Europa

Neuschwanstein

Europa är egentligen rätt så fantastiskt. En lång historia har givit massor av kultur och arkitektur som inte går att hitta någon annanstans i världen. Från Tysklands slott till Frankrikes vingårdar, från Islands karga natur till Italiens bördiga vingårdar. Europa är verkligen fantastiskt!

Här på bloggen hittar du inlägg från ett tjugotal länder, men vi har genom åren rest till ännu fler. Cypern, Andorra, Slovakien, Grekland, Montenegro, Danmark, Norge och Irland är bara några av de länder i Europa som vi rest till men ännu inte skrivit om. Men man vet aldrig, vi kanske reser tillbaka dit snart igen 🙂

Topp 3 inlägg från Europa

De Europeiska länder vi skrivit mest om

Nazaré - Portugal

Portugal

Vi har bilat i norra Portugal, från Lissabon till Porto utefter kusten och sedan körde vi inlandet tillbaka till Lissabon. Slott, historiska hotell, vingårdar, romerska lämningar, surfning, storstäder och berg. Vår bilsemester i norra Portugal blev en av de bästa bilsemestrar vi gjort.

Se alla 16 inlägg

Romantische-Strasse-Tyskland (12)

Tyskland

Tyskland är ett land som vi brinner lite extra för. Inte bara för att vi har släktingar som bor här, utan även för att har rest mycket här. Mest har vi varit i Bayern, men vi har även rest i andra delar av landet, exempelvis Berlin, och Rhen/Mosel.

Se alla 11 inlägg

Colmar-Frankrike

Frankrike

Provence, Paris, Normandie, Korsika, Franska Alperna och Colmar – vi fullkomligt älskar Frankrike! Maten, kulturen, språket och naturen. Här hittar du våra bästa tips.

Se alla 11 inlägg

Island - Södra ringvägen

Island

Island är storslaget, unikt och otroligt vackert. Låt dig inte avskräckas av alla artiklar som skriver om hur mycket allting kostar! Läs istället våra bästa tips på hur det är att köra bil på Island, sevärdheter på dagsavstånd från Reykjavik, restauranger och boende och kostnader i inläggen nedan.

Se alla 8 inlägg

Tallinn - Estland

Estland

Tallinn är ett perfekt weekendresmål på lagom avstånd från Stockholm. Vandra på ringmuren, handla på marknader och fika på riktigt härliga caféer. Här hittar du mina bästa resetips på sevärdheter, restauranger, hotell och caféer. Du missar väl förresten inte de knasiga sevärdheterna?!

Se alla 8 inlägg

Skuleskogen Nationalpark

Sverige

Det är så lätt att glömma bort allt fantastiskt som finns runt omkring oss. Västkustens klippor, Stockholms skärgård, Höga kustens öar och Skånes bokskogar. Vi försöker att uppleva så mycket vi kan på vår fritid, men vi har fortfarande mycket kvar att se av vårt avlånga land!

Se alla 15 inlägg

Schweiz

Vi har åkt skidor i Jungfrau, vandrat i Adelboden och Zermatt, ätit ost i Gruyère och hängt i internationella Genève. Schweiz är ett otroligt land, så vackert bitvis att man undrar om det är en kuliss. Det finns bara en baksida på paradiset – valutakursen

Se alla 6 inlägg

Hallstatt-Österrike

Österrike

Wien i julskrud är bedårande vackert, alperna är alltid undersköna (om inte molnen ligger lågt) och Hallstatt och Salzburg är riktiga pärlor.

Se alla 6 inlägg

Krakow  -Polen

Polen

Polen är ett land som jag verkligen gick in i med öppen famn. Lätt naivt och helt utan förväntningar. Det är ju då det brukar bli som bäst! Och det blev riktigt bra! Polen är numera ett av mina favoritländer i Europa och jag funderar redan över när jag ska åka tillbaka.  

Se alla 4 inlägg

Val Di Funes - Dolomiterna

Italien

Ända sedan jag var i Italien för mer än 20 år sedan, har Italien varit ett favoritland. Maten, de ljumma vindarna, de galna bilisterna och alla världsarv. Senaste resan till Italien gick till Dolomiterna för att vandra, men snart är det dags för oss att åka till Italien igen!

Se alla inlägg

Resterande länder (enstaka inlägg)

BELGIEN
BELGIEN

Från ölprovningar i Bryssel till båtturer i Brygge och våfflor i Ghent, vi har bilat runt och upptäckt landet!

Läs mer

FINLAND
FINLAND

Så nära, men ändå så långt borta! Helsingfors är som bäst i juletid, med mysiga julmarknader och spännande julshopping.

Läs mer

LIECHTENSTEIN
LIECHTENSTEIN

Liechtenstein. Det lilla landet mitt i Europa.

Läs mer

LUXEMBURG
LUXEMBURG


Luxemburg är ett charmigt Paris i miniatyr. Här i denna rena och välskötta stad finns en uppsjö av Michelin-krogar och flertalet 5-stjärniga hotell.  

Läs mer

NEDERLÄNDERNA
NEDERLÄNDERNA


Vi har varit här många gånger och har hittat en mängd sevärdheter och kultur för en upptäcktslysten familj med barn i alla åldrar!  

Läs mer

SPANIEN
SPANIEN

Vi har varit på Mallorca, Lanzarote och Fuerteventura och njutit av storstadsregionen kring Barcelona.  .

Läs mer

STORBRITANNIEN
STORBRITANNIEN

London är de allra flesta resenärers första val i England och vi återkommer hit om och om igen.

Läs mer

TJECKIEN
TJECKIEN

Prag är en av Europas mest välbevarade gamla städer. Här bland historiska astronomiska ur, slott och vackra broar är det svårt att inte trivas.

Läs mer

UNGERN
UNGERN

Budapest har inte några sevärdheter som man bara måste se, utan bjuder helt enkelt på en perfekt mängd upplevelser för en härlig weekend! .

Läs mer

Senaste inläggen

Ett vintermagiskt Umeå

Oljepastellskimrande himlar. En soluppgång som går över till solnedgång innan man har hunnit blinka. Umeå bjöd verkligen på sin vackraste vinterskrud när vi julpromenerade i år.

Läs mer

En absurd slottsnatt i Great Gatsbys anda

Det finns platser som tar dig tillbaka i historien. Tidsbubblor som ingen vågar punktera, där allt bara fortsätter att leva sitt historiska lilla liv. Det här är en historia om hur vi oönskat åkte på en resa tillbaka till 1920-talet. Komplett med en matlektion som skulle kunna varit skapad av Historieätarna.

Läs mer

Utstirrad under en lunch på Taberna D’Adelia i Nazaré

Vi hade läst om en Michelin-rekommenderad restaurang i Nazaré – Taberna D’Adelia – där de skulle servera riktigt bra fisk. Klockan var bara ungefär 12, så vi chansade och gick dit utan bokning. Portugiserna borde ju inte vara hungriga ännu, eller?

Läs mer

Fotoalbum från Tallinn

Här kommer en kaskad av bilder från vår weekend i Tallinn. Närmare bestämt 32 stycken foton från Gamla stan. Med och utan paraply.

Läs mer

Conimbriga – i romarnas fotspår

Vi står på en nästan 2000 år gammal gata i Conimbriga och ser ut över ruinerna av en stad. Butiker, badhus, ett forum och en amfiteater. Conimbriga berättar historien om hur människor levde för tvåtusen år sedan.

Läs mer

Bila i Portugal – tips och trix

Portugal är ett perfekt land för en bilsemester, med många sevärdheter på en liten yta. Men vad kan vara bra att veta innan man ger sig ut på vägarna i Portugal? Här kommer mina bästa tips!

Läs mer

Hemma igen från en weekend i Tallinn!

När jag pluggade på universitetet besökte jag Tallinn för första gången. Jag behöver kanske inte berätta att det inte var igår? Om jag inte minns helt fel, så var det år 1996. Då hade Estland bara några år tidigare (1991) blivit självständigt efter många år av ockupation från dåvarande Sovjetunionen och Estonia-katastrofen (1994) låg som…

Läs mer

Óbidos – Portugals egna Santorini

Vädret denna Augustimorgon var minst ut sagt oberäkneligt. Vi vaknade till tjock dimma och kyligt fuktig 17-gradig luft, en jacka till frukosten hade definitivt inte skadat. Jackor var dock inte något som vi hade packat med oss. Jag hade inte använt en jacka sedan värmeböljan nådde oss i maj, så jag hade inte en tanke…

Läs mer

Reseguide: Blue Lagoon på Island

Reseguide till Blå lagunen (Blue Lagoon) på Island – ett av världens moderna underverk. Är det så läckert som det ser ut på bilderna? Och är det verkligen värt pengarna?

Läs mer

Reseguide till Korsika – Min favoritö i Medelhavet

Det finns så många härliga öar i Medelhavet, men den ö som hittills har haft störst intryck hos mig är Korsika. Jag hade tänkt mig att Medelhavets fjärde största ö skulle vara en förlängning av södra Frankrike. Men så fel jag hade. Korsika är Korsika.

Läs mer

Colmar – Frankrikes gulligaste stad

Bland böljande gröna kullar och soliga vingårdar i Alsace ligger en liten stad där tiden stannat någon gång under medeltiden. Colmar är faktiskt så gullig att det nästan gör ont i hjärtat.

Läs mer

Vår i Normandie

Vi kör västerut från Paris, genom Normandies blommande äppelodlingar och böljade kullar. Vi är på väg mot konstnären Monets bildsköna trädgård i Giverny,

Läs mer

Skidåkning i Schweiziska Jungfrau

Regionen Jungfrau i Schweiz bjuder på bedårande vackra bergsområden och riktigt familjevänlig skidåkning i tre stora pistområden i skuggan av de stora bergen Eiger, Mönch och Jungfrau.

Läs mer

Hotellrecension: Hotel Indigo Barcelona

Söker du ett prisvärt designhotell med bra läge i Barcelona? Helst med gångavstånd till bra restauranger och shopping och 24h service? Då är Hotel Indigo Barcelona vid Plaza Catalunya mitt tips till dig!

Läs mer

December i Barcelona

En weekend i Barcelona veckan innan jul bjöd på solvarma kinder, magar fyllda med tapas och nästan inga turister. Följ med till ett ljuvligt lugnt Barcelona – helt utan köer.

Läs mer

Jul i Helsingfors

När december i Stockholm är regnigt och grått är Helsingfors ofta täckt i snö och julbelysningen glimmar i mörkret till musiken från de sjungande stjärngossarna.

Läs mer

Liechtenstein – Landet vi nästan missade

Jag kan inte säga att vi åkte till Liechtenstein för att jag alltid har velat åka hit. Men så kom dagen. Ödet hade helt enkelt tagit oss till världens 6:e minsta land. Furstendömet som ligger som en tunn ostskiva mellan Schweiz och Österrike. 

Läs mer

En fotoresa genom ett höstigt Österlen

När Österlen varvar ner och laddar om efter sommarens anstormning, visar sig Skåne från sin vackraste sida. Här bland dimhöljda fält och vårgröna ängar bilade vi runt och fångade novemberljuset.

Läs mer

Dagsutflykt: Tyresta nationalpark

Tyresta nationalpark är lättillgänglig svensk urskog alldeles söder om Stockholm. Hit åker vi minst en gång om året med kaffetermos och kamera i högsta hugg!

Läs mer

Fotoalbum från Berlin

Ingen stad i Europa har fått så mycket stryk och förstörelse i modern tid som Berlin. Någonstans där i det slitna hittar jag charmen i Berlin.

Läs mer

Reseguide till Budapest

Den ultimata reseguiden till alla de bästa sevärdheterna i härliga Budapest! Allt du behöver veta för din weekendresa!

Läs mer

Dagsutflykt: Utflyktsvägen från Södertälje till Nyköping

Det är egentligen helt otroligt vilket vackert land vi bor i! Det är lätt att glömma bort att turista i sina egna hemtrakter, så vi försöker verkligen anstränga oss för att inte gå miste om våra lokala små underverk. Först ut är Utflyktsvägen från Södertälje till Nyköping – en sträcka vi ofta åker på väg till Stendörrens nationalpark.

Läs mer

5 skönaste weekendresorna för hösten

Det finns inget härligare än en krispig höstdag. Lövens varma färger, äntligen få klä sig snyggt i lager-på-lager och få njuta av att andas den friska höstluft.
Här kommer fem härliga resmål med kort restid och mycket mys.

Läs mer

5 coolaste äventyren i underjorden

Det är inte alltid helt lätt att gå på upptäcksfärd i underjorden med familjens yngsta medlemmar. Det är mörkt, kallt och fuktigt och det finns garanterat spindlar och i värsta fall även ett och annat stort och elakt troll! Vi har dock hittat några härligt mörka äventyr djupt nere i grottor och lavatunnlar som hela familjen älskade – ställen som är garanterat säkra från troll (men inte från spindlar)!

Läs mer

Topp 5 fina platser att besöka i Tyskland

Mitt i Europas hjärta ligger stora Tyskland. För vissa är Tyskland enbart en vägsträcka på vägen ner till Sydeuropa. För andra är Tyskland en oändligt stor källa för hippa nattklubbar. Vi har hittat några pärlor som passar att besöka oavsett om du gillar kultur, natur, ädla drycker, shopping eller historia.

Läs mer

The Making of Harry Potter, London

I Watford, nordväst om London, ligger mystiska gigantiska hangarer som lockar besökare från hela världen – Warner Bros Studios med The Making of Harry Potter. Man kan utan tvekan säga att Harry Potters magiska värld har tagit hela världen med storm, men även om jag själv är ett stort fan av Potter kan jag milt…

Läs mer

Hotel Indigo London Kensington

Vi har bott 4 nätter på Hotell Indigo London Kensington – ett familjevänligt boutiquehotell med lugnt läge, utmärkta kommunikationer och gratis minibar.

Läs mer

5 resmål för äventyrliga familjer

Att åka på familjeäventyr ger fantastiska minnen och knyter samman familjen på ett sätt som inga andra resor kan göra. Vi har några favoritställen som passar alldeles utmärkt för barn i upptäckaråldern.   #1 Queensland, Australien Snorkla på stora barriärrevet, åk båt bland stora saltvattenkrokodiler, smyg efter skygga näbbdjur eller titta på hoppande knölvalar. Ät…

Läs mer

Europas 5 mest romantiska städer

Glöm Paris. Glöm Rom. De mest romantiska städerna i Europa är varken storstäder eller speciellt välkända. Här kommer 5 heta tips för en långweekend i kärlekens tecken.

Läs mer

Europa park – Besök Tysklands (och Europas) bästa nöjespark!

Utanför Rust i sydvästra Tyskland, ligger Europas bästa och största nöjespark – Europa-Park. Med över 100 åkattraktioner och shower och 13 kick-ass berg-och-dalbanor besöker du 14 sagolika områden med teman från hela Europa. Varför du aldrig har hört talas om Europa park? Ingen aning! Europa park borde ligga på alla familjers TODO-lista!

Läs mer

Fotoalbum från Salzburg

(14 bilder) Det är väldigt konstigt att ”Fika” är ett svenskt ord. När våra fika-traditioner sträcker sig från torra kanelbullar till smuliga sockerkakor, är Salzburg en riktig oas av fluffiga gräddbakelser och krämigt kaffe.

Läs mer

Fotoalbum från Budapest

(21 bilder) För en långhelg med prisvärda varma bad och rustik mat, är Budapest det perfekta resmålet. Bra hotell till rimlig peng, anrika caféer och ett snyggt zoo toppat med en wienerschnitzel är aldrig fel. Dessutom finns inte några sevärdhetsmåsten, vilket är skönt för hela familjen.

Läs mer

Fotoalbum från Vätterns östra strand

Åk inte E4:an om du inte har bråttom, ta hellre vägen utefter Vätterns östra strand. Måste-stopp efter vägen är någon av de sötdoftande polkagrisfabrikerna och Brahehus, men fortsätt upp mot Ödeshög och besök den gamla klosterruinen Alvastra och stanna till och läs på Sveriges mes kända runsten – Rökstenen.

Läs mer

Fotoalbum från Mallorca

Svenskarnas absoluta favorit Mallorca har otroligt mycket charm utanför högsäsong och utanför de vanliga turiststråken. Här kommer ett fotoalbum från nordöstra delen av Mallis, kring Cala Masquida.

Läs mer

Mövenpick Hotel Geneva, Schweiz

På väg ner till Alperna händer det ofta att man landar i Genève relativt sent på kvällen. Efter att ha hämtat hyrbilen känns det kanske inte längre så lockande att sätta sig och köra de snirkliga vägarna upp i bergen. Då är ett bra alternativ att ta in på Mövenpick Hotel, precis bredvid flygplatsen. Inte…

Läs mer

Paris: våra favoritkvarter

Vartenda sinne i kroppen påverkas av Paris atmosfär: de vackra vykortsvyerna, sorlet från de många gatumusikanterna, vinet som långsamt rullar runt tungan eller hundskiten som biter sig fast under din skosula. Parisare är livsnjutare som hellre tar en kopp svart kaffe med cigarett till frukost än en ostmacka och hetsigt tutar till jobbet i kostym på sin vespa. Men hur upplever man då bäst Paris och parisarna under en långhelg?

Läs mer

Europa Placeholder
Europa