Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Europas 5 mest romantiska städer

Europas 5 mest romantiska städer

  • Söker du en långweekend i kärlekens tecken? Titta inte bara på Rom och Paris - Europa har många romantiska städer!

Glöm Paris. Glöm Rom. De mest romantiska städerna i Europa är varken storstäder eller speciellt välkända. Här kommer 5 heta tips för en långweekend i kärlekens tecken!

1. Annecy, Frankrike

Annecy bjuder på den ultimata romantiska weekend-resan, bara någon timmes bilfärd från Geneve och Chamonix. I sjön speglar sig snöklädda berg och utefter kanalerna finns gott om caféer och restauranger.  Passa på att åka hit under oktober, då höstfärgerna och alperna är som vackrast.

Annecy
Annecy

2. Rothenburg ob der Tauber, Tyskland

Den medeltida staden Rothenburg ob der Tauber ligger passande nog utefter den kända bilvägen ”Romantische strasse”, som är kantad av vackra små pastellfärgade byar. Hit tar du dig enklast med bil från Frankfurt eller Munchen. Undvik juli och augusti – under sommarmånaderna väller busslaster med tyska och asiatiska turister in och fyller upp hotell och restauranger.

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg

3. Luxemburg

Luxemburg är ett charmigt Paris i miniatyr, beläget på en klippa mitt emellan Belgien, Tyskland och Frankrike. Här i denna rena och välskötta stad finns en uppsjö av Michelin-krogar och flertalet 5-stjärniga hotell. Om du inte har upptäckt denna pärla ännu, så är det dags! Flyg Luxair direkt från Arlanda, eller flyg till Frankfurt/Paris/Bryssel och ta hyrbil de 20-30 milen.

Luxemburg
Luxemburg

4. Colmar, Frankrike

En av Frankrikes absolut mest populära destinationer, är sockersöta Colmar. Färgglada korsvirkeshus möter dig utefter kanalerna och det finns flertalet Michelinrestauranger – som dessutom är prisvärda! Njut av Alsace-regionens fantastiska vita viner och bo på något av de små bed & breakfast-hotellen som finns i centrum. Billigast/enklast tar du dig hit med flyg till Zurich och sedan 1,5 timme med bil.

Läs mer

Colmar
Colmar

5. Hallstatt, Österrike

Denna vackra lilla bilfria stad, omgiven av berg och en vacker sjö, är fylld med små gränder och mysiga restauranger. Här finns allt för en aktiv weekend –  vandra i bergen, åk båt på sjön (eller trampa runt i en vit svan-båt) eller utforska traktens saltgruvor. En riktig liten pärla, dessutom på dagsavstånd med tåg från Salzburg! Kan det bli bättre än så här?

Hallstatt
Hallstatt

Vilken är din mest romantiska stad i Europa?

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.