Meny
Blogg

9 typer av resenärer – vilken är du?

Jag stötte på en rolig bild på Facebook häromdagen. Det var en bild som visade 9 typer av resenärer. Otroligt roliga illustrationer följde med texten, men jag fastnade egentligen inte vid själva bilden. Jag fastnade vid vilken typ av resenär som JAG faktiskt är. Så jag gjorde en liten rannsakning av mig själv. Vilken typ av resenär tror jag att jag är egentligen?

1. Planeraren

Jag är bra på att planera. Inför en resa så läser jag på och ritar och skriver och planerar och kluddar och funderar. Oftast så planerar jag reserutt och både hotell och restauranger i förväg. Det jag är dålig på att planera är aktiviteter. Jag vill inte boka upp mig på vad jag ska göra på dagarna. Vädret kan vara dåligt, någon kan känna sig krasslig eller vi kanske hittar något spännande på vägen. Jag är lite för ombytlig för att kunna detaljplanera dagarna. Men genom att vara förberedd och berest så brukar det bli bra ändå. Även om min aversion mot att förhandsboka museum gjort att jag råkat missa Anne Franks museum i Amsterdam och nästan missade Pena Palace i Sintra.

Så jag får nog säga CHECK på denna.

Planera en resa
In action

2. Överplaneraren

Beror på hur man ser på det? Se bilden ovan 🙂

3. Risktagaren

Not me! Här kommer du inte att hitta några fallskärmshopp. Våra vandringar är alltid väl förberedda och med bra utrustning, så det räknar jag inte som risktagande. Dock kan man nästan räkna mitt försök till att äta upp tårtorna nedan som en rejäl risk för hälsan?

Eva Gyllenberg

4. Överpackaren

Kan vara jag! Om vi ska resa i tre olika klimatzoner och jag får ha med mig 30 kg, så har jag oftast det. Men jag är exakt lika bra på att bara resa med handbagage.

5. Fotografen

Ha ha ha! Skyldig! Det här är jag i ett nötskal. När jag upptäcker en ny plats så kan jag inte gå rakt framåt, utan jag vänder jag mig om med jämna mellanrum – för tänk om vyerna åt andra hållet är bättre de än de jag framför mig… Jag fotograferar väldigt mycket. Här på bloggen visar jag inte de bästa och konstnärliga av mina resebilder, här försöker jag visa informativa bilder som tar dig med till platsen och känslan av att vara där. Bilderna är inte är överredigerade, brunfiltrerade eller desaturerade, utan rätt så “råa”. Att resa är för mig att uppleva alla färger och former.

Vill ni se några av mina mer konstnärliga bilder? Jag har precis börjat bygga upp en portfolio. Titta in på evagyllenberg.com så ser ni vad jag håller på med 🙂

Definitivt en CHECK på denna också.

Jag på sightseeing. Tittar på kameran.
Jag på sightseeing. Tittar mest i kameran…

6. Dagdrivaren

Absolut inte jag. Jag har för första gången i mitt liv haft några dagar ledigt utan att ha något planerat. Man kan konstatera att det är dåligt för mig. Jag började se på ett program på Netflix med japanskan Marie Kondo som åker runt och städar och ordnar upp livet för stökiga amerikaner. Nu har jag ordnat upp min garderob enligt Kon-Marie-metoden. Oh my, jag mår inte bra av att bara vara ledig…

7. Den ständigt sena

Inte jag! Jag är den ständigt tidiga! Jag blir snarare stressad av folk som är ständigt sena.

Eva på Zermatt
Jag vid Zermatt

8. Äventyraren

Vi älskar ju att vara ute i naturen och vandra. Bra vandringsskor och en ryggsäck på ryggen fylld med kaffe (med mjölk), mackor, någon liten godis och mängder av vatten. Mer avancerat än så behöver det inte vara. Våra bästa äventyr? Det måste vara våra vandringar i nationalparker och naturreservat i Kanada(British Columbia), där vi såg fler svartbjörnar än människor. Men jag har även älskat alla våra andra vandringar i exempelvis alperna, i bergen på Nya Zeeland, i regnskogen i Queensland och i öknen i sydvästra USA. Det är något med tystnaden och stillheten i naturen som tilltalar mig.

Definitivt CHECK på denna.

9. Instagramskrävlaren

Kan väl kanske hända? Filter är ju otroligt roligt och ibland så råkar man ju bara ha ett vattenfall på Island bakom sig. Sånt som händer 🙂

Hmmmm, blir nog även en CHECK på denna.

Så vad blev resultatet?

Jag blev en 1, 5, 8 och (delvis) 9! Undrar om mina kära resekamrater håller med? 🙂

Så, vad blev du?

Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.