Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Mendocino – Kaliforniens mysigaste stad – USA

Mendocino – Kaliforniens mysigaste stad – USA

  • Mendocino i Kalifornien bjuder på New England-charm mitt bland Kaliforniens vindistrikt och karga klippor.

Tre timmar norr om San Francisco ligger den charmiga lilla staden Mendocino på en karg udde i Stilla Havet. Omgiven av branta klippor, kyliga vindar och klarblått hav ligger de pastellfärgade små trähusen på rad. Om jag inte vetat bättre hade jag antagligen trott att jag befunnit mig i New England. Vita trästaket, rosa hortensior och rosor, utsirade vita snickerier och mängder av charmiga Bed & Breakfasts möter dig i varje kvarter och dörrskyltarna skvallrar om att det bor en stor mängd konstnärer och skulptörer här i idyllen.

Slå dig ner på en av de många caféerna och restaurangerna, hör de stora vågorna slå mot klipporna och beställ in en lokalproducerad dryck från någon av områdets många mikrobryggerier, vingårdar eller cidertillverkare. Hit åker man för att äta gott och njuta av lugnet.

Mendocino-Kalifornien-USA
Mendocino-Kalifornien-USA

Se och göra runt Mendocino

När du är fullt utvilad i kropp och själ efter en dag med god mat, besök på gallerier och massor av frisk havsluft, kan det vara dags för en utflykt.

Runt om Mendocino finns åtskilliga naturupplevelser att upptäcka för hela familjen på max en timmes bilkörning. Glass Beach utanför Fort Bragg (täckt av mjuka glasstenar), pygmeskogen Van Damme (skog med miniatyrträd), Bowling Ball Beach (klotrunda stora stenar på stranden), den vackra fyren vid Point Arena, Montgomery Woods State Park (stora Redwood-träd) eller varför inte besöka något av de många vingårdarna i närheten? Till skillnad från Napa är det fortfarande både trevligt och prisvärt att besöka vingårdarna utanför Mendocino. Några av vinproducenterna med provrum är Phillips Hill, Maple Creek eller lite mer glamorösa Roederer Estate.

Läs mer

Mendocino-Kalifornien-USA

Hur hittar jag boende?

Mendocino är (inte helt oväntat) ett populärt resmål för San Francisco-bor som söker en romantisk och lugn helg, långt bort från storstadens stress. Även om det för en stad på ungefär 1000 invånare finns ovanligt många B&B i Mendocino, är det inte alls lätt att hitta boende om du inte är ute i väldigt god tid. Det kan dessutom vara rätt så svårt att hitta ett boende som tar fler än två vuxna, då de små hotellen oftast har väldigt små rum.

En alternativ ort för familjeboende är Fort Bragg, 15 minuter norr om Mendocino, där alla stora motellkedjor finns representerade. Inte lika romantiskt, men ett motellrum med två King size-sängar är ett smidigt och ekonomiskt boende för en familj med två barn. Innan ni bestämt er för boende tycker jag dock att ni ska spana in dessa ljuvliga boutique B&B i Mendocino : Agate Cove B&B, MacCallum House och Blue Door Inn. Här kan man verkligen tala om att boendet är lika intressant som destinationen.

Mendocino-Kalifornien-USA
Mendocino-Kalifornien-USA
Point Area Lighthouse - Kalifornien - USA
Mendocino-Kalifornien-USA
Mendocino-Kalifornien-USA
Mendocino-Kalifornien-USA
Bil-Mendocino-Kalifornien-USA
Mendocino-Kalifornien-USA
Mendocino-Kalifornien-USA
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
  • Vad kul att läsa om Mendocino, tror inte jag sett någon annan resebloggare skriva om den staden innan. Så himla mysig stad. Nu är det länge sedan jag var där men kanske, kanske blir det en tur dit i sommar.

    • Vad kul om du kan åka tillbaka dit igen i sommar! Jag hade gärna åkt dit igen! Hoppas du hittar något härligt litet bed and breakfast att bo på i staden så att du kan njuta fullt ut av alla blommande hortensior och välmålade vita staket :)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.