Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Blogg

Året som gått i resor

Vilket härligt reseår 2016 har varit! Ibland är det bra att stanna upp en stund och reflektera över allt man varit med om och njuta lite i efterhand. Är det inte konstigt hur man ibland får en annan bild av sina resor när man till slut landar hemma i soffan?


Januari – Singapore


Vi började året på topp, bokstavligt talat, stående på ett hustak på den fantastiska restaurangen Bacchanalia med utsikt över Singapores fyrverkerier för att fira 50 år av självständighet. Singapore är hela familjens favoritplats och vi försöker alltid hitta ett sätt att komma tillbaka hit!


Maj – Berlin, Tyskland


Berlin har de senaste åren gått upp som en raket på vår lista av favoritstäder i Europa. Nära, billigt och med massor av trevliga hotell, shopping och restauranger – hit åker vi gärna!


Juni – Hua Hin, Thailand


Ibland behöver man bara lite vila upp sig i värmen på ett härligt hotell. Hua Hin ligger på bilavstånd från Bangkok, med väldigt många bra hotell i en trevlig stad med mycket att göra. En bra stop-over på väg till andra resmål i Asien!


Juli – Hong Kong


I svettigaste juli besökte vi Hong Kong – detta myller av människor, marknader och matstånd. Det finns nog ingen stad som kan jämföra sig med Hong Kong – så unik, så galet härlig!


Juli – Dubai, Förenade Arabemiraten


Ännu en av våra favoriter som vi återkommer till så fort tillfälle ges! Inget slår Dubai när det gäller service och bra hotell. Ritz Carlton i Dubai Marina levererade igen.


Juli/Augusti – Tyskland


Vår Europasemester med bil började i juli, med start och slut i Frankfurt. Höjdpunktet på resan var Romantische Strasse och de fantastiska små byarna Rothenburg od Tauber och Dinkelsbuhl, sagoslottet Neuschwanstein, vinprovningg vid Rhen och Mosel, gigantiska nöjesparken Europapark och Berchtesgaden nationalpark.


Augusti – Österrike


Hallstatt, fantastiska Hallstatt! Att upptäcka saltgruvorna här var en av årets höjdpunkter. Österrike bjöd på äkta joddel och knätoffsdans, apfelstrudel på alpernas gröna sluttningar norr om Innsbruck och ett oplanerat besök i trevliga Feldkirch.


Augusti – Liechtenstein


Ett snabbt stopp i lilla Liechtenstein och Vaduz hanns med på väg mot Schweiziska alperna. Jag hade nog inte förstått riktigt HUR litet land detta är, knappt hade vi kommit in i landet så hade vi åkt ut igen 🙂


Augusti – Davos och Zurich – Schweiz


Vandring i bergen i lyxiga Davos och härligt boende i fina Zurich. Men Schweiz är verkligen dyrt…


Augusti – Colmar, Alsace


Colmar och Alsace, vilken kombo! Fantastiska vita viner och en av de finaste städerna i Europa.


Augusti – Luxemburg


Luxemburg var nog vår största överraskning i år. Här hittade vi riktigt bra restauranger, mysig shopping och vacker natur. Och allt är ofattbar rent och vackert. Men ska det verkligen vara bara 14 grader varmt i augusti, eller hade vi otur?


November – London


London är alltid en bra idé. Speciellt i jultider! Vi prickade av några läckra Michelin-krogar och besökte vår största idol – Harry Potter!

Du kanske också gillar...

2 Kommentarer

 • Profilbild
  Reply
  World by Tina
  8 maj, 2017 at 15:15

  Shit så många resor på ett år, blir alltid chockad över hur folk hinner…sen räknade jag mina egna och insåg att jag var i 16 länder förra året haha.
  http://trueborn.blogg.se/2017/january/travel-2016.html

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   8 maj, 2017 at 22:07

   Ha ha ha ha, snyggt jobbat! Shit – 16 länder under ett år – det är ett riktigt bra resår! I år blir det nog inte lika många länder för oss – men förhoppningsvis lika mycket resande! 🙂

Gör mig glad och skriv en kommentar

%d bloggare gillar detta: