Bloggportalen
Meny
New South Wales / Australien / Resa med barn

Sydney med barn – topp 5 sevärdheter – Australien

Sydney är en sån stad där man omedelbart känner sig hemma. När man går där i solen mellan blänkande fasader och låga gatuhus, lagom jetlaggad efter en lång resa, bara myser hela kroppen av vällust. Här i Australiens största stad glider man in på en vinbar efter jobbet, äter utomhus året om och hittar nyttiga frukostställen i varenda gathörn. Busschaufförerna vill inte ta betalt av dottern, fast vi påpekar att hon egentligen borde betala barnbiljett (-”Hon ser ju inte en dag äldre ut än 5”). Restaurangerna har barnmenyer eller fixar till barnportioner bara man ber om det. Det finns dessutom massor av saker att göra i Sydney med barn, inte konstigt att hela familjen trivs här!

Vill du läsa om fler sevärdheter och saker att göra i Sydney? Titta in på Sydney topp 10 sevärdheter!

1. SEA LIFE Sydney

Om du har barn som gillar läskiga STORA fiskar, är Sea Life Sydney platsen för dig. Hajarna i glastunneln är gigantiska, de japanska spindelkrabborna ser ut att kunna äta upp dig levande och sjökorna är bara söta. Som flodhäst-elefant-kor. Om nu de kan vara söta.

DSC_6416

2. Sydney Tower Eye

Alla barn jag träffat älskar att åka hiss och att se på hus som är små som myror. Från Sydney Tower Eye kan du se ut över hela Sydney och även se en 4D-film om Sydney. Här hörs mycket WOW från alla under 10 år.

IMG_8536

3. Wildlife Sydney Zoo eller Taronga Zoo

Inget besök i Australien är komplett utan ett foto där man håller i en koala! På Wildlife Sydney Zoo och på Taronga Zoo får du träffa på studsande wallabys, läskiga saltvattenkrokodiler och sovande wombats. Bäst är krokodilen Rex, en av de största krokodilerna i fångenskap. Där stod vi länge och tittade…

DSC_6636

4. Powerhouse Museum

Med fokus på teknik och naturvetenskap, får alla barn i ”trycka-knappar-åldern” en heldag med massor att upptäcka på Powerhouse museum. Med både permanenta och temporära utställningar av allt från datorspel till lego och en härlig lekpark utomhus, håller sig hela familjen glad och nöjd.

IMG_8821

5. Färjan till Manly (eller färja till någon annanstans runt Sydney)

Åka båt med utsikt över operahuset och Sydney harbour bridge, ta ett dopp på den sköna stranden i Manly, surfa på en våg eller spana efter pingviner i skymningen. Manly är en supermysig ort en kort båtresa från Sydney Harbour, med många trevliga restauranger och platser att promenera runt i solen. Barnen älskar de söta små pingvinerna och pappa och mamma kan kanske få sig en alldeles nybryggd öl på 4 pines beer.

Läs mer om Manly på I väntan på vågen i Manly

DSC_6770b

Vill du läsa mer från Australien?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar