande och även om Plzen är en ölstad finns här massor av bra caféer. Häng med till fyra av stadens skönaste caféer - ett rosa, ett mingelvänligt, ett hälsosamt och ett pyttelitet!

Julmarknader i Tjeckien är upptakten till julfirandet och ett ypperligt tillfälle att passa på att börja handla inför julen. Jag har besökt julmarknaden i Plzen och hittade inte bara en massa gott, utan även en otroligt skön julstämning.

Wadi Rums röda sanddynor bjuder på ökenäventyr i ett unikt rymdlandskap. Bo i glampingigloo under stjärnorna och upplev det unika ekosystemet på dromedar eller på fyra hjul.

Hur kommer det sig att Tjeckien blivit en sådan ölnation och hur hittar jag till Prags bästa ölställen? Låt mig ta dig med på en historisk resa till ölets förlovade land - via skum, Plato och en guidad tur!

Mitt i Kristianstad kan du vandra på Linnérundan i Vattenriket - ett skyddat biosfärområde som inte bara har väldigt varierad natur, utan även är hem till nästan en femtedel av Sveriges alla hotade arter.

Åhus är fyllt av sevärdheter, historia, naturupplevelser och härliga matställen. Häng med till mina tio favoriter!

På strax under 5 timmars flygning når du sagornas land Jordanien med direktflyg från Stockholm med Royal Jordanian. Men hur är det egentligen att flyga Royal Jordanian? Här är min fullständiga rapport!

Inget land är så förknippat med vackra julmarknader som Tyskland. Jag har besökt tre populära julmarknader i sydvästra Tyskland som bjöd på ett överflöd av julstämning, ljus och god mat.

Det sägs att klostret Bäckaskog byggdes “där änglarna sjöng som starkast“. Vi tog en höstpromenad i slottsparken för att inte bara fånga historiens 800-åriga vindar – utan kanske även få se ett spöke eller två...

Jordanien bjuder på upplevelser från Petras magnifika klipparkitektur till Döda havets oliderligt salta vatten. Här hittar du mina topp tio sevärdheter som du inte får missa!

Nyöppnade Åhus Seaside bjöd på en riktigt mysig miniweekend med både spa, grym mat och massor av frisk havsluft.

Vinregionen Württembergs vintradition sträcker sig över två tusen år. Jag besökte Schwarz Weingut och lärde mig om traditionell vintillverkning och vingårdar kring Stuttgart.

Att gå på spa brukar betyda aromatiska bad och plinkande musik. Det brukar inte betyda att bada i öl. Välkommen till ölspa i Tjeckien - en unik och riktigt avkopplande upplevelse!

På Feldberg, Schwarzwalds högsta topp, finner du en snösäker destination i en vild och mytomspunnen sagoskog. Dra på dig skidorna, eller kanske till och med snöskorna?

Vilda och vackra Kullaberg i nordvästra Skåne är ett paradis för natur- och djurupplevelser. Här är mina nio bästa tips på aktiviteter för hela familjen!

Strax norr om Kristianstad ligger Skånes största sjö Ivösjön. Vi begav oss ut på upptäcktsfärd utefter den 5 mil långa vägen "Humleslingan" och upptäckte äppelodlingar, härlig natur, god mat och massor med historia.

Ett besök på citadellet i Amman är inte bara en resa tillbaka till romartidens imponerande byggnadskonst och rikedom, utan områdets historia börjar tusentals år tidigare.

Vad tänker du på för maträtter när jag säger Tjeckien? Med hjälp av två tjeckiska kockar har jag tagits med på en resa i den tjeckiska kokkonstens historia.

Åhus är en populär badort under sommarhalvåret, men staden är minst lika intressant för en mysig weekendresa med god mat året om. Här kommer fem riktigt goda tips!

Mitt besök vid Tvillingaboden söder om Åhus bjöd inte bara på en perfekt strand, utan även en lektion i ålfiskets historia.

Söker du hotell i Prag med fräsch design och centralt läge? NYX Hotel har exakt det du behöver, utan en massa extra lull-lull.

Söker du efter ett hotell i Brno, Tjeckien? Grandezza Palace är ett trevligt hotell som både ligger centralt och har en skön atmosfär!

I Jordaniens ökenlandskap gömmer sig den forna handelsstaden Petra. Den stora stadens välbevarade gravar i sandsten och det unika ökenlandskapet bjuder på upplevelser för flera dagar.

I soliga Freiburg i sydvästra Tyskland är det nära till både Schwarzwalds natur och medeltida historia. Men se upp vart du går - du vill inte ramla ner i bächle!

Plzen är utan tvekan ölets huvudstad, men staden bjuder på så mycket mer än bara öl. Den 700 år gamla stadskärnan är fylld av vackra byggnader, underjordiska äventyr och mängder av restauranger och barer. En prisvärd och härlig weekendstad - dessutom med det mesta inom gångavstånd!