Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Rosegums Wilderness Retreat - Queensland
Australien Hotell Norra Queensland Queensland

Trädhuset i regnskogen: Rose Gums Wilderness Retreat

Vi började räkna antalet brevlådor tillverkade av trasiga microvågsugnar som vi passerade på vägen. Det blev snabbt tvåsiffrigt. Första gången vi kom körande på den enfiliga asfaltvägen mot Rose Gums Wilderness Retreat, undrade vi vart vi verkligen var på väg. Oändligt gröna fält med välgödda kor, kantade av väderpinade gårdar och tjock regnskog. Vi hade planerat för några dagars paus från snorkling och äventyr vid kusten och hade hyrt ett av Rose Gums Wilderness Retreats trädhus mitt i regnskog på höglandet ovanför Cairns, Queensland. GPS:en hade för länge sedan slutat att visa oss rätt, men när vi som mest behövde en hjälpande hand så dök en vägskylt upp. Vi var trots allt på rätt väg. Vi svängde av på än mindre grusväg, passerade några tennisbanor och gled in vid receptionen med vår SUV. Med husnyckel i handen hoppade vi förväntansfulla in i bilen och körde den sista korta lilla sträckan till vårt hus i regnskogen. Det hade börjat skymma och alla djungelljud ökade i styrka. Det prasslade i bladen bakom huset, men sannolikheten var större att prasslet kom från en liten känguru än en stor cassowary, så vi ignorerade att bli rädda för djuren och öppnade istället dörren till huset och tände upp lamporna. Vilket ställe vi kommit till! Det höga timmerhuset tog emot oss med öppna armar, med en härlig öppen spis, jacuzzi, två sovrum, kök och en stor terrass mot regnskogen. I kylen stod en korg full med frukost på lokala ekologiska produkter – yoghurt, mjölk, bacon, juice, ägg, flingor och te från Nerada. En perfekt korg för en mastodontfrukost i soluppgången. Huset låg långt ifrån nästa granne och även om jag visste att vi inte hade långt till receptionen infann sig känslan av att vi befann oss alldeles själva i regnskogen.

Utanför huset fanns en grill och vi hade handlat med oss kött från slaktaren i byn bredvid – lokal ribeye från gräsuppfödd höglandsboskap och färsk lammkorv. I köket kokade vi ihop en potatissallad och knäckte en flaska rött. Det här är bästa typen av glamping! Det var tänkt att dottern skulle sova i sovrummet på ovanvåningen, men efter att hon upptäckte att en stor spindel bodde i ett nät i fönstret, så sov hon som ett litet frimärke mellan oss på nedervåningen. Om man ännu inte lärt sig att skaka ur skorna innan man tar på sig dem, så lär man det sig snabbt här. Även jag fick en upplevelse med en spindel, denna gång i duschen. Tur jag ser dåligt utan glasögon.

Ända sedan vi var här första gången för tre år sedan, har vi velat åka tillbaka. Känslan av att vakna upp i soluppgången tillsammans med regnskogens kungspapegojor, regnbågslorikiter och trädkängurus var ett minne för livet. Dimman som avdunstar från regnskogen till solens första strålar och papegojorna som skränar och skriker sina hesa morgonröster. En vildmarksupplevelse i lyxförpackning. Så vi kunde inte låta bli. Vi åkte tillbaka i somras för två nätter till. Och det var lika bra denna gång. Vinter (juni) på höglandet i Queensland betyder kyliga nätter: Houdinis, brasor och varmt kaffe och tempererade dagar: Shorts, Houdinis, sandaler. Och massor med djur. Men de ska jag skriva om lite senare.

 

 

 

 

Du kanske också gillar...

1 kommentar

  • Profilbild
    Reply
    Jeanette
    29 september, 2017 at 10:12

    Jisses vilken otroligt vacker plats!

Gör mig glad och skriv en kommentar

%d bloggare gillar detta: