Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Resa till Australien med barn – Tips inför resan

Resa till Australien med barn – Tips inför resan

 • Hur är det egentligen att resa med barn till Australien? Här kommer mina bästa tips inför resan!

Det är lätt att fråga sig om Australien är ett passande resmål för barn. ”Det är ju så långt borta” och ”Det finns ju så många farliga djur”  är kommentarer vi ofta får höra när vi berättar om att vi ska resa till Australien igen. Nyss hemkomna efter 3 veckor i detta vidsträckta land (vår 4:e resa till Australien på 5 år!), kan vi än en gång konstatera att Australien är ett perfekt ställe att resa till med barn. Allt är enkelt i Australien!

 • KRANVATTEN – I Australien dricker alla kranvatten – och det är gott. På restaurangerna ställs en kanna ut med vatten innan du knappt hunnit fråga efter det. Det är väldigt skönt att slippa tjata på barnen om att inte få kranvatten i munnen när man borstar tänderna och man behöver inte vara orolig för att äta varken sallad eller glass. Du kan helt enkelt lämna Immodium-asken hemma.
 • BARNMENYER – I Australien är det självklart att man har med sig barnen ut på restaurang. De allra flesta restauranger har en barnmeny för en spottstyver och om inte den passar så brukar det gå att få halvportioner utan problem. ”No worries” är det vanligaste svaret om man önskar något utanför menyn.
 • AKTIVITETER – Det finns hur mycket som helst att göra för barn i alla åldrar – inte bara på museum och zoon i storstäderna i söder utan även i nationalparkerna i vildmarken i norr. Barnrabatterna är dessutom alltid generösa och det brukar finnas familjepris.
 • SÄKERHET – Du behöver inte fundera på om det finns flytvästar för barn på katamaranen – det gör det! Taxibilarna har säkerhetsbälte och brottsnivån är att jämföra med Sverige. Vi har aldrig känt oss rädda och osäkra i Australien, utan har alltid blivit vänligt och hjälpsamt bemötta.
 • DJUR – Vilka barn gillar inte djur? Att sitta på balkongen och äta frukost och titta på de vilda kakaduorna som skränar i träden eller plötsligt se en gullig koala i ett träd – här är naturupplevelserna så knasiga och så spännande att det till och med kan få den mest inbitna iPad-missbrukaren att släppa skärmen. Det går att snorkla på Stora Barriärrevet från stränderna på flera av öarna utanför Cairns, vilket oftast passar bättre för barn än snorkling från båt. Och i Daintree – världens äldsta regnskog-  finns mängder av lianer, spindlar och färgglada papegojor att spana på. Visst finns det farliga djur, men genom att vara medveten om krokodiler (gå inte ner till flodkanter), spindlar (skaka ur skorna innan du tar på dem), cone shells (plocka dem inte på stranden) och maneter (använd stinger suits – finns att hyra), så lär sig barnen att vi människor inte ska döda alla farliga djur, utan vi kan leva sida vid sida med respekt för varandra. Alla djur, även giftiga sådana, har en viktig plats i vårt ekosystem. Var inte rädda – var medvetna!
 • SJUKVÅRD – Som svensk har man rätt till samma sjukvård som en australiensare, tack vare ett avtal Sverige har med Australien. Sjukvården är snabb och effektiv (vi har testat den!) och även om du så klart ALLTID ska ha en reseförsäkring, är det skönt att veta att läkarbesök på allmänna sjukhus är gratis och medicinen är subventionerad.

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (3)
 • Hejsan! Jag hittade hit när jag googlade tips på hur man överlever långa flygresor med små barn?. Tänkte nu bara passa på att berätta att jag verkligen gillar dina inlägg. Väldigt många fina tips och inspiration. Jag blev till och med lite, lite lugnare inför flygningen till Australien med min sjövilda 16 månaders? efter att ha läst vad du skrev?. /Annelie

  • Tack snälla Annelie, vad glad jag blir att höra att du gillar mina inlägg! Mitt huvudmål med bloggen är ju att inspirera och få fler att våga åka på långsemester med barn, blir alldeles lycklig (och väldigt avis :) ) av att höra att ni är på väg till Australien! Ha en fantastisk resa och hör av dig om du vill ha fler Aussie-tips, har massor som jag inte skrivit om ännu.

 • Åh, tack! Jag ska läsa igenom allt du skrivit om nya Zeeland och Australien så återkommer jag gärna med frågor sen. Just nu planerar jag rutten ner. Hade tänkt göra två stopp för att underlätta för barnen och för se något nytt. Du kanske har tips på bra stop? Vi kommer bo i Melbourne i fyra år så chansen är stor att vi hinner med många av dina rekommendationer☺️.
  Vänlig hälsning /Annelie

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.