Bilsemester Portugal

Bilsemester i Portugal: Dagsplaner för en 10 dagar lång road trip

Att planera en bilsemester kan ta mycket tid. Sevärdheter ska kollas upp, mysiga hotell ska bokas och hyrbilar ska beställas. Tänk så bra om någon har gjort en plan till dig, så du lätt kan modifiera den efter dina egna intressen? Vet du vad? Här kommer hela min reseplan för vår bilsemester i norra Portugal som vi gjorde i augusti (2018). Start och slut i Lissabon och däremellan besök i några av Portugals häftigaste platser: Porto, Dourodalen, Óbidos, Costa Nova, Sintra, Nazaré och Monsanto är bara några av stoppen. Jag måste faktiskt säga att detta är en av de bästa bilsemestrar vi någonsin har gjort. Delvis för att vi hade spännande saker att upptäcka varje dag, men också för att vi bokat både bra hotell och bra restauranger innan vi åkte. Genom att allt var förbokat och middagen serverades klockan 20 varje kväll, så hade vi härligt långa dagar att upptäcka Portugal utan att behöva stressa.

Jag har skrivit in alla de hotell som vi bodde på, även om jag rekommenderar att du läser mina inlägg innan du bokar. Det som jag uppskattar hos ett hotell, kanske du inte alls är det du söker efter – eller tvärtom. Men det är en plan med lagom långa dagsetapper och det är lätt att hitta andra hotell i närheten av mina förslag.

I princip alla restauranger som jag förbokade, bokade jag via appen The Fork. The Fork har mycket större utbredning i Portugal än exempelvis Book-a-table och ofta är det erbjudande på mellan 30-50% på a la carte-menyn på bra restauranger om du bokar via appen. Väldigt trevligt!

Vill du ha generella tips för vad du behöver tänka på när du bilar i Portugal? Mina bästa tips hittar du här!

  Lissabon

  Dag 1-2: Ankomst Lissabon

  Börja resan med någon dag i Portugals huvudstad bland spårvagnar, sevärdheter och bra restauranger. Om du kommer sent på kvällen (och bor på Intercontinental), rekommenderas deras restaurang Akla.

  Boende: Intercontinental Lisbon
  Restaurang (middag): Akla

  Sintra - Portugal

  Dag 3: Sintra

  Sträcka: 12 mil
  Tidig start från Lissabon för att åka till Sintra. Underbara Sintra har en uppsjö av sevärdheter och det är svårt att hinna med dem alla på en dag. Vi förundrades av Penapalatset, vandrade vid Cabo da Roca och besökte det övergivna klostret Convento Dos Capuchos. Stanna till vid Azenhas Do Mar på vägen till nattens boende utanför Óbidos.

  Boende: Evolutee Royal Óbidos
  Restaurang (middag): Maria Batata

  Nazare-Portugal

  Dag 4: Obidós, Nazaré och Conimbriga

  Sträcka: 16 mil
  Vi börjar dagen tidigt, med ett besök i den vackra staden Obidós innan vi beger oss till de stora vågorna i Nazaré för lunch. På väg till dagens boende besöker vi de romerska ruinerna i Conimbriga.

  Boende: Curia Palace (ej rekommenderat – men läs gärna om vår upplevelse!)
  Restaurang (lunch): Taverna d’Adelia

  Costa Nova - Portugal

  Dag 5: Bussacoskogen och Costa Nova

  Sträcka: 13 mil
  Snart framme i Porto! Dagens lunch och eftermiddag tillbringas bland de randiga husen i kuststaden Costa Nova. På vägen dit stannar du för en promenad i Bussacoskogens gröna sagoskog. På vägen till Porto stannar du i Ovar för att prova deras speciella sockerkaka Pão-de-Ló.

  Boende: Eurostars Heroismo (Porto)

  Porto - Portugal

  Dag 6: Porto

  Vandra runt i Portos centrum och förundras över den charmiga slitna gamla staden. Prova portvin och besök centralstationen med dess blåvita kakel.

  Boende: Eurostars Heroismo (Porto)
  Restaurang: Cafeina

  Dourodalen - Portugal

  Dag 7-8: Dourodalen

  Sträcka: 12-20 mil (beroende på väg)
  Kör från Porto efter frukost och ät en härlig lunch på någon av de många vingårdarna i Dourodalen. Tillbringa dagarna utefter dalens vackra vägar och njut av vyerna.

  Boende: Quinta de Casaldronho 

  Monsanto-Portugal

  Dag 9: Monsanto & Serra da Estrela

  Sträcka: 35 mil 
  Idag vänder vi om söderut, och tar en lång bildag genom inlandet och nationalparken Serra da Estrela. Ta en lång lunch i någon av bergsbyarna, här får du riktig portugisisk mat till en billig peng! Du stannar till i den unika klippstaden Monsanto innan du tar in på nattens boende på det historiska lyxhotellet Pousada Mosteiro do Crato.

  Boende: Pousada Mosteiro do Crato (kommande inlägg)

  Lissabon-shopping

  Dag 10: Lissabon

  Sträcka: 18 mil 
  Dags att åka tillbaka till Lissabon för hemresa efter fantastiska 10 dagars bilsemester! Om du har flyg på eftermiddagen, passa på att fynda märkeskläder på väg till flygplatset på det stora Freeport Lisboa Fashion Outlet

  Vill du läsa mer om Portugal? Titta in på min Portugal-sida!

  LÄMNA EN KOMMENTAR

  2 Kommentarer

  • Profilbild
   Madeleine Krans
   8 mars, 2019 at 17:15

   Men vilken härlig resa, den kanske måste kopieras rakt av när det är dags för Portugal. Och den där pluginen blev man ju nyfiken på. Sjukt bra!

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   8 mars, 2019 at 17:18

   Vad glad jag blir att du gillade upplägget! 😀😀😀 Var lite osäker på om det skulle bli för grötigt i plugin:en med alla punkter, men det var den enda plugin jag hittade som kunde dra linjer mellan platser och samtidigt ha länkar till mina inlägg.

  Lämna ett svar

  Vandring till Pico Ruivo - Madeira

  Vandring till Pico Ruivo – Madeiras högsta topp

  Vandringen till Madeiras högsta topp Pico Ruivo bjuder på bedårande vackra vyer över hela ön och dramatiskt väder. Vi traskade till toppen i strålande solsken, men vädergudarna ville visst något annat på vägen tillbaka.

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips

  %d bloggare gillar detta: