RESEGUIDE

Indonesien – Bali

Fakta Bali
befolkning

2,3 miljoner (2014)

VALUTA

Rupiah (IDR)

KÖR PÅ

Vänster sida

TID

UTC +8

Bali är sagoön i Indonesien som lockar miljontals turister varje år. Du åker inte till Bali för öns vita paradisstränder - för det finns inga. Du åker inte heller hit för den fantastiska maten - för den är ganska så smaklös jämfört med Thailand och Malaysia. Du åker snarare hit för den unika kulturen, det vackra landskapet och det behagliga klimatet. Lägg dessutom till några av världens vackraste hotell, så hittar du är en riktigt härlig mix!

Vill du läsa mer om Bali? Scrolla vidare för sevärdheter och restips!

9 Sevärdheter du inte ska missa

1. Vandra mellan risterrasserna i Jatiluwi
2. Besök konstnärsstaden Ubud
3. Gå på hippa juicebarer och beach clubs i Canggu
4. Ät en riktigt bra Nasi Goreng
5. Se solnedgången vid Tanah Lot
6. Besök något av de 20.000 templen som finns på ön
7. Åk på yogaretreat
8. Titta på mäktiga surfvågor vid Uluwatu
9. Vandra till vattenfallet Gitgit och ta magiska bilder

Fem restips

01.

Stränder

Bali har massor med breda och fina stränder, men de är oftast grågula stränder och tyvärr kan mängden plast som flyter in från havet under regnsäsongen vara chockerande stor. Stränderna städas, men inflödet av skräp är stort. Kolla upp på nätet vad som står om just den strand som du har tänkt att bo vid.

02.

Balinesiska nyåret

Det Balinesiska nyåret Nyepi firas en dag per år. Dagen ska ägnas åt meditation, tystnad och fasta, vilket påverkar alla restauranger, barer och hotell. Kolla upp vad som gäller för just ditt hotell under detta datum, så du inte får en chock om internet stängs ner.

03.

Klimat och väder

Från december till april faller det som mest regn och är som varmast både i luften och i vattnet. Även om temperaturen är rätt konstant över hela året, så är det stor skillnad på den fuktiga regnsäsongen och den torra säsongen under juni, juli och augusti. Senaste gången vi besökte Bali gjorde vi det i juni, vilket var soligt, torrt och (i mina ögon) relativt svalt.

04.

Kranvatten

Ej drickbart

05.

Affärer

Överallt utom i stora shoppingcenter och restauranger är det värt att försöka pruta. Du märker direkt om du får kalla handen eller om det finns prutmån.

Karta över inlägg

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.