RESEGUIDE

Singapore

Fakta Singapore

befolkning

5,6 miljoner (2017)

VALUTA

Singaporeansk dollar (SGD)

KÖR PÅ

Vänster sida

TID

UTC +8

Singapore är en lugn multikulturell storstadsoas, mitt i grannländernas myller. Trots att det här bor nästan 6 miljoner människor på en yta lika stor som halva Öland, är det ordning och reda. Jag törs faktiskt nästan slå vad om att du aldrig kommer att besöka en renare stad än Singapore. Här äter du street food, dricker kranvatten och äter sallad utan att behöva fundera på att bli dålig i magen. Tunnelbanevagnarna är så rena att de nästan luktar nytt och i affärerna finns allt du kan tänkas behöva. Kriminaliteten är en av världens lägsta och sannolikheten att du råkar ut för en turistfälla är låg. Jag kan lätt säga att Singapore är min absoluta favoritstad i hela världen!

Är Singapore ett resmål för en familj? Svaret är ja! För en familj som älskar djur, äventyr, nöjesparker, pooler och god mat, kan man nog inte hitta en bättre träff än Singapore. Här är det 30 grader året om, fuktigt som i en bastu och det regnar nästan varje dag – så i princip alla dagar är perfekta dagar för äventyr!!

Vill du läsa mer om Singapore? Scrolla vidare för restips och sevärdheter!

11 Sevärdheter du inte ska missa

1) Shoppa på Orchard road
2) Gå vilse i Chinatowns gränder
3) Skrik dig hes på Universal Studios
4) Ta en drink med utsikt på Marina Bay Sands
5) Besök ett zoo i världsklass
6) Sola bland palmer på en konstgjord strand på Sentosa
7) Ät på världens billigaste Michelinrestaurang
8) Strosa runt bland pastellfärgade Peranakan
shophouses i Katong & Joo Chiat
9) Ät dig proppmätt på satay i ett Hawker place
10) Beundra ljusshowen vid Gardens by the Bay
11) Spana efter kobra och orkidéer i Botanic Gardens

Åtta restips

01.

Äta och dricka

Singapore är en riktig foodie-stad, men samtidigt en av världens dyraste städer. Ett sätt att hålla ner kostnaden är att äta på hawker places. Här hittar du alla lokala rätter du kan drömma om och alla i sällskapet kan äta exakt vad de själva vill.

02.

Regler och lagar

I Singapore så tuggar du inte tuggummi (olagligt att ta med in i landet), du går inte mot rött och du får böter om du inte spolar toaletten. Se till att vara lite påläst innan du åker hit - det underlättar!

03.

Blippa inte kortet

I Singapore anger man inte kod när man använder sitt kreditkort, vilket gör att om du försöker blippa ett svenskt kort blir transaktionen avbruten. Se till att du alltid stoppar in ditt kort i läsaren och be specifikt om att få knappa kod.

04.

Klimat och väder

Singapore har två monsunperioder. Nordöstmonsunen från december till mars och Sydvästmonsunen från juni till september. Under dessa perioder regnar det ofta på eftermiddagen. Men det är inte så att det är regnfritt mellan monsunperioderna - det regnar då också. Och temperaturen ligger runt 30 gradersstrecket varje dag. Packa kläder som andas och ett paraply.

05.

Kommunikationer

Att åka buss och tunnelbana är både ett billigt och fräscht sätt att ta sig fram.

06.

Engelska

Det är lätt att göra sig förstådd i Singapore. Nästan alla pratar engelska.

07.

Kranvatten

Drickbart och gott! Ett bra sätt att både spara pengar och se till att du dricker tillräckligt med vätska i värmen.

08.

Kontanter

Även om Singapore är ett land som älskar korttransaktioner, tar många butiker inte VISA, utan enbart de lokala Nets och PayNow.

Karta över alla inlägg

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.