Meny
USA

Kalifornien

Fakta om Kalifornien

befolkning

37,7 miljoner (2011)

VALUTA

Amerikansk dollar (USD)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC -8

Kalifornien har några av USAs trevligaste städer, några av de största träden i världen, den mest kända bilvägen Highway 1 och en natur som får mig att återvända om och om igen. Yosemite, Lake Tahoe, Redwoods, Joshue Tree är bara några av de härliga nationalparker som finns i Kalifornien. Tillgängligt, storslaget och oförglömligt är tre bra ord för att beskriva Kaliforniens natur.

SENASTE INLÄGGEN

Bildsemester del 1 – Kalifornien i bilder

När man inte kan åka på bilsemester i Kalifornien, får man väl åka på BILDsemester! Häng med till Kaliforniens landsbygds alla sidor – långt ifrån storstädernas motorvägar, höghus och Hollywood-wannabies.

San Francisco

Fotoalbum från San Francisco

San Francisco är nog den stad som jag besökt flest gånger i USA och min absoluta favoritstad i USA. Så då är det väl på plats med ett fotoalbum, eller hur?

Yosemite National Park – Bland vattenfall och granit

Yosemite National Park borde vara ett obligatoriskt stopp för alla som åker till USAs västkust. Branta granitklippor, vilda vattenfall och gigantiska sequoias – det är här du hittar det riktiga Kalifornien.

Mendocino – Kaliforniens mysigaste stad

Vita trästaket, välansade rosor och utsirade vita snickerier – Mendocino bjuder på New England-charm mitt bland Kaliforniens vindistrikt och karga klippor.

Spökstaden Bodies hemligheter

”Goodbye God, I’m going to Bodie” skrev en liten flicka i sin dagbok innan hon flyttade till USAs mest laglösa gruvstad Bodie på 1800-talet. Idag är staden en av världens mest välbevarade spökstäder, gömd i Sierra Nevadas karga landskap.

Reseguide till San Francisco

Min reseguide till pärlorna i San Francisco – staden som varken är gigantisk som Los Angeles eller påtvingat glamorös som Miami – här känns det nästan som att vara i en mellanstor Europeisk stad.

Fakta om Kalifornien

befolkning

37,7 miljoner (2011)

VALUTA

Amerikansk dollar (USD)

KÖR PÅ

Höger sida

TIDSSKILLNAD

UTC -8