Bloggportalen
Nu läser du artikeln
6 instagramvänliga platser i Singapore för foodies

6 instagramvänliga platser i Singapore för foodies

  • Vad har en 2D-värld i svartvitt, en skog med höstlöv, ett flygbolag och en safari i Afrika gemensamt? Det är teman på några av Singapores mest instagramvänliga caféer och restauranger!

Om shopping är det största fritidsnöjet i Singapore, så ligger restauranger och caféer på en stark andra plats. Singapore är en riktig drömstad för foodies och lockande hawker centers och kopitiams kantar varenda gata och shoppingcenter. Men en sak är säker. Även om de ställena serverar fantastisk mat och dryck, är de sällan speciellt instagramvänliga. Och vi gillar vackra ställen, eller hur? Så ladda kameran och ha mobilen redo, för här kommer en lista med några av Singapores coolaste och snyggaste temacaféer och restauranger!

Café Monocrome

Svart-vitt café

Om någon fler än jag kommer ihåg den gamla Aha-videon ”Take On Me”, så förstår ni helt och fullt den sköna 80-talskänslan på Café Monocrome. Här i den svartvita 2D-världen serveras en färgglad high tea, kaffe, glass, våfflor och pasta/burgare. I värmen smakade en Affogato extra gott.

Café Monocrome ligger på en vacker liten gata med shophouses mellan Kampong Glam och Little India, nära tunnelbanestationen Jalang Besar.

Café Monocrome
216 Syed Alwi Rd

Karta

Cafe Kreams

Cafe Kreams

I ett land där det aldrig blir höst, är det lite uppfriskande att krypa in under det tjocka täcket av roströda höstlöv på Café Kreams. Här i lövskogen serveras de mest underbara bakverken och ondeh ondeh-tårtan som serverades var så god att jag nu funderar på hur jag ska kunna baka den själv här hemma i Sverige.

Kreams har flera olika kaffebönor att välja mellan och otaliga sorters kaffe, men jag slog till på deras signature drink Kreamy Craft med jordgubb. En riktig sommardröm toppad med grädde.

För dig som är vegan finns här soja och havre-alternativ för nästan allt.

Café Kreams
32 Maxwell Rd, #01-07 Maxwell Chambers
Karta


PS: Om du hellre vill uppleva våren och körsbärsblom, då ska du besöka den koreanska restaurangen Kreams Duxton.

Atlas

Atlas - Singapore

Utnämnd till en av världens bästa barer, måste jag även lägga till att Atlas måste vara en av de snyggaste barerna i Singapore. Här känner du dig som Leonardo di Caprio i The Great Gatsby och gin och champagne flödar ut från den gyllene art deco-baren. Även om jag inte är någon fantast av gin, är jag lite lätt imponerad över att Atlas har en av världens största samlingar av gin – hela 1300 sorter.

För dig som känner dig lite extra dekadent, kan du boka in dig på ”Sundays at Atlas”, där det serveras obegränsat med cocktails, champagne, charkuterier och ost.

Atlas ligger alldeles bredvid tunnebanestationen Bugis.

Atlas
Ground floor, 600 North Bridge Rd
Parkview Square
Karta

Mr. Stork

Mr Stork utsikt

Mr Stork är inte med på listan för sin service, för den var under all kritik (servitrisen förstod inte ens vad ett glas Chardonnay var för dryck?). Mr Stork är med på listan för den grymma utsikten och för deras coola teepees. Ett riktigt instagramvänligt ställe helt enkelt. Sitt ner, beställ in något svalt att dricka och se nattens skimmer sänka sig över skyskraporna framför dig.

Mr Stork utsikt

Mr Stork ligger på 39:e våningen på hotellet Andaz, i närheten av tunnelbanestationen Bugis och i samma kvarter som baren Atlas. Du kommer inte in om du inte har en bokning.

Mr. Stork
5 Fraser St, Level 39
Hotel Andaz
Karta

OBS: Se till att du bokar rätt tid på kvällen – för solen går ner fort!

Tiong Bahru Bakery – Safari

Tiong Bahru Bakery

Tiong Bahru Bakery är en populär kedja av caféer som serverar franska delikatesser på ett tiotal ställen runt om i Singapore. Om du vill ha en nybakt croissant, så är det här du slinker in. Alldeles i närheten av Botaniska trädgården hittar du kanske det mysigaste av kedjans ställen och kanske också det mest udda. Det sägs att ägarinnan fick inspirationen till detta ställe efter att ha varit på safari i Botswana. Slå dig ner i det stora safaritältet, beställ in en riktigt bra kaffe och få känslan av att sitta mitt i djungeln, fast mitt i storstadsdjungeln.

Läs mer

Känns det jobbigt att sitta ute i Singapores fuktiga värme? Konstigt nog så är det faktiskt en rätt behaglig temperatur inne i tältet, trots att det i princip är utomhus.

Vi slank in här för en andra frukost halvvägs in i en svettig powerwalk i Botaniska trädgården. Ett mycket bra ställe att sätta sig ner och vila en stund, utan att behöva kyla ner sig i kall luftkonditionering.

Det går inte att boka bord, så det är bara att komma förbi.

Tiong Bahru Bakery Safari
130E Minden Rd
Karta

Sushi Airways

Sushi Airways

Sist men inte minst! Spänn fast säkerhetsbältena och öppna flygmanualen. På Sushi Airways lämnas inget åt slumpen. Allt från boardingpasset och serveringsvagnarna till de nitade fönstren som ser ut som en 80 år gammal DC-3:a. Det här är läckert! Sushi Airways räknas dessutom som en av Singapores bästa japanska restauranger och flygvärdarna och flygvärdinnorna serverar utsökta japanska rätter.

Jag beställde in en blandad sushi från menyn och den var inte bara otroligt fräsch, utan även väldigt snyggt upplagd. Hur ofta får man en ros på sin sushi här hemma? Ett höjdarställe för dig som gillar sushi, temarestauranger och att flyga helt enkelt!

Sushi Airways ligger i Kampong Glam, närmaste tunnebanestation är Bugis.

Sushi Airways
20a Baghdad St
Karta

Sushi Airways

Vill du läsa mer om Singapore? Titta in på min Singapore-sida!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (1)
  • Åh vilket härligt inlägg. Nu blir man ju sugen på Singapore igen! :-) Ett sånt 2D-café finns i Seoul också. Vi försökte besöka, men kön var timslång så vi gav upp. Till tonåringen Alvas förtret.

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.