Bloggportalen
Meny
USA / Kalifornien

Bildsemester del 1 – Kalifornien i bilder

När man inte kan åka på bilsemester, får man väl åka på bildsemester! I dessa intressanta tider passar jag på att gå igenom mitt bildgalleri och dela med mig av bilder som nog aldrig hade kunnat komma med i något inlägg. Vart vi åker på bildsemester idag? Till Kalifornien! Häng med till Kaliforniens landsbygds alla sidor – långt ifrån storstädernas motorvägar, höghus och Hollywood-wannabies.

Kalifornien är den delstat i USA som jag rest mest i, totalt över 2 månader. Bildhögen från mina resor är stor och det är bara en bråkdel av bilderna som jag hittills har visat här på Rucksack. De flesta bilderna kommer från området norr om Monterey och hela vägen upp till Oregons gräns. Inland, kust, skog och vulkaner. Inte mina bästa bilder, men de bilder som jag tycker beskriver Kalifornien bäst.

Och du – det är över 80 bilder, så hang in there om det går långsamt att ladda!

Vill du se mer från Kalifornien?

Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

10 Kommentarer

 • Ann-Louise Paulsson
  22 mars, 2020 at 15:34

  Du har verkligen lyckats fånga Kaliforniens, och speciellt norra Kaliforniens, själ med dessa helt fantastiska bilder. Bästa platsen på jorden. Så många platser jag känner igen och platser som jag inser att jag missat och som jag vill åka till när det åter är möjligt (om jag googlat rätt så verkar några bilder vara från Ferndale som jag helt missat men som ser helt fantastiskt ut). Blir också nyfiken på var bilden på det underbara rosa huset är tagen?

  Svara
  • Eva Gyllenberg
   19 april, 2020 at 21:15

   Jag tror du har helt rätt med Ferndale! Jag har dock inte stenkoll på alla platser jag har fotograferat, vissa platser var så små att jag glömde namnet på dem i samma ögonblock som vi passerade ”slut-på-staden”-skylten.
   Vilken är din favoritplats norr om San Fran?

 • Härliga bilder från Kalifornien!

  Svara
  • Eva Gyllenberg
   19 april, 2020 at 21:11

   Tusen tack Helena! Brukar ofta gå in och snegla på dina USA-bilder, finns så många läckra platser att fotografera i USA – bara man kommer ut från storstäderna.

 • Ingela
  23 mars, 2020 at 4:05

  Så många fina bilder

  Svara
  • Eva Gyllenberg
   19 april, 2020 at 21:11

   Tack snälla Ingela! Blir glad att höra det från en USA-fantast som du! 🙂

 • Robin Elliott
  26 mars, 2020 at 20:02

  Fantastiska bilder! Jag älskar Kalifornien, så himla fint på sina håll. Highway one all the way baby!

  Svara
  • Eva Gyllenberg
   19 april, 2020 at 21:10

   Tack snälla du! Jag älskar det mesta med Kalifornien – allt utom Los Angeles. Men det är en annan historia 🙂

 • Ann
  27 mars, 2020 at 6:51

  Men åh, bara genom att titta på alla dina magiska bilder, så känns det som att jag fick följa med dig 🙂

  Svara
  • Eva Gyllenberg
   19 april, 2020 at 21:09

   Är så konstigt att tänka sig att Kalifornien är avstängt när jag tittar på mina bilder. Allt känns så nära och så här-och-nu. En liten tidskapsel 🙂

Skriv en kommentar