RESEGUIDE

Förenade Arabemiraten

Fakta UAE
befolkning

5,6 miljoner (2014)

VALUTA

Emiratisk Dirham (AED)

KÖR PÅ

Höger sida

TID

UTC +4

Förenade arabemiraten (eller UAE) är som namnet avslöjar inte ett emirat, utan sju. Det mest kända emiratet är Dubai, men här hittar du även Abu Dhabi (huvudstaden), Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah and Umm Al Quwain. Jag har besökt både Dubai och Ras Al Khaimah och har hittat en hel del riktiga guldkorn - både bland hotell och sevärdheter!

11 Sevärdheter du inte ska missa

1. Åk upp till våning 124 i Burj Khalifa
2. Ät middag i öknen till ljuset av en öppen eld
3. Kasta dig utför sanddynorna på jeepsafari
4. Lek dig trött i någon av Dubais många vattenland
5. Besök moskén Sheikh Zayed i Abu Dhabi
6. Fönstershoppa i Dubais shoppingcentrum
7. Lev livet på en afternoon tea på Burj Al Arab i Dubai
8. Handla souvenirer på guld- och kryddmarknaden i Dubai
9. Upplev Ras Al-Khaimahs vilda sida i Hajarbergen
10. Bo på en resort i en oas mitt i öknen
11. Besök Louvren och kolla på konst i Abu Dhabi

Sex restips

01.

Klimat och väder

Förenade arabemiraten har ökenklimat med sköna vintrar och riktigt heta somrar. Om du gillar svensk sommar är vintern att föredra för ett besök. Jag har besökt Förenade Arabemiraten fem gånger - alla under juni, juli eller augusti. Och det är väldigt varmt. Men om du ändå inte är en person som vill ligga i solen och steka dig, är sommaren ändå ett alternativ. Visst, det är 40+ grader och väldigt fuktigt, men det fungerar om man undviker de varmaste timmarna mitt på dagen. Hotellpriserna är dessutom betydligt lägre under sommaren, så du kan hitta riktigt billiga lyxhotell.

02.

Klädsel

Förenade Arabemiraten är ett muslimskt land och det rekommenderas att både kvinnor och män klär sig med täckta knän och axlar. På stranden används vanliga badkläder. Det är inte tillåtet att sola topless. Jag brukar packa ner längre klänningar, vida långbyxor, toppar med liten ärm och stora solhattar. I Dubai kan du aldrig vara för överklädd, så passa på att ta med dig dina snyggaste outfits.

03.

Ramadan

En gång om året är det den heliga månaden Ramadan, när man fastar från soluppgång till solnedgång. Detta påverkar restaurangernas öppettider, servering av alkohol och även öppettiderna på en del sevärdheter. 2022 är ramadan från den 2:a april till den 2:a maj i UAE, men datumen rör sig lite varje år. Jag har rest i Förenade Arabemiraten under ramadan, men jag upplevde snarare att det gav mervärde till upplevelsen, snarare än att det begränsade!

04.

Eluttag

I Förenade Arabemiraten används främst brittiska uttag av typ G. Ta med en adapter.

05.

Alkohol

Alkohol säljs inte fritt, men de flesta hotellen och lyxigare restauranger har tillstånd att servera alkohol. Det är lite olika regler i de olika emiraten, så kolla upp vad som gäller innan du köper med dig taxfree eller bokar hotell.

06.

Pass

Det är inte möjligt att resa till Förenade Arabemiraten på provisoriskt pass.

Populära områden och tips

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.