Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Singapore botanic gardens – En grön oas i stora staden

Singapore botanic gardens – En grön oas i stora staden

  • En av mina favoritplatser i Singapore är Singapores botaniska trädgård. En gång i tiden ett stort plantage, men nuförtiden en fantastisk park och Singapores första UNESCO världsarv.
Singapore Botanic Garden

Singapore är inte bara en av världens mest innovativa och nytänkande städer, utan även en av de grönaste. Det kanske är svårt att tro att ett sånt litet land skulle ha plats med träd, men genom att bygga på höjden har man lyckats spara plats till både stora parker och naturskyddsområden. Ett av mina favoritområden för grönska i Singapore är Singapore Botanic Gardens – Singapores botaniska trädgård. En gång i tiden var denna park ett stort plantage, men nuförtiden är det Singapores första UNESCO världsarv.

Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden

Singapore Botanic Gardens ligger på gångavstånd från Orchard road, men i Singapores varma och fuktiga klimat kan det vara smart att ta buss eller tunnelbana hit och spara på krafterna tills du kommer till parken. För den botaniska trädgården är väldigt stor. Så stor att jag ännu inte har hunnit besöka hela parken. Den populäraste sevärdheten inne i parken är Royal Orchid Garden, en park i parken med över 60.000 orkidéer. Vandra under grönskande blomsterbågar, besök koloniala huset Burkill house eller titta på de orkidéer som namngivits efter kändisar. Otroligt välordnat och fint!

Singapore Botanic Gardens
Singapore Botanic Garden

I Ginger Garden får du lära dig allt om ingefära. Jag trodde jag kunde känna igen en ingefärsplanta sedan vi var på ”ingefärsnöjesparken” i Queensland (precis lika galet som det låter!), men här i botaniska trädgården möter man ingefära som växer i träd eller som är upp till 10 meter hög. Ingefära är verkligen så mycket mer än rötterna som du köper i grönsaksdisken!

SPH Walk of Giants är en trädtoppsvandring bland Asiens största träd och den högsta punkten på vandringen tar dig upp 8 meter ovanför marken. Om du inte har gjort en regnskogsvandring bland trädtopparna förut, bör du definitivt inte missa denna!

Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden

För dig med mindre barn är ett besök till Jacob Ballas Children’s Garden ett måste! Asiens största lekpark har allt att upptäcka, klättra, krypa och snurra. Vi har inte varit där och lekt (då dottern har blivit lite för stor), men det ser ut att vara en riktig höjdare!

Resten av arken är fylld av vattenfall, sjöar med karp och sköldpaddor, promenadstigar och caféer. Gör som Singaporianerna själva och räkna med att tillbringa en halvdag här. Dra på löparskorna, besök lekparken eller bara fika i skuggan under ett stort träd. Det här är lika välordnat, rent och vackert som resten av Singapore!

Singapore Botanic Garden

Hur mycket kostar det att besöka botaniska trädgården?

Enkelt svar: Inträdet till parken är gratis! Det enda som kostar pengar i parken är inträdet till Royal Orchid Gardens ($5 för vuxna, barn under 12 år gratis). Så trädtoppsvandringen, den stora lekparken och ingefärsträdgården etc är gratis.

Läs mer
Singapore-Joo-Chiat

Singapore Botanic Garden

Hur hittar jag till botaniska trädgården?

Ta en buss som passerar hållplatsen Holland Road (och gå in i parken via Tanglin Gate (gå inte bilvägen till parkeringen, det tar mycket längre tid) eller ta en buss som passerar förbi Bukit Timah Road och ingången Bukit Timah Gate.

Vill du läsa mer om Singapore? Kolla in min Singapore-sida eller titta in filmen om Singapore Botanic Gardens på min Youtube-kanal!

Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden
Singapore Botanic Garden

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
    • Singapore är i mina ögon en väldigt unik stad, en blandning mellan Seattle, Hong Kong och Sydney. Välordnad, kulturell och med arkitektur i världsklass. Väl värd att ligga lite högre upp på din bucket list Eva! :)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.