Meny
AUSTRALIEN

Victoria

Fakta om Victoria

befolkning

6,5 miljoner (2017)

VALUTA

Australiensisk dollar (AUS)

KÖR PÅ

Vänster sida

TIDSSKILLNAD

UTC +10

RESEGUIDE TILL VICTORIA

Delstaten Victoria i det sydöstligaste hörnet har tydligare årstider än Queensland, men vad gör väl det? Melbourne är lika härligt året om och The Great Ocean Road med de tolv apostlarna är magnifika oavsett årstid!

 

Vill du se min reseguide till Australien och ännu fler inlägg? Titta in här!

ALLA INLÄGG FRÅN VICTORIA

Kennett River - Koala
Victoria

Sökandet efter koalan – Great Ocean road

Jag älskar att betrakta vilda djur. Vara osynlig och knappt andas, bara betrakta. Men var skulle jag kunna se en vild koala? Vi begav oss till Kennett River.

Melbourne och Yarra
Victoria

Sevärdheter i Melbourne – Mina 10 favoriter

Melbourne har blivit en av våra favoritstäder. Det finns så otroligt mycket härligt att se och göra här, men ska jag välja ut några favoriter så blir det dessa tio!

Melbourne street art
Victoria

Street art i Melbourne

Melbourne är en av världens hetaste städer för street art. Färgrik, föränderlig och innovativ – det här är livets konst helt enkelt.

Frukost på Crown Metropol
Victoria

Fotoalbum från Melbourne

(17 bilder) Hippa, härliga, heta, helt underbara Melbourne! Så mycket god mat, så många uteserveringar, så mycket vacker gatukonst! Här i Melbourne skyltar restaurangerna med glutenfria menyer och kaffet får soya eller mandelmjölk av bara farten. Det går alltid att fixa till en barnportion och tröttnar du på stadslivet är stranden bara en spårvagnsresa bort.