Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Lär känna hela familjen Rucksack!

Lär känna hela familjen Rucksack!

Allt som skrivs på Rucksack är av mig, Eva. Men våra resor är hela familjens. Vi funderar och diskuterar och argumenterar om allt mellan himmel och resmål tills vi är överens om vart vi ska åka. Det kan bli mycket diskussioner. Vi är tre starka viljor med starka åsikter. En sak jag lärt mig är att det är otroligt mycket lättare att planera en resa med barn under 10, än att planera en resa med en tween. Vi måste alla få ut något av våra resor, vilket just nu är lite av ett pussel.

Så, vad tycker resten av familjen? Vad är bästa resmålet, vart vill vi inte åka igen och vad är våra drömresmål? Här kommer hela familjen Rucksacks resedrömmar – ”E” som i Eva, ”A” som i Anders och ”lilla E” för vår dotter.

Vilken typ av semester gillar du?

E: Jag älskar semestrar där jag kan vandra i naturen och har tillgång till bil! Vi behöver inte nödvändigtvis åka till olika hotell varje natt (även om vi oftast gör det), men jag vill kunna röra mig fritt! Jag gillar inte rena solsemestrar och charter med bamseklubb.

A: Kombination av stad och natur i olika flygstopp.

Lilla E: Poolsemester! Slappsemester!

Vilka tre länder är dina favoriter?

E: För mig är det viktigt att jag ska kunna känna mig säker när jag rör mig runt i landet. Så jag väljer Australien, Portugal och Island.

A: Australien, USA, Singapore

Lilla E: Australien, Singapore, Thailand

Vilka tre städer är dina favoriter?

E: Singapore, Melbourne, Berlin

A: Singapore, Seattle, Paris

Lilla E: Singapore, Cairns, London

Vilket är ditt favorithotell?

E: The Surin, Phuket (drömmer mig ofta tillbaka till vår villa med utsikt över havet), the Cambrian i Adelboden och Four Seasons Gresham Palace i Budapest.

A: Ritz Carlton Dubai

Lilla E: Jumeirah Zabeel Saray i Dubai

Vilket flygbolag flyger du helst?

E: Emirates och SAS (Bästa flygvärdinnorna! Nudge nudge Sofie!)

A: Emirates och SAS

Lilla E: Emirates

Vilka länder/städer längtar du INTE tillbaka till?

E: Jag har just nu ingen längtan tillbaka till varken Dominikanska Republiken, Jamaica, Mexiko, Indien, Egypten eller Turkiet.

A: Manila och Sankt Petersburg

Lilla E: Ett hotell i Österrike där de inte hade wifi och fönstret satt så högt jag inte kunde se ut!

Vilken är din drömresa?

E: Jorden runt med Four Seasons Jet.

A: Bilresa genom USA (igen). Även se mer av Japan.

Lilla E: Cairns! Igen!

Eva i Singapore

Läs mer

Vilket är ditt värsta reseminne?

E: När jag fick dubbelsidig lunginflammation i Australien och inte fattade det, utan flög till Singapore innan jag gick till läkare. Dålig idé. En lungröntgen, sängläge och två olika antibiotika senare kunde jag dock flyga hem till Sverige!

A: Ett hotell i Paris under en tågluff för många år sedan. Det måste ha haft betyg -5!

Lilla E: När jag kräktes i Cairns. Jag hade fått en kallsup i poolen. Inte kul!

Vart skulle du vilja åka 2019?

E: Förutom vår planerade vandringsresa till Madeira och vår planerade bilsemester i Italien, längtar jag tillbaka till Australien och Nya Zeeland. Även Costa Rica lockar.

A: Japan, Seattle och Hawaii

Lilla E: Cairns och Singapore

Gillar du värme eller kyla på semestern?

E: Värme. Har inga problem när det är riktigt varmt, men jag hatar kyla.

A: Värme. Om jag måste välja. Annars helst ”tempererat”.

Lilla E: Värme!

Vilka tre saker packar du alltid ner i resväskan?

E: Kamera, iPad och pincett

A: Kindle, mobilladdare och nagelklippare

Lilla E: Kläder, godis till flyget, mobil

Vi har inte så många bilder på hela familjen, de flesta är lika sneda som den här…
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (6)
    • En himla tur att vi är så samspelta, annars hade vi aldrig någonsin kommit iväg på någon resa! ??
      Men jag måste erkänna att mannen var lite skeptisk till Tallinn innan vi åkt hit, skönt att vi inte alltid måste vara 100% samspelta för att komma iväg ?
      Hoppas ni har det fantastiskt i Sri Lanka! ??

    • Ja, gör gärna det! Vore superkul att läsa! Det var dessutom otroligt roligt att fråga dottern om hennes reseminnen och upplevelser och drömmar. Hon kom ihåg tillfällen och platser som jag hade glömt bort helt! Säger en del om hur en resa kan upplevas olika från person till person :)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.