Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Trinity beach – min favorit bland Cairns norra stränder – Queensland – Australien

Trinity beach – min favorit bland Cairns norra stränder – Queensland – Australien

  • Det finns inget ställe jag längtar till så ofta som Queensland. Och när jag dagdrömmer om de ljumma vintrarna i tropikerna, då är det Trinity beach jag ser framför mig.
Trinity beach - Cairns

Det finns inget ställe jag längtar till så mycket och så ofta som Cairns och Queensland. Det är något med de ljumma vinternätterna här i tropikerna som lockar mig tillbaka. Igen och igen. Vi har hyrt lägenhet vid både Palm Cove, Clifton beach och Trinity beach – tre av de stora stränderna norr om Cairns. Men vår favorit har blivit Trinity beach. Det är hit jag drömmer mig tillbaka.

Trinity beach - Cairns

Trinity beach har ett antal lägenhetshotell, men området är mest av allt befolkat av lokalbor i sina villor. Det kryllar inte av restauranger, men det finns en handfull. Den italienska restaurangen l’Unico Trattoria ligger nära vårt lägenhetshotell. Bara ett stenkast från stranden. Men oftast så orkar vi inte gå ut, utan lagar något själv i lägenheten. Vi köper färska räkor som vi wokar i vitlök och chili och äter med spaghetti. Eller så tar vi take-away och sitter på balkongen och njuter av utsikten över havet och palmerna som vajar i vinden. I det lilla shoppingcentret i Trinity beach finns en mataffär, apotek, en vinbutik och ett antal enklare restauranger. Ett litet sushiställe med sushiband, en thairestaurang, en pizzeria och ett kebabställe. Allt man behöver för en take-away när man trött kommer hem efter en dag på stora barriärrevet.

Trinity beach - Cairns

Men det finns något ännu bättre än en middag på balkongen. Soluppgången. När solen börjar kasta sina varma strålar över norra Australien, så sker det alldeles utanför balkongen. Då sitter vi där och njuter. Äter lokalproducerade bananer och mango och sippar på vårt kaffe med en bok. Stora flockar med kakaduor hänger i träden nedanför oss. Det skränas och skriks. Djuren här är både högljudda och färggranna.

Trinity beach - Cairns

Den finkorniga stranden har en livräddare på plats varje dag mellan 9-17. Under sommarhalvåret mellan november och maj finns här även ett manetnät för att skydda badare från att bränna sig på maneter. För maneterna här är inte att leka med under sommaren. Under vinterhalvåret håller sig dock maneterna borta från stränderna. Ingen vet riktigt var de håller hus, men sannolikheten att bränna sig är mer eller mindre obefintlig. Så vi brukar bada i havet på vintern. Men det kan vara lite kallt i vattnet. Ofta bara runt 24-25 grader. Riktiga vintertemperaturer, i alla fall om du är en krokodil.

Under de heta och regniga månaderna när havsvattnet är som varmast, söker många krokodilhanar efter nya revir. För att hitta nya revir och nya flodmynningar, så simmar de ut i havet och passerar förbi stränderna. Stränderna stängs då helt. Men på vintern trivs inte de kallblodiga krokodilerna i havet, utan föredrar att sova bort dagarna på en flodbädd. Tur för oss som fortfarande kan tänka oss ett dopp i havet på vintern.

Trinity beach - Cairns

Stranden i Trinity beach är kantad av palmer och i bakgrunden så skymtar de veckade, gröna bergen, täckta av frodig regnskog. Vi brukar ofta börja morgonen med en promenad utefter stranden efter frukosten i den ljumma luften. Det blir sällan lägre temperatur än 20 grader här på nätterna under vintern, så morgnarna är som allra bäst. Generellt sett är vintervädret ganska så stabilt och soligt, men i tropikerna får man alltid räkna med lite regn. Även här i Queensland. Vi har dock aldrig haft någon dag som helt har regnat bort, men det kan ofta vara molnigt.

Läs mer

Dagarna tillbringas i regnskogen eller på revet, bland vattenfall och kaffeodlingar. Eller kanske bara sittandes på balkongen med en god bok. För i här i norra Queensland tar man det lugnt. No worries mate, allt löser sig imorgon. Här är en av de få platser i världen där jag känner att jag bara kan vara, allt är precis som jag vill ha det. Varje dag. Jag mossar runt i flip-flops dygnet runt och slänger bara på mig en fleecetröja på kvällen när det blir lite kyligt. Det är svårt att förklara en känsla, men det är något speciellt med Trinity beach som får mig att falla pladask. Det känns i hela kroppen så fort jag kommer hit. Den där rogivande känslan av att ha hittat hem.

Vill du läsa mer om sevärdheter i Cairns eller hur man reser hit? Titta in på mina sidor om Australien och Queensland!

Trinity beach - Cairns

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
  • Ser onekligen ut som ett trevligt ställe! :) Jag planerar en resa till Queensland om ett år ungefär och tänkte börja i området kring Cairns. Hur är utbudet av organiserade dagsturer till barriärrevet och Daintree med mera vid de här mindre orterna? Kan inte bestämma mig om jag ska vara ca 5 dagar i Cairns, Port Douglas eller någon annan by för dagsturer och komma in i dygnsrytmen.

    Tack för många bra inlägg och fina bilder. Hittade precis till din blogg i min jakt på information. :)

    • Underbart att planera en resa till Cairns! Det finns gott om organiserade dagsturer som kan hämta upp dig i Port Douglas, Northern beaches eller Cairns. Vi har oftast haft hyrbil och åkt själva, men det första året åkte vi med Billy Tea Safaris som organiserar proffsiga turer i mindre grupper. Rekommenderas!

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.