Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotell Segara Village – Sanur, Bali – Indonesien

Hotell Segara Village – Sanur, Bali – Indonesien

  • Våra första nätter på Bali behövde vi ett praktiskt boende med bra läge. Valet föll på Segara Village - ett stort mellanklasshotell i Sanur, som tyvärr inte riktigt nådde upp till mina förväntningar på ett fyrstjärnigt hotell.
Segara Village - Sanur - Bali

Våra första nätter på Bali behövde vi ett bra och praktiskt boende. Planen var att göra utflykter dessa dagar, så vi behövde inte något superlyxigt boende, utan snarare ett bekvämt boende med bra läge nära sevärdheter och restauranger. Valet föll på Segara Village i Sanur – ett stort mellanklasshotell med bra läge, som tyvärr inte riktigt nådde upp till mina förväntningar på ett fyrstjärnigt hotell.

Område ****

Segara Village ligger på ett stort och grönt område alldeles vid Sanurs strand. Området är fyllt med statyer, tempel och blommor och är vackert belyst under kvällen. Hotellets rum är indelade i ”byar” och frukostrestaurangen, loungen och poolen ligger ovanför det populära promenadstråket. Strandrestaurangen och solstolarna ligger på stranden, nedanför promenadstråket. På området springer stora, runda kalkoner runt och pickar i gräset.

Segara Village - Sanur - Bali

Rum ***

Vi fick ett rum på bottenvåningen i närheten av receptionen. Rummet hade en liten uteplats med en soffa och en damm med karpar. Sovrummet bestod av en king size-säng vid ena väggen och ett skrivbord som sträckte sig utefter den andra väggen. Bredvid sängen hade man klämt in dotterns extrasäng, men den tog i princip hela rummet. För rummet var väldigt litet. Så litet, att det faktiskt inte fanns något riktigt badrum. ”Badrummet” var i hallen. Toaletten och duschen var inrymda i små glasburar och handfatet stod i själva hallen. Jag tror inte att jag någonsin varit med om ett mindre 4-stjärnigt hotellrum i Asien. Allt var dock väldigt fräscht och det fanns en liten flaska vatten per person gratis varje dag. Men rummets storlek gjorde sig inte bra för en familj på tre.

På rummet fanns minibar (mot avgift), kassaskåp och hygienprodukter. Ett plus var att det fanns myggspray. Luftkonditioneringen fungerade bra och var ljudlös.

Wifi fanns, men det fick långt ifrån godkänt av vår kräsnaste resenär. Kopplingen tappades varannan minut och den största tiden tillbringades att förnya nätverket.

Segara Village - Sanur - Bali
Beach club-poolen

Pool ***

Hotellet har två pooler och en poolbar. Familjepoolen var en mellanstor pool i skuggan i närheten av receptionen. Beach club-poolen vid frukostrestaurangen var lite större, men tyvärr var båda poolerna otroligt kalla. Det hjälpte inte att solen låg på under dagen, poolerna var skuggade och värmdes inte upp. När ”vinter”nätterna på Bali i juni går ner till runt 20 grader, hinner inte vattnet bli mer än 22-23 grader under dagen. Ingen av oss badade i någon av poolerna under tiden vi bodde här, det var helt enkelt för kallt. Och tro oss – vi försökte. Kanske inte det jag tänkt mig när jag valde Bali som resmål.

Segara Village - Sanur - Bali

Strand **

Bali är inte känt för sina fina stränder och Sanur har inte någon av Balis bästa stränder. Stranden är grovkornig med gyllene sand med mycket stenar. Om man vill bada behövs badskor, vilket vi inte hade. En fördel med Sanur är dock revet som går utanför stranden och stoppar alla stora vågor. Det är dessutom väldigt långgrunt – perfekt för familjer med små barn. Det går inte att simma, för vattnet går som högst en vuxen person till låren, sedan kommer revet där det inte går att bada alls. Hotellet har en liten area med solstolar och en inhägnad av nät för gästerna att bada i, som stoppar mycket av skräpet från havet att flyta in. Tyvärr är det ändå¨ganska så mycket plast i havet och jag såg inte att hotellet städade bort någon plast som sköljdes upp på stranden.

Solstolarna vid stranden var populära och var ofta fullt upptagna vid 10-snåret. Ville man ha en solstol efter 10, fick man hyra av solstolsuthyraren precis bredvid.

Segara Village - Sanur - Bali
En av hotellets restauranger vid strandpromenaden

Service ****

Det som lyfte hotellet var servicen. Denna fantastiska personal som fixade allt från chaufförer till en liten låda med kakor och bullar för oss att ta med på utflykter. En guldstjärna till dem!

Det fanns room service, men köket stängde redan 22:30. Vi kom till hotellet klockan 22 och hann på håret beställa middag innan köket stängde.

Det ingick en liten afternoon tea med lokala bakverk varje dag i lounge-baren, vilket var trevligt.

Det fanns ingen service på stranden förutom handdukar, om man ville ha något att dricka fick man lämna stranden. Dock kom det ganska så många strandförsäljare förbi och försökte sälja allt från saronger till färsk frukt. Vid poolen fanns en vattenbehållare där man kunde hämta dricksvatten i plastglas.

Hotellet hade även ett spa, men vi hann inte prova det.

Segara Village - Sanur - Bali
Frukosten

Frukost **+

Jag älskar generellt sett hotellfrukostar, men denna frukost lyckades inte kittla mina frukostnerver. Det fanns juice (ej färskpressad), mängder av kakor och sötsaker, lite torrt bröd (men ingen rost) och några svettiga ostskivor och skinkor. Det fanns även en äggstation, färdiggjorda pannkakor och våfflor, färdiggjorda eggs florentine och en liten hörna med asiatiska rätter. Färsk frukt fanns också och även en soppstation. Jag kan inte sätta fingret på det, men varje morgon tillbringade jag mer tid att titta på mat som inte såg tilltalande ut, snarare än att ha en njutbar frukost. Ett plus är dock den levande musiken som spelas till frukosten varje dag.

Läs mer
Amarterra Villas-Bali

Segara Village - Sanur - Bali

Restaurang ***

Det fanns tre restauranger på området – en japansk, ett café och en strandrestaurang/lounge. Det som var lite tråkigt var att alla restauranger serverade varandras mat. Så jag kunde lika gärna sitta på strandrestaurangen och äta japanskt – menyn var densamma. Maten som serverades var dock god, men lite turistiskt smaklös. Det bästa vi åt på hotellet restauranger var deras riestaffel och deras vedugnspizza.

Segara Village - Sanur - Bali
Stranden nedanför hotellet

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Segara village är på pappret ett fyrstjärnigt hotell, men om jag skulle sätta min egen bedömning skulle det snarare vara trestjärnigt plus. Finessen saknades och det kändes tyvärr inte som något mer än ett ok ”paketresehotell” (vilket det faktiskt också var för de 80% tyska turister som bodde på hotellet…)

Ingen av oss tyckte att stället var dåligt, men det är inte något ställe jag skulle boka igen till det här priset. Rummet med frukost kostade oss runt 1000 kronor per natt, vilket är en prisklass där det finns många andra bättre hotell. (Ni kommer att förstå vad jag menar när jag snart skriver om de andra två hotellen vi bodde på på Bali.)

Vill du läsa mer? Titta in på hotellet hemsida Segara Village.

Segara Village - Sanur - Bali
Familjepoolen
Segara Village - Sanur - Bali
Hotellhusen
Segara Village - Sanur - Bali
Handfatet i hallen
Segara Village - Sanur - Bali
Kakor till frukost
Segara Village - Sanur - Bali
Nasi Goreng till lunch på strandrestaurangen
Segara Village - Sanur - Bali
Riestaffel på restaurangen
Segara Village - Sanur - Bali
Segara Village - Sanur - Bali
Vår uteplats på rummet

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.