Bloggportalen
Nu läser du artikeln
En Stockholmskväll + en Letto

En Stockholmskväll + en Letto

Svinets innergård

Jag insåg lite snopet häromdagen att hur mycket jag än skriver om vackra platser och intressanta resmål så lyckas jag aldrig komma mig för att skriva några inlägg om Stockholm. Staden som varit min hemstad i 20 år. Så där länge så att jag har har svårt att säga vilken min ”hemstad” egentligen är. Är det där man är född, eller är det där man bott längst? Norrlänning är jag i hjärtat men hemma för mig är där jag känner mig hemma. Och det är där jag är nu. Så en Norrlänning i Stockholm eller en Stockholmare från Norrland? Jag röstar på det senare :)

Hamburgare på Svinet

Idag bjöd Stockholm på en av sommarens varmaste kvällar och var tillbringar man 32-gradig sommarvärme i en storstad, om inte på en uteservering med trevligt sällskap.

Vi började på en vinbar på Söder som jag aldrig varit på tidigare, Dryck Vinbar vid Mariatorget. Här hittade vi en härligt trång liten uteservering med små bord och bänkar på Swedenborgsgatan. Prideveckan till ära härligt dekorerad i regnbågens alla färger. Vinmenyn hade många spännande viner på glas och det kändes väldigt opretentiöst och så där härligt Söderskönt som man bara måste älska. Men vad är väl en kväll på stan utan minst två vinbarer? Men först – ett litet ministopp på favoritglassbaren Stikki Nikki vid Mariatorget (helt vegansk glass – så god och hurra för alla äggallergiker och laktosintoleranta!). Idag blev det peanut butter-glass, helt oslagbart i värmen!

Vi hamnade tillslut på Djuret/Tweed/The Burgundy’s sommarrestaurang Svinet. The Burgundy är förresten en av mina absoluta favoritrestauranger/vinbarer i Stockholm – så mysigt, så prisvärt och såååååå gott! Svinet ligger på tidigare nämnda restaurangers innergård, en trappa upp. Ingen utsikt, men en skön innergård med precis lagom många bord och lite grönska. Menyn har sina rötter i Spanien och innehåller alla klassiska favoriter som Pan con tomate och Pimientos de Padron. Själv högg jag dock in på en perfekt rosa burgare med manchego och trippelfriterad pommes. Alltså, trippelfriterad pommes… Kan man leva enbart på trippelfriterad pommes? Om de hade friterat dem en gång till hade de antagligen fallit sönder i atomer. Men det hade varit VÄLDIGT krispiga atomer!

Läs mer

När jag sedan kom hem så hämtade jag upp ett efterlängtat paket med min nya semesterkompis – Letto. Jag är generellt sett en obotlig pocketbokälskare. Jag älskar att kunna sitta med min bok i poolen utan att behöva vara orolig för att min bok ska bli blöt och förstöras. För vad gör väl det med en pocketbok? De är som gjorda för att tas med överallt och förbrukas. Men i sommar sattes min kärlek till pocketböcker på spel.

Jag hade tagit med mig fyra härliga deckare som kändes som en perfekt mängd för den tid som jag planerade att ta det lugnt. Men när vädret visade sig vara mycket hetare än vi räknat med och ingen i familjen (förutom jag) orkar åka på fullt så många utflykter som vi planerat – då får man istället ligga under en parasoll och läsa. Så jag läste. Och läste. Tills böckerna tog slut och jag inte hade något att läsa längre. Ni kanske förstår den stillsamma panik som utspelar sig i mitt inre när jag inser att det enda jag kunde göra nu var att BARA LIGGA STILL. Eller bada. Men jag är inte någon storbadare. Och ligga still, det är inte min grej. Jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag löste detta ilandsproblem, jag måste ha förträngt denna mardröm. Men jag insåg där och då att jag behövde en Letto. Så nu är den här, min alldeles egna läsplatta som funkar lika bra att läsa med i sol som i mörker och som jag alltid kan ladda ner en bok till i, om böckerna mot förmodan skulle ta slut. Det ska bli väldigt spännande att testa denna nya lilla tekniska pryl. Min man är en inbiten Kindle-älskare, så jag får utvärdera den mot hans läsplatta helt enkelt. Må bästa läsplatta vinna! Recension kommer senare! Nu borde jag nog snart gå och sova, den här värmen gör att jag sover alldeles för dåligt på nätterna. Men först ska jag nog läsa lite…

Min nya Letto
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.