Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Planering pågår – vi ska åka på äventyr till Australien!

Planering pågår – vi ska åka på äventyr till Australien!

Ett av de områden som jag varit sugen på att åka till länge, är Western Australia. Allt med Australiens största delstat lockar mig. Visste ni att delstaten Western Australia skulle vara världens tionde största land, om det skulle vara ett land? Eller att Perth är världens mest isolerade storstad? Det är faktiskt närmare att flyga till Bali från Perth, än till Sydney. Avstånden är svindlande. Nationalparkerna i delstaten är både varierande och många och det finns gott om upplevelser för hela familjen. Så, nu är det bestämt. Vi åker och bilar i nationalparker och naturreservat i Western Australia!

Att bila i Australien har vi gjort förut, då har vi dock bilat inom hyfsat tätbebyggda områden. Det här gången ska vi bila norrut från Perth, mot Monkey Mia. Det som skiljer mest mot våra vanliga semestrar, är boendet. Glöm lyxiga dunbolster och room service! Denna resa ska till stor del tillbringas på campingplatser.

Camping? Jag?

I Western Australia är hotellen väldigt få och de som finns är oftast inte speciellt lockande. Det blir dock varken camping med husbil eller tält, utan vi tänker hyra campingstugor.

Campingstugorna som vi planerar att bo i har egen toalett och dusch och oftast finns flera sovrum och en terrass med en grill. Jag har dock inte lyckats komma fram till hur vi ska ta oss runt i värmen med all mat som vi måste frakta. Helst skulle jag vilja hyra en stor fyrhjulsdriven pickup truck med en kylbox på flaket, men realismen i denna dröm känns väldigt låg. Oavsett så blir det en semester med rufsigt hår i hårknut, huvtröja, ryggsäck och vandringsskor. Den allra bästa typen av resor! :)

Läs mer

Pickup trucks på rad i Queensland

Så vad tror ni? Har någon av er bilat norr om Perth? Ge mig alla era tips på vad vi ska se och göra!

Vill du läsa mer från våra tidigare besök i Australien? Titta in på min välfyllda Australien-sida!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (1)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.