Meny
Skåne är verkligen en speciell plats. Från de mystiska Ales stenar till bokskogarna i Söderåsen, rapsfälten på Österlen och de branta klipporna vid Kullaberg. Varenda gång jag är i Skåne så blir jag lite mer förälskad.

Här har jag samlat alla inlägg jag hittills har skrivit om Skåne, hoppas att du hittar något matnyttigt!

KARTA MED ALLA INLÄGG

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Senaste inläggen från Skåne

Dramatiska vyer med havet och klippor vid Skälderviken

Josefinelust – Upptäck Kullabergs finaste strandmal

Kullabergs norra kust är Kullahalvöns dramatiska sida. Här möts du av branta klippor och kuperad terräng som genom åren har mött Skäldervikens skulpterande vågor. Nästan längst ut på Kullabergs naturreservat hittar du Josefinelust, en förtrollande vacker kullestensstrand omgiven av turkost hav och branta klippor.

Flicka tittar ut över havet och Nimis

Besöka Nimis – Platsen som inte finns på kartan

Nimis är något så konstigt som ett kontroversiellt svartbygge, ett konstverk i ett naturreservat och en livsfarlig klätterställning – allt på en gång. Besök på egen risk med bra skor och en stor nypa försiktighet, men var beredd på att bli överraskad och hänförd!

Täppetstranden

Sevärdheter i Åhus – Mina tio favoriter

I nordöstra Skåne ligger Åhus vid Hanöbuktens vita stränder. Kantad av Vattenriket och fyllt av sevärdheter, historia, naturupplevelser och härliga matställen. En perfekt stad för en weekendresa – året om!

Prästens badkar

Prästens badkar – Sandvulkanen på Österlen

Precis utanför fiskebyn Vik på Österlen, ligger ett unikt naturfenomen. Prästens badkar. Rester av en gammal sandvulkan. En vulkan? I Skåne? Och hur svårt ska det egentligen vara att hitta en vulkan?

Dynlandskapet vid Äspet

Äspet runt på Skåneleden SL6

En av Skåneledens nyaste delsträckor genom Vattenriket börjar i Åhus och går igenom naturreservatet Äspet. En sträcka som både bjuder på karga sanddynor och lockande havsbad.

Ahus Gastgiveri 4

Äta och fika i Åhus – Fem tips för matälskare

Åhus är en populär badort under sommarhalvåret, men staden är minst lika intressant för en mysig weekendresa med god mat året om. Här kommer fem riktigt goda tips!

// Pressresa i samarbete med Visit Kristianstad//

Stockrosor bland skånegårdar i Lund

Lund – På upptäcktsfärd med en gammal Lundabo

Studentstaden. En av Sveriges äldsta städer. Rosornas stad. Cykelstaden. Efter en vecka i Lund kan jag nog också lägga till “En av Sveriges vackraste städer” till listan. För Lund – det är fint det!

Väg med träd vid Ivösjön

Humleslingan runt Ivösjön

Strax norr om Kristianstad ligger Skånes största sjö Ivösjön. Vi begav oss ut på upptäcktsfärd utefter den 5 mil långa vägen “Humleslingan” och upptäckte äppelodlingar, härlig natur, god mat och massor med historia.

Söderåsens SödSöderåsens nationalpark i höstskruderåsens nationalpark i höstskrudnationalpark

Söderåsens nationalpark – Vandring i höstskrud

Kanske har det hela tiden varit meningen att vi skulle få möta Söderåsens nationalpark för första gången i höst. När parken visade sig från sin allra allra vackraste sida. Vårt besök blev en riktigt minnesvärd vandring genom gyllene boksalar och en mossklädd eldfärgad ravin.

IMG 4880

Höstlov på Österlen

En sista-minuten till Österlen? Ja, det blev faktiskt ett härligt (men oplanerat) höstlov i Sveriges Provence!

Minas chokladstudio

Kristianstad för matälskare

I Skånes nordöstra hörn vid Kristianstad fullkomligt bubblar det av smakupplevelser! Här kommer fem heta tips på allt från en fantastisk middag till ett överflöd av choklad!

Bäckaskog slott

Bäckaskog slott – Där änglarna sjöng som starkast

Det sägs att klostret Bäckaskog byggdes “där änglarna sjöng som starkast“. Vi tog en höstpromenad i slottsparken för att inte bara fånga historiens 800-åriga vindar – utan kanske även få se ett spöke eller två…

Vattenriket i morgonsol

Linnérundan – Familjevänlig vandring i Vattenriket

Mitt i Kristianstad kan du vandra på Linnérundan i Vattenriket – ett skyddat biosfärområde som inte bara har väldigt varierad natur, utan även är hem till nästan en femtedel av Sveriges alla hotade arter.

Krapperups kaffestuga

Mysiga caféer i Skåne – 6 nya favoriter

I somras körde vi runt i Skånes alla hörn och fikade och fikade lite till. Här kommer sex nya favoriter – allt från kaffestugor till bärgårdar och chocolate saloons.

Kullaberg 2

Kullaberg – Skånes vildaste sida

I nordvästra Skåne ligger vilda och vackra Kullaberg. Här i naturreservatet hittar du inte bara klippor som ser ut att ligga i Höga Kusten, utan även en och annan tumlare.

Sotnosen

Mysiga caféer i Skåne – 9 favoriter

Bland Skånes rapsfält och bokskogar hittar du massor av mysiga caféer, glasskiosker och lunchställen. Här kommer nio av mina favoriter, från Skånes alla hörn.

Ålfiske i Skåne

Ålfiskarna utanför Åhus

Mitt besök vid Tvillingaboden söder om Åhus bjöd inte bara på en perfekt strand, utan även en lektion i ålfiskets historia.

Eva 2

Weekend i Kristianstad

I helgen har jag varit på pressresa med Kristianstads kommun och fått upptäcka flera av kommunens guldkorn.

Skanör

Skanör – Sveriges svar på Florida

Skanör – dessa vita, långgrunda stränder med de små pastellfärgade badhytterna! Det är nästan som en strand i Florida, komplett med livräddarhus!

Ales Stenar

En fotoresa genom ett höstigt Österlen

När Österlen varvar ner och laddar om efter sommarens anstormning, visar sig Skåne från sin vackraste sida. Här bland dimhöljda fält och vårgröna ängar bilade vi runt och fångade novemberljuset.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.