Meny
Blogg

Europas 5 mest romantiska städer

Glöm Paris. Glöm Rom. De mest romantiska städerna i Europa är varken storstäder eller speciellt välkända. Här kommer 5 heta tips för en långweekend i kärlekens tecken.

Annecy
Annecy

Plats 5 – Annecy, Frankrike

Annecy bjuder på den ultimata romantiska weekend-resan, bara någon timmes bilfärd från Geneve och Chamonix. I sjön speglar sig snöklädda berg och utefter kanalerna finns gott om caféer och restauranger.  Passa på att åka hit under oktober, då höstfärgerna och alperna är som vackrast.

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg

Plats 4 – Rothenburg ob der Tauber, Tyskland

Den medeltida staden Rothenburg ob der Tauber ligger passande nog utefter den kända bilvägen ”Romantische strasse”, som är kantad av vackra små pastellfärgade byar. Hit tar du dig enklast med bil från Frankfurt eller Munchen. Undvik juli och augusti – under sommarmånaderna väller busslaster med tyska och asiatiska turister in och fyller upp hotell och restauranger.

Luxemburg
Luxemburg

Plats 3 – Luxemburg

Luxemburg är ett charmigt Paris i miniatyr, beläget på en klippa mitt emellan Belgien, Tyskland och Frankrike. Här i denna rena och välskötta stad finns en uppsjö av Michelin-krogar och flertalet 5-stjärniga hotell. Om du inte har upptäckt denna pärla ännu, så är det dags! Flyg Luxair direkt från Arlanda, eller flyg till Frankfurt/Paris/Bryssel och ta hyrbil de 20-30 milen.

Colmar
Colmar

Plats 2 – Colmar, Frankrike

En av Frankrikes absolut mest populära destinationer, är sockersöta Colmar. Färgglada korsvirkeshus möter dig utefter kanalerna och det finns flertalet Michelinrestauranger – som dessutom är prisvärda! Njut av Alsace-regionens fantastiska vita viner och bo på något av de små bed & breakfast-hotellen som finns i centrum. Billigast/enklast tar du dig hit med flyg till Zurich och sedan 1,5 timme med bil.

Hallstatt
Hallstatt

Plats 1 – Hallstatt, Österrike

Denna vackra lilla bilfria stad, omgiven av berg och en vacker sjö, är fylld med små gränder och mysiga restauranger. Här finns allt för en aktiv weekend –  vandra i bergen, åk båt på sjön (eller trampa runt i en vit svan-båt) eller utforska traktens saltgruvor. En riktig liten pärla, dessutom på dagsavstånd med tåg från Salzburg! Kan det bli bättre än så här?

Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

2 Kommentarer

 • Marie Bergman - Om livet i Luxemburg
  4 augusti, 2018 at 21:12

  Kul att ni gillar Luxemburg 🙂 Vi har bott här i snart två år nu och trivs hur bra som helst!

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   5 augusti, 2018 at 21:06

   Luxemburg är ju en riktigt vacker liten pärla och med så många trevliga restauranger! Förstår att ni trivs, ligger verkligen ”mitt i smeten” av Europa!

Skriv en kommentar