Asien

Indonesien – Bali

FAKTA OM BALI

befolkning

2,3 miljoner (2014)

VALUTA

Rupiah (IDR)

KÖR PÅ

Vänster sida

TIDSSKILLNAD

UTC +8

Reseguide till BALI - INDONESIEN

Ska du resa till Bali? Bali är sagoön i Indonesien som lockar miljontals turister varje år. Du åker inte till Bali för öns vita paradisstränder – för det finns inga. Du åker inte heller hit för den fantastiska maten – för den är ganska så smaklös jämfört med Thailand och Malaysia. Du åker snarare hit för den unika kulturen, det vackra landskapet och det behagliga klimatet. Lägg dessutom till några av världens vackraste hotell, så hittar du är en riktigt härlig mix!

Eva-Amarterra Villas-Bali

Saker att se och göra

 • Vandra mellan risterrasserna i Jatiluwi
 • Besök konstnärsstaden Ubud
 • Gå på hippa juicebarer och beach clubs i Canggu
 • Ät en riktigt bra Nasi Goreng
 • Se solnedgången vid Tanah Lot
 • Besök något av de 20.000 templen som finns på ön
 • Åk på yogaretreat
 • Titta på mäktiga surfvågor vid Uluwatu
 • Vandra till vattenfallet Gitgit och ta magiska bilder
Jatiluwih - Risterrasser - Bali

Restips

 1. Balinesiska nyåret – Det Balinesiska nyåret Nyepi firas en dag per år. Dagen ska ägnas åt meditation, tystnad och fasta, vilket påverkar alla restauranger, barer och hotell. Kolla upp vad som gäller för just ditt hotell under detta datum, så du inte får en chock om internet stängs ner.
 2. Stränder – Bali har massor med breda och fina stränder, men de är oftast grågula stränder och tyvärr kan mängden plast som flyter in från havet under regnsäsongen vara chockerande stor. Stränderna städas, men inflödet av plast är stor. Kolla upp på nätet vad som står om just den strand som du har tänkt att bo vid.
 3. Regnperiod – Från december till april faller det som mest regn och är som varmast både i luften och i vattnet. Även om temperaturen är rätt konstant över hela året, så är det stor skillnad på den fuktiga regnsäsongen och den torra säsongen under juni, juli och augusti. Senaste gången vi besökte Bali gjorde vi det i juni, vilket var soligt, torrt och (i mina ögon) relativt svalt.
 4. Kranvatten – Ej drickbart
 5. Pruta – Överallt utom i stora shoppingcenter och restauranger är det värt att försöka pruta. Du märker direkt om du får kalla handen eller om det finns prutmån.

Alla inlägg från BALI

Jatiluwih - Risterrasser - Bali
Bali

Risterrasserna vid Jatiluwih på Bali

På Bali är ris en viktig basföda. Vi har vandrat bland Jatiluwihs risterrasser och bevattningskanaler, som inte bara är vackra – utan även ett kulturellt världsarv.

Amarterra Villas-Bali
Bali

Amarterra Villas – Nusa Dua, Bali

Den bästa hotellfrukosten jag NÅGONSIN ätit fann jag på vackra Amarterra Villas på Bali – ett underbart hotell för dig som önskar lugn, ro och en egen poolvilla.

Huvudpool på Dwaraka Royal Villas
Bali

Dwaraka the Royal Villas – Ubud, Bali

Söker du efter ett härligt boutiquehotell på Bali, med vackra omgivningar och där du kan koppla av och känna dig som en balinesisk prinsessa? Vi har bott på Dwaraka Royal Villas – ett drömhotell i Ubud.

Segara Village - Sanur - Bali
Bali

Segara Village – Sanur, Bali

Våra första nätter på Bali behövde vi ett praktiskt boende med bra läge. Valet föll på Segara Village – ett stort mellanklasshotell i Sanur, som tyvärr inte riktigt nådde upp till mina förväntningar på ett fyrstjärnigt hotell.

Eva i Kalbarri
Western Australia

Hemma igen från ett äventyr i Västra Australien (och på Bali)!

Efter nästan en månad på resande fot, är vi nu hemma igen! Årets äventyr blev en roadtrip bland nationalparker och natur i Western Australia som avslutades med lata dagar på Bali. Så vad var bäst, sämst och hur var vädret? Och viktigast av allt – hittade jag någon ny fulmugg?

FAKTA OM BALI

befolkning

2,3 miljoner (2014)

VALUTA

Rupiah (IDR)

KÖR PÅ

Vänster sida

TIDSSKILLNAD

UTC +8