Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Höst på Österlen – En fotoresa – Skåne

Höst på Österlen – En fotoresa – Skåne

  • Bland dimhöljda fält och vårgröna ängar mötte jag och kameran Österlen.
Fikadags på Österlen

Att resa bort, men ändå vara hemma. Så känns Skåne för mig. Varje gång jag är här så förundras jag över hur kontinentalt det känns med alla bokskogar, korsvirkeshus och gårdscaféer. Att bila runt i Skåne är som en åka på en snabb jorden-runt-resa. De branta klipporna med betande får vid Ales Stenar tar mig med till Irlands gröna kust, de vita ständerna vid Sandhammaren tar mig med till västra Floridas finkorniga stränder och de färgsprakande bokskogarna i höstskrud tar mig till södra England.  Skånes själ är verkligen så långt ifrån mina norrländska rötter som jag kan komma. Vi hittar ett öppet gårdscafé och slår oss ned vid en vedeldade braskaminen. En liten ”kaffe med bröd” innebär en stor tallrik full med fyra sorters bakverk. En full tallrik av livsnjutning. Att ta en ”snabbfika” är ett okänt ord här på Österlen.

Trots att väderapparna hade visat på en helmulen dag, bjöd Skåne oss på sin vackraste novemberhimmel. En ljus horisont släppte igenom värmande solsken över de disiga vårgröna fälten. Vem har sagt att november är årets tråkigaste månad? November är snarare årets vackraste månad i Skåne. Lite som Toscanas kullar i tidigt morgonljus – fast hela dagarna. En stor flock hjortar betar lugnt på sidan av vägen medans en stor vildsvinsgalt går med bestämda steg i riktning mot en hög av sockerbetor. Inte ens falkarna som cirkulerar runt fälten verkar bry sig om att vi kommer och hälsar på. Österlen verkar pusta ut efter sommarens anstormning. Varva ner och ladda om. Nog för att jag förstår att Österlen är fantastiskt på sommaren, men jag föredrar att hälsa på när inte ni andra är här. Då kan jag låtsas att jag har hittat en okänd semesterpärla och behålla hemligheten bara för mig själv. 

Skåne
Skåne
Nypon i höstigt Skåne
Glimmingehus
Vårgröna ängar i november
Höst i skogen
Gofika på Österlen
Vilket sken över Ales Stenas
Rosor i november
Höst i skogen
På väg till Ales Stenar
Fikadags på Österlen
Ales Stenar
Dimmiga vägar
Gölliga Knäbäckshusen
Skärmflygare vid Ales Stenar
Litet Kapell vid Knäbäckshusen
Murgröna i höstskrud
Inget tryck på uteserveringarna på Österlen i november
Sandhammaren
Cyklist i allé
Stranden vid Knäbäckshusen
Knäbäckshusen
Eftermiddagsdis i november
Sandhammaren
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
    • Åh så kul! Ser fram emot att få se dina bilder! Kändes inte alls som november – vi satt vid havet och käkade lunch vid Kåseberga bland alla skärmflygare och får – tänk om alla november kunde vara så här härliga! :)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.